Имам още едно питане относно шума на вътрешното тяло на Тошиба 221ПДР, Шарп Т22СХ и Панасоник 229ХБ, колко децибела е в различните режими на вентилатора? Както и чакам отзиви за фирмите, които съм посочил в горния пост.
Имам още едно питане относно шума на вътрешното тяло на Тошиба 221ПДР, Шарп Т22СХ и Панасоник 229ХБ, колко децибела е в различните режими на вентилатора? Както и чакам отзиви за фирмите, които съм посочил в горния пост.
който много избира...няма да казвам на какво се нахлузва.
А ти случайно да не би да купуваш първото, което ти падне и хареса независимо каква е цената, да не говорим когато става въпрос за инвестиция, която може да достигне малко над 6000лв?
Като имам предвед голямото си закъснение, ще те посъветвам да се насочиш към Саньото или Тошибата. Останалите с нищо не ги превъзхождат, а са доста по-скъпи. Ако разликата в парите не те притеснява, то можеш с нея да свършиш едно добро, като я дадеш в някоя детска градина или дом.
Климатиците знам кои ще бъдат дилемата ми е коя фирма да избера
Е не, от Декември до сега са 6м., а и аз бях писал в първия си въпрос когато питах за климатиците, че ще се слагат лятото или началото на есента
трябва ли да бъде вкючена функцията - самодезинфекция на вътрешно тяло с йони при загасен климатик - в режим охлаждане и отопление
При тази операция, след работа на климатизатора, турбината продължава да се обдухва изпарителя определено време, като тази операция е свързана с освобождаването на йони които спомагат за тази операция. така се предотвратява задържането на влага в изпарителя, която е причина за образуването на микроорганизми и други подобни в изпарителя.
Здравейте, спрял съм се на следната машина CORONA CSH-B229G http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=320, но имам няколко въпроса:
Дали мощността на климатика е достатъчна за стая с размери 5,00 х 2,70 х 2,90 или 39,15 м3, като желая да го използвам както за охлаждане така и за отопление. Апартаментът е с външна изолация, PVC дограма и външни щори (доколкото разбрах това са важни фактори).
Охлаждане: 0.8-2.2-3.0kw
Отопление: 0.8-2.5-3.6kw
Ще съм благодарен за компетентен отговор от ваша страна. Също така съм отворен и към предложения от ваша страна, в случай че според вас има по-удачни модели на тази цена около 1500 лв.
Много важен фактор за мен е климатикът да има добър йонизатор.
Благодаря предварително.
Поздрави.
Имам "леки" съмнения относно йонизатора, защото термо-клима си пишат каквото си щат за такива като теб/ и понякога като мен/.Първоначално публикувано от spielberg
По добре да размислиш в следния ред:
1. http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma има плазма
2. http://japanclima.com/products/SANYO-SAP%252dZK25X.html няма йонизатор/плазма
3.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=294 без плазма
Да се похваля и аз вече с екстра класа климатици От днес съм горд собственик на 2бр. Тошиби 221PDR и 281PDR.
Да споделя първоначалните и бегли впечатления, а именно, че съм много доволен от красивите машинки и че работят много тихо външните тела, а вътрешните не знам май заради високите обороти на вентилатора се чува осезаемо, но като задам автоматичен режим не се чуваше почти нищо Ще падне голямо разучаване и ръчкане по ДУ за функционалностите на климатиците.
Колкото до монтажа, не бях удовлетворен напълно, можеха да се постараят повече, особено когато правеха дупките и когато бандажираха тръбите.
Имам един въпрос засега, по-нататък сигурно ще възникват още и още, става въпрос за работата на климатиците в режим на отопление от долната страна на външното тяло от дупките за щуцерите и има още 2 правоъгълни дупки за които имам по една гумена тапа започна да тече вода, това нормално ли е и ако не е, какво да правя. Между другото двете тела са едно върху друго на една стена и от горното тече върху долното тяло.
За да тече вода от тези отвори, значи са ти поставили кондензния маркуч в агрегатите. Тези гумени тапи не ги слагай, така през отоплителния период ще имаш най-добро оттичане на водата която ще се получава след дефрост. А щом двете тела са едно над друго, поставяш над горното една тавичка и отвеждаш водите настрани.
Еийй най-после.Да ти са честити.Щом монтажа на външните тела по този начин е бил неизбежен,другия вариант е да направиш ,,сачак'' над по-долното тяло.