Първоначално публикувано от
saissais Alexi, понеже си по-навътре в нещата, добре е първо да обясниш на нас невежите какво е звук. Може ли да има звук без вибрация? Може ли нещо изобщо да звучи, без да кара друго нещо да вибрира, а вибриращото нещо от своя страна да създава звук? Една цигулка за един милион евро може да звучи отвратително в неподходяща зала, а една евтина - много по-добре в подходяща зала, може да гърми, а може и да не се чува. Имах предвид, че климатик окачен на стена по БДС, не се чува реално, а много по-шумно. Идеята ми беше да го накараме да се чува според техническото му описание, тоест да елиминираме обстоятелствата, които усилват ефекта шум. Как мислиш, ако окачиш мечтаното Саньо в банята си, по-тихо ли ще е от един Хайер в подходяща стая? И все пак посочвай сайтове на разбираем език за моделите, които споменаваш, та да видим за какво става дума. Освен това ти лично можеш ли да ми покажеш в действие, на живо, споменаваните досега от теб страхотни и "безшумни" климатици? (Ти лично колко климатика на цена над 2500 лв. парчето имаш вкъщи?) Тогава изобщо няма да има нужда да ме убеждаваш и да ми пращаш информация за тях. В противен случай мога да си мисля, че си рекламен агент или търговец, в което няма нищо лошо, разбира се.