Не бре, сега е модерно да минават в улука та зимата да не замръзваПървоначално публикувано от diksanal
Браво на Сашо и Миро
Не бре, сега е модерно да минават в улука та зимата да не замръзваПървоначално публикувано от diksanal
Браво на Сашо и Миро
Разглеждах малко 100 волтови климатици и много ми харесаха вътрешните тела на Хитачи (серия S) и Фуджитсу (Нокрия Z) за 2012г., та реших да ги постна. И двата модела приличат много на други два модела на Тошиба - Хитачито на SDR, а Нокрията на PDR. Хитачито е страхотно с тези цветове в Черно и Венге.
d6a0403525269b2f.jpg 740abdbcd016f225.jpg 8f326c744980c4da.jpg
На външен вид двете Хитачита са много стилни, дано и данните им да са съблазнителни.
Ето и новата DR серия на Тошиба, а именно EDR.
http://www.toshiba.co.jp/living/air_...dr/index_j.htm
01.jpg
Както всички 100/200 волтови модели на останалите марки от високия клас, така и тези на Хитачи и Фуджитсу са съблазнителни и великолепни.
hi-s-spec_gifNqewebb.jpg fuji-z-spec_gifSMNmCPd.jpg
Колеги, може ли някой от вас да изясни каква е разлиата между следните модели на Саньо: SAP-EX28T и SAP-EXY28T ?
Разгледах данните и на двата климатика от оригинални ПДФ и излиза, че хладилно са напълно еднакви. Еднакви технически показатели, еднакъв дизайн. Трябва обаче да има разлика в екстрите, но не намерих информация. И ако може да намерите снимки в малко по-голям размер.
И във екстрите са еднакви,а гледам,че и в предната R серия има пак модели с Y.Да не би да е изпълнен този модел само една година-но просто гадая-просто всичко наистина им е еднакво.
Иначе са големи красавци с доста екстри,UV лампа,плазма,двойна аспирация с рекуперация.
На пръв поглед забелязах, че RAS-EXY има две функции повече:
おまかせクリーン運転
и
抗菌クロスフローファン
"Куро-суфуро"? Колега, не попържайте, моля!
"рекуперация"- това какво е ? Превод на ЕХУ на дистанционно, да има някой налично?
Улавяне на топлината от въздуха извеждан навън от аспирацията с цел повторното й използване за отопление.
Този пост е редактиран от diksanal; 06-10-12 в 17:07.
От няколко дена съм с Hitachi RAS-RAC S28T и имам питане относно филтирите във вътрешното тяло на този климатик . Като се отвори капака на климатика има 2 големи филтъра ( стандартни маи са всички климатици тип мрежа ) под тези филтри има 2 с размери приблизително 8 на 25 см --- > те как се почистват . Също и от лявата страна на тялото има 2 филтъра (един над друг ) много малки с размери приблизително 3 на 10 см . Четох , че има филтри за еднократна и други за многократна употреба ... по какво се различават Благодаря предварително
Този пост е редактиран от Madj0; 06-10-12 в 16:24.
Колеги, благодаря за отговорите! Излиза, че EXY е дори по-лукс серия от EX, което ме изненада. Скоро ще вземам един такъв, та затова питах. Ако ви изкочи още нещо давайте го.
Митак, много добре знаеш че от 2-ра цедка до 2-ра цедка има убийствена разлика. Напоследък започнаха фирмите да стрелят едни цени за 10+ годишни машини ... по скъпи от нови машини с почти нищо не отстъпващи от тях.