Страница 67 от 116 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Собственици на климатици 100V

Още виждайки XE отпред ми стана ясно, че става дума за класна машина!
    http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...&hb=CS-XE253AS
    2.5(0.6~3.4)kW на охлаждане
    3.6(0.6~6.1)kW на отопление COP 5.85
    Моделът е 2005-та година ако не бъркам и просто е разкошен!
    Според мен предвид изолацията ще се справя, иначе за тази квадратура си за следващия размер по принцип. Аз бих го взел .
    Топъл ли е апартаментът? Съседите нанесли ли са се?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

2.5кв на охлждане пик 3.4кв
    3.6 кв на отопление пик 6.1кв.
    КОП 5.85 много хубава машина ,ще се справи безпроблем в твоето помещение.

http://ctlg.panasonic.jp/product/spe...&hb=CS-XE253AS

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Моделът е 2005-та година ако не бъркам и просто е разкошен!
    За първото бъркаш, модела е от 2003 година, а за второто - много си прав....Машина със страхотни параметри и куп екстри - плазма филтър, йонизатор, кислороден генератор...Дано да си върви с оригиналното дистанционно иначе ще е жалко. А колкото до него, ето това е оригиналното дистанционно управление:

[img width=800 height=570]http://lh6.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/S8Xqgm4qqxI/AAAAAAAAAS8/0A26CNOAhCc/s912/CS-RBXE%20two.jpg[/img]

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, да, 2003-та е, то и в модела си го пише (253), просто ме обърка едно нещо от японския сайт .

6. Тук е от
    Apr 2010

Сърдечно благодаря на deian,Aleksandars и chachoto,много ми се искаше да има положителни отзиви за National-чето,защото и на мен ми допадна от пръв погледТова ще е моята машинка!Обещавам ,че ще напиша в най-скоро време отзиви за "хубавеца",като се надявам да са само суперлативи,независимо ,че е произведен 2003г. Още веднъж -Thanks a lot!

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Това, че е 2003 да не те притеснява!
    Виждаш в подписа какви NATIONAL-и имам. Щом ти е допаднал не се колебай, но следи за монтажа, защото аз имам проблеми заради лош монтаж с единия!
    Ще се учудиш на какво е способен един NATIONAL!

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

Да се похваля,вече съм горд собственик на National-xe253a !За отзиви е още рано,но като цяло си личи,че машината е много класна.Доста тежко външно тяло и много добро като качество и изработка вътрешно.Доста четох как трябва да се проведе един качествен монтаж и бих казал с чиста съвест,че монтажниците се представиха супер!Дойдоха навреме,със сериозна техника-2бр.Makita(една мн.голяма и една по-малка),куфари с инструменти,компресорче(ако не се лъжа),както и вакум помпа.Направиха маслен трап,продухаха тръбите,оставиха системата под вакум за около10-15мин.Сложиха всяка тръбичка в отделна изолация и бандажираха без да стягат много защото тръбичката за аспирацията беше до тях и внимаваха да не се прещипе,за да нивелират перфектно външното тяло,се наложи да сложат 2 гумени тампона,без да поискат после допълнително пари!Мисля ,че не трябва да казвам името на фирмата, но пожелавам на всеки такъв монтаж,а защо не и такъв климатик,защото перфектните неща си личат веднага,а климатиците NATIONAL са явно точно такива!Някой беше казал ,че Daikin-а е Mercedes-а на климатиците,а аз бих казал че National-а тогава е Lexus-a,ами аз предпочитам...второто Още веднъж благодаря на Aleksandars ,deian и chachoto Да сте живи и здрави, да помагате и да отваряте очите на повече хора за хубавите японски машини на 100v!

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Такааааа, дойде момента на най-трудното, а именно на какъв климатик да се спра за хола. Това го бяхме разисквали преди няколко месеца тука http://forum.setcom.bg/index.php/top....htm#msg407340, но тогава без да знам дали ги има налични тези модели климатици, а сега мога да избирам. Въпроса е горе-долу същия, само където има още 3 модела (след 3 дена може да има и други, в зависимост от това дали ще ми допадне офертата на фирмата), които се включиха в надпреварата кой да бъде става въпрос за:

1. Тошиба 281PDR - 2800лв.
    2. Саньо ЕХ28Т - 2450 лв.
    3. Шарп Т28SX - 3200лв.
    4. Фуджитсу Z28Т - 3150лв.
    5. Фуджитсу Z28R - 3050лв.

Това са цени с монтаж, като фактора цена не е от значение, а по-важно е да избера най-подходящия за помещението, малко по-нататък в другата тема съм пояснил, че изолация скоро не мисля да правя на стаята.

Дилемата се крие в това, че 3 от моделите са с подходящ номинал на отопление за кубатурата на стаята, а другите два имат невероятен дизайн и не само, а и по принцип като цяло за климатици клоня към Тошиба.

Лично аз държа след като давам толкова пари (в условия на икономическа и финансова криза ) за климатика да ме глези, какво имам предвид: да топли при -15*/-20*/-25* външни (стайна температура 22*/23*/24*), да има автоматично самопочистване, да е максимално икономичен в консумацията на ел. енергия, да е тих, с две думи да не го мисля след монтажа
    Един вид да се съберат всички + и - на всеки по отделно, и който е най-напред в мини класацията него да избера, с малката подробност, но не без значение е, от коя фирма ще го закупя, защото не всички ги има на едно място, в смисъл още мисля коя фирма да бъде

Знам, че който и да избера няма да сбъркам, но има тънки моменти свързани с помещението за който е предназначен и затова ми трябва професионалното Ви мнение.

Целият съм в слух и отворени очи и уши на 4

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз като ги гледам всичките са върха на сладоледа и едва ли някой от тях ще се окаже неспособен да отговори на изискванията ти. Щом не те бърка дали за един климатик ще дадеш 2450 или 3200 лева, би трябвало да си го избереш по субективни критерии - като дизайн например както спомена.

Щом си фен на Тошиба, ето ти още една PDR-ка Toshiba PDR-M21

@всички: Честит празник на българската писменост!

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

То че са ТОП класа всичките е ясно, разликата в цената не знам на какво се дължи, след като модел 2009г. на Тошиба е 2800лв, а модел 2006г. на Шарп и Фуджитсо (може и да бъркам за годината) е съответно 3200лв и 3050лв.
    Затова искам искам съвети, кой от всичките да избера и да е най-подходящия. Неща от сорта на, когато има спад на температурите от порядъка на -5* до -15* кой ще топли повече, климатика да не прави много чести дефрости през 20-30мин., а когато наистина се налага и т.н. Аз самия имам предпочитания към два от моделите, но все пак кажете и Вие, че май съм нерешителен

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

В твоя случай аз бих избирал първо по фирма, защото да имам опция за подръжка на тая техника и след 5г, според мен е по-важно, тъй като надали обикновен потребител ще открие голяма разлика между всичките топ модели. Бих избирал и м-у първите 2, защото при тези модели, надали разлика от 600-700 лв някога ще се избие. А дали да е първия или втория, питай тия дето ги продават, кой е по-масов и за кой от двата по-лесно ще се намират в последствие ( ако има нужда ) резервни части. Според мен при тоя избор, това са най-важните неща.

Ето ти тук едно интересно пдф-че, където за EDR и NDR се вижда, как реално 285,365 и 405, които имат различен номинал, но еднакъв минимум и максимум при 2гр максимумите са им равни ( 20 стр ) - 5,8кв при консумация 1720 за 285,365,405 НДР и консумация 1780 за 285,365,405 ЕДР.
    http://www.daiseikai.com/download/image/catalog.pdf
    Предполагам и при новите е същото. Пускам ти го относно дилемата ти м-у 28 ца и 36ца. Това тук е само за Тошибата.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Отнасяй Тошибата. 3000 лв за 10-ка вече е прекалено, ако ще и да пере.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Утре мисля също ще излезе някоя друга оферта за марки и модели и след това окончателно ще решавам какво да бъде

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Мисля че трябва да направиш една симбиоза между препоръките на eddy и deian. Т.е. да избереш между по-евтините машини - Тошибата и Саньото (нали Саньо са страхотни машини бе що се чудиш) според фирмата която ти ги предлага - да гледаш последващ сервиз и качествен монтаж.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Всъщност един от следващите ми въпроси щеше да е свързан имено с това коя фирма да избера, защото това е мисля още по-важно от това кой да е климатика.
    Едната фирма е Варна Клима, другата е Варненския клон на И-Клима и евентуално (защото утре ще ходя там) другите 2 са Великотърновските Виктория 2000 и Дом Клима. Коя е за най-предпочитане от тези????????

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 67 от 116 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе