Здравейте имам следния въпрос. Купих си газово барбекю за балкона но пуши доста. Предполагам, че ако го ползвам често съседите ще оплачат. Ще смогне ли един аспиратор да дръпне пушека в комина.
Здравейте имам следния въпрос. Купих си газово барбекю за балкона но пуши доста. Предполагам, че ако го ползвам често съседите ще оплачат. Ще смогне ли един аспиратор да дръпне пушека в комина.
Ще помогне. Остъклена ли е терасата?
Да има остъкление.
Изчисли кубатурара на терасата и си избери абсорбатор. Само да сте наясно, че мощността на абсорбатора я дават на максимална скорост на вентилатора. Ако искаш да ти е тихо си вземете нещо по-мощтно.
Този пост е редактиран от kokovox; 11-07-21 в 20:36.
Ако ми позволите да попитам. Та значи,ремонтира се кухнята и жената иска всичко да е качествено.Стигнахме и до избор на абсорбатор.Гледам сега,модели всякакви. Цени разнообразни. Има едни нови модели,в който предният панел е наклонен, и се мести с амортисьор. Изглеждат много добре като дизайн. Само че, като погледнах под наклоненият панел,там виждам разни чупки,кривки,профили,че и аморстисьорите.И след това чак са филтрите. Та питането ми е,как според вас се поддържа чист уреда,защото мисля,че доста мръсотия ще се налепва по тия неравности зад панела.Филтрите са ясни,че са за съдомиялна.
Въобще,има ли такъв уред,който да се поддържа сравнително лесно и да върши добра работа.
Става дума за помещение- кухня с усвоен балкон, около 37-38 кубични метра.Въздуховода ще се изнесе направо през стената на балкона, в помещението ще има и климатик. За цената още не сме решили.Моля за вашите предложения.
Поздрави.
Дайте мнение за Elica Shire 60. От този клип не съм много убеден във възможностите му, все едно не дърпа.
https://youtu.be/Oa0LZjMpQU0
Ако прочетеш мненията към клипа , ще се увериш , че не работи както трябва. То не ти и трябва да ги четеш като погледнеш къде отива парата.
Нито един абсорбатор от този тип не дърпа.
Това е повече мислено да е стилно, отколкото ефективно.
Ако искаш ефективност си взимаш нормален абсорбер, който покрива котлоните.
Не е съвсем така . Сестра ми има Горение такъв тип и работи безупречно.
Както работи Горението, така работи и Еликата. Принципа им е един и същ. То и този аспиратор в клипа не е същия като посочения от колегата.
Колежката тази година си сложиха Елика, модел такъв като на клипа- дизайнерски , не знае точния модел, гледа клипа и каза,че нейния нямало нищо общо с този на клипа, в смисъл, че нейния си дърпа доста , доволна е много.Все пак този от клипа е 360 кубика на макс., а има и такива с двойно повече дебит, явно там е разковничето за да "дърпа" аспиратора.
Без отворен прозорец/врата и 1000куб да е няма да дърпа.
Сега ако е разхлопана дограмата...
Абсорбаторът е най-важния уред в една кухня. При горене (готвене) се отделят отровни емисии. Аз имам от дизайнерските, но дали дърпа зависи от дължината на въздуховода, размера му, размера на кухнята и тн. Всичко трябва да е топ, за да работи според спецификация. Тъй като аз съм среден етаж и абсорбатора е към комина положението не е идеално при мен. Затова имам климатик, който може да провертрява. Пречиствателя на въздух помага също. Отделно моето помещение е голямо. Към 40кв м е.