Здравейте,
Дайте отзиви за NATIONAL - Модел: XE403A2
32-33 кв/м - 85 куб. / Юг с изолация и два прозореца/ Нова кооперация Газобетон
Приемам всякакви предложения за високоефективно отопление.
От Пловдив съм
Здравейте,
Дайте отзиви за NATIONAL - Модел: XE403A2
32-33 кв/м - 85 куб. / Юг с изолация и два прозореца/ Нова кооперация Газобетон
Приемам всякакви предложения за високоефективно отопление.
От Пловдив съм
lazzzar, на пръв поглед сериозна машина ,с добри показатели,килограми и екстри.Мисля,че ще ти върши работа за твоите условия,и по принцип е добре Национал за по големи помещения.
Взел си го ,или мислиш да го взимаш?CS-XE403A2.jpg
Здравей,
Засега само него съм набелязал за втора употреба и го има наличен .
Притесняваме, че е "старичък" и доколко са реални параметрите му. за парите му може да се вземе базов дайкин.
Очаквма оглед от Александър да видим и той какво ще каже.
Поздрави,
Параметри на климатизатора при 35°Cвъншна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 (0.6 ~ 4.7) kW, 13650 BTU (2050 ~ 16041)
Консумирана електроенергия: 900 (85 ~ 1360) W
COP: 4.44 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 6.0 (0.6 ~ 8.8) kW, 20478 BTU (2050 ~ 30034)
Консумирана електроенергия: 1205 (80 ~ 2500) W
COP: 4.98 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 6.4 kW, 21843 BTU
Консумирана електроенергия: 2210 W
COP: 4.71 (средна стойност)
Допълнителни функции:
v Плазмен филтър с озонатор;
v Система за обогатяване на въздуха в помещението с чист кислород – Q2Air System;
човека над тебе е твоят ЧОВЕК.свържи се с него и ще го споменаваш в зимните си молитви
Здравейте ! Търсих информация за японските климатици втора употреба и попаднах на този форум. Не знам дали мога да задам
тук въпросите си.
"Ние" / мъжът ми, нали сме едно цяло / преди седмица купихме климатик, но от фирмата не ни казаха нито модела,
нито пък някаква друга информация. Направи ми впечатление, че при двете ни посещения двама различни човека ни
казаха различни неща, което мен ме усъмни, но..... Обясниха ни, че климатика е произведен след 2006г / на мен ми прилича на
по-стар модел / , че има йонизатор и сме направили най-добрият избор. Но мен нещо не ми дава мира и за това пиша. Качвам снимки на въртешното тяло, на лепенката върху него и външното, и на дистанционното, което е модел ARC444A2. На вътрешното тяло пише AR 22DSS /поне така го чета/. Искам да знам коя година е произведен, какви функции има и дали сме се прецакали много :rolleyes: .
Модела е 2003г. кога е произведен ... едва ли много след това 2003г./ 2004г.
Ами и ние не знаем. Аз питах продавача, но той видимо ядосан ми каза /даже удари с юмрук по масата/, че това е модел от преди 2 години. Когато поисках в гаранционната карта да напише модел и година на производство, той отвърна, че те са фирмата, която ще го поддържа и знаят какво са монтирали. Е, да де, знаят - стар модел, без екстрите за които платихме. Аз исках озонатор заради детето.
2003 година си е модела, в тази насока са излъгали.3,2 кв отопление по номинал с КОП 5,76, 3,8 при +2 градуса с КОП 3,04.Като данни не е зле, зависи в какво състояние е.Външното ти трябва да е AN22DSS, виж дали това пише на него.
Потвърждавам, климатиът не е произведен след 2003г. Може да е монтиран по-късно като чисто нов, но това е друг въпрос. Коя е фирмата, която ви го е продала? И да знаеш друг път, трябва да питаш за таива неща предварително, а не след покупката. Сега иди и им кажи да си го вземат, ако смяташ разбира се, че си излъгана.
Г-жо Георгиева...По описанието на държанието на тези които са Ви продали машината, се досещам коя е фирмата и това тяхно отношение не ме учудва. Колкото до машината - модела е добър, не се притеснявайте че сте сгрешили - машината има йонизатор, а ето и пълните параметри за да добиете представа:
Модел: 2003~2004 година
Хладилен агент: R410A
Работно напрежение: 100V
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 2.9), 7509 BTU (3072 ~ 9898)
Консумирана електроенергия: 380 W (85 ~ 660)
COP: 5.79 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 5.2), 10922 BTU (3070 ~ 17748)
Консумирана електроенергия: 555 W (75 ~ 1415)
COP: 5.77 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.8 kW, 12969 BTU
Консумирана електроенергия: 1250 W
COP (средна стойност): 5.78
Дистанционното е оригиналното за модела.