Алекси човека си е взел чисто нов климатик. А за резервните части може да почетеш в темата засягаща сервезирането. В общи линии риска да те прекарат е навсякъде независимо какво и откъде си го купил. За трафовете е писано достатъчно и няма смисъл да се коментира, загубите са пренебрежително ниски. А за БДС не си наясно ама хич. На нашият пазар има много уреди и машини за които няма направена стандартизация, но отговарят на световните стандарти и както бях писал в една друга тема ако направиш справка в страницата на ЕУРОВЕНТ ще ти направи впечатлението че голяма част от китайските климатици изобщо не са сартифицирани в Европа и също не могат да бъдет продавани в някой от държавите членки на ЕС, но се продават в България?!?!. За разлика от тях японските отговарят на родният си стандарт който е мноооого по-висок от нашият. А това, че уреда е на 100 волта изобщо не е пречка да бъде внесен легално в България.

през лятото определено са топли, но и 5 вата консумация пак могат да излъчат достатъчно топлина, в крайна сметка независимо, че ампермера не отчита големи стойности и да не му се доверявам аз плащам ел. енергията по електромер а той отчита средно по 14 вата на климатик да поясна, че електомерите са чистак нови австрийски. Относно засечките при работещ климатик съм ги правил при зададена температура 16 градуса отворен прозорец, външна температура 38 градуса включено турбо плазмен филтър и движение на клапи. Смятам, че при тези условия компресора работи на максимална мощ през целият период на теста. Ако смяташ, че някъде греша с удоволствие бих те изслушал. За големината на трафа съм съгласен с теб, но въпреки това не мисля, че това е доказателство за загуби от 10 %. Личните ми наблюдения и опити са в подкрепа на показанията на електромера респективно сметката за ток.