Страница 69 от 116 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Собственици на климатици 100V

teon Благодаря, Алекс има ли място за притеснения, така ли е трябвало да се постави кондензния маркуч или е имало по-добър вариант и като поставя тавичка за водата няма ли опасност през зимата тя да замръзва и да тръгне към климатика?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

е аз ли да те подсещам за снимки,или ти сам ще си качиш ....честито!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

По добре щеше да бъде, летния конденз да бъде изведен извън дъното на агрегата - видя как сме го направили от снимките, нали?! Варианти има много, стига хората които монтират да им се занимава да го направят.Колкото до тавичката - не се притеснявай от това да замръзне водата в нея и да тръгне към климатика. Моите и двата климатика са така, а на десетки машини съм сложил подобни тави и досега няма никакви проблеми. Тавата е под самите конзоли и даже да замръзне водата в нея, няма опасност да повлияе на работата на машината.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Монтажа е направен по същия начин за летния конденз, с гофриран маркуч. Ако не те затруднява в близките дни да ми пратиш превод за ДУ, на мен ми дадоха един превод на книжката, но не знам до колко е вярно, защото на места забелязах за един и същи бутон различен превод, както и снимка за тавичките какви са, да си направя или закупя и аз такива Предварително ти Благодаря.

Снимки ще сложа, но малко по-нататък, все още съм в ремонтни дейности

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Еуфорията, която ме беше обзела вчера от Тошковците съм забравил да Благодаря за помощта, която ми оказаха в избора на това кои да са климатиците най-вече на deian, Aleksandars, eddy, chochato, Kasap, justify, Mmitaka, nako-bako и всички останали, които отговаряха на въпросите ми

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Със здраве да си ги ползваш и само радости да ти носят Много безаварийни работни часове.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ай честито, бравос за избора, със здраве да ги ползваш.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

След време сам ще разбереш, че си направил точния избор с тези машини.Със здраве да си ги ползваш

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам един въпрос, от външните тела на двата климатика се чува постоянен шум, който наподобява нещо средно между жужене и стържене повече се усеща от страната на крановете, като от 22-ката е по-силен отколкото на 28-цата, аз си мисля че може да е от фреона, но все пак от какво ще да е шума и това нормално ли е?
    И още един въпрос, от вътрешното тяло на 22-ката на 2-3см. преди да излязат тръбите от тялото, потича малко вода през 10-15мин. в продължение на час, час и половина. Това стана 2 пъти след изключване на климатика от ДУ и след това от контакта. Да викам ли техниците да идват да видят от какво е?
    Всъщност сега погледнах когато работи и забелязах, че сълзи постоянно и съвсем съвсем леко и го изключих. Май ще се наложи да извикам техниците

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да, да викаш техници но гледай да са по-кадърни от предните.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Поредното доказателство, че операциите свързани с монтажа на такава техника се извършват от куцо, кьораво и сакато....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Gnf понеже доста време търси климите и избираше фирмите, според мен би било добре да кажеш и името на фирмата извършила тази "перфектна" интервенция, поне следващите да имат някакви по-реални отзиви, защото си спомям че имаше дилема м-у 2 фирми, за които не беше чувал нищо лошо. За съжаление Сашо е напълно прав, но в тази криза всеки гледа да свали цената на стока или услуга и често това е за сметка на качеството, рядко се срещат и двете на куп. Кофти е да искаш да си купиш един от най-добрите продукти на пазара, да дадеш бая пари и да получиш бай ганьовска услуга.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Още като се събудих преди 2 часа веднага се обадих на собственика на фирмата и утре ще дойдат да коригират нередностите, а именно според тях проблема е снадката между сложения от тях маркуч за конденза и този който е имал климатика.
    А тези шумове, за които писах на какво се дължат и едното външно тяло е с 5-6мм. наклон напред, да им кажа ли да го нивелират?
    Колкото до техниците бяха две много млади момчета единия на 21г. с 3г. стаж във фирмата, а другия на 24г. с 2г. стаж във фирмата, явно това им е първата работа с която са се захванали Купих ги от Варна Клима

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Добре, де как така едното ще е нивелирано, а другото не?! Абе какви са тея хора, те нивелир не ползват ли? Конзолите да не са различни или криви?! И въпреки, че имат по две-три години "стаж", как така са допуснали връзката между двата маркуча да пропуска?! Това е недопустимо....Ако това е проблема де...

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Те нивела го ползваха само като монтираха стойките за вътрешното и външното тяло след това не гледаха дали е нивелирано. Аз вчера като се заслушвах в тези шумове, за които питах, рекох да сложа нивела и да видя дали са нивелирани, 22-ката беше добре, но 28-цата има наклон около 5-6мм. напред. За теча по тел. ми казаха, че може да е от снадката. Утре като дойдат ще ги накарам да нивелират и външното тяло и ще търся други неточности, за да ги оправят и тях, дано не намеря, че ще почна да съжелявам за избора ми на фирма
    За шума нищо не казвате, нормално ли е това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 116 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе