Обезателно ще чакам отзиви от Divoto през отоплителния сезон за Панасоника, да каже как се справя в големите студовеПървоначално публикувано от Aleksandars
Обезателно ще чакам отзиви от Divoto през отоплителния сезон за Панасоника, да каже как се справя в големите студовеПървоначално публикувано от Aleksandars
Отоплителна мощност на Panasonic при 7° 2.5 (0.6~6.1) kW с COP 6.76, при 2° 4.4 kW.... мислиш ли, че няма да се справи, като се има предвид и изолацията и това че помещението е високо 2.40 метра...но все пак, собственика ще каже най-добре!!!
Ха момчетата го монтираха със стълби, но дори и с някой перипети, монтажа е перфектен!Първоначално публикувано от gnf
Алекс аз не казвам, че няма да се справи. Учудвам се и се кефя на такива климатици на 100волта (с по-малка номинална мощност) в по-големи помещения, че топлят без проблеми и създават невероятен комфорт. eddy и chachoto също са с климатици в големи помещения и не се оплакват, че са останали на студено и да са плащали високи сметки за електричество зимата ще чакам и Divoto да се похвали пък и аз ще чакам да видя моите хубавци как ще ме изненадат.
228 XB е шумна клапата при пускане и спиране на климатика.Машината е бетон и топли с лекота в големите студове. Честито Divoto със здраве да си го плзваш, невероятна машина си взел.
Мерси , да ти кажа чакам с удоволствие зиматаПървоначално публикувано от chachoto
@Divoto - Честита машина
Аз също мисля до 1-2 месеца да се обзаведа с хай-енд японска машина.Хитачито от подписа ще отиде в кухнята ми и на негово място се чудя какво точно да сложа
Избора ми се свежда до:
- PANASONIC CS-229XB
- NATIONAL CS-228XB
- TOSHIBA RAS-221BDR
- TOSHIBA RAS-221PDR
- ваши предложения за машина от този клас
Ясно ми е че който и от тях да взема няма да сбъркам, но все пак ще се радвам да чуя вашите съвети и лични впечатления от машините.
През последните дни се мъчих да си преведа какви точно са функциите им, но с малък успех така че ще съм благодарен ако някои може да ми ги опише с 2 думи
По-конкретно ме интересува функция за изсушаване на пране.Стаята има врата към балкона,където се простира и ми се иска зимата да отварям и с помощта на климата бързо да си изсуша прането.
Все още не съм избрал фирма от която да купя климата така че съм отворен за предложения.Ако някои от съфорумците, занимаващи се с монтаж на японци може да ми даде конкретни оферти да пише на лично съобщение.Монтажа е в София.
Мерси предварително и лек ден
Наистина pioneer няма да сбъркаш каквото и да вземеш,но за 15m².вземи някоя от тошибите-за мен националите правят по силна струя на обдухване,и по няма да ти е комфортно в малкото помещение.Успех в избора.
pi0neer, като ще избираш измежду тези модели, то поне нека бъдат тези от 2009г. най-малкото са с по-голям APF 6.6 към 6.0 при Тошиба и 6.8 към 6.6 при Панасоник
Пионерче, функцията за изсушаване на пране е автономен режим, които не можеш да позваш в комбинация с останалите /топло, студено, драй/. А относно избора между тези клими, ми е трудно да взема отношение.
Мерси че се включвате с мнения.Май наистина избора ще се сведе до моделите от 2009 година.
Ясно ми е че режима за пране е отделен, но мисълта ми е че може да се ползва и зимата нали?
Защото стандартните функции за изсушаване работят само лятото.
Да, може да се ползва и през зимата /освен ако не е софтуерно забранен, под дадена външна температура/. Но ти и на охлаждане можеш да си пуснеш климатика, при -15о. Нека това, да не е ръководещо при избора ти.
pi0neer още не мога да ти дам конкретно мнение за мойте две машинки (Тошиби), но като цяло за студено съм доволен, но все пак всяка клима може го постигне. Колкото до фирма за 100в машинки (Япончета), както съм писал по-горе съм много доволен от Aleksandars. Можеш него да го питаш дори само за съвет.
Вече, ако не си купил до зимата ще ти напиша как се справят като захладнее
@Divoto - мен по-скоро ме интересува какви са ти впечатленията от Панасоника
А относно кой ще ми монтира климата - почти 100% ще е Aleksandars, защото виждам само позитивни мнения за работата му
Прегледах подробно характеристиките на 2-та претендента (TOSHIBA RAS-221PDR и PANASONIC CS-229XB), но все пак имам няколко въпроса:
- Защо Панасоника го дават да покрива само 103% от ставката за 2010 година, а Тошибата 113% при положение че Панасоника има по висок APF?
- Някой има ли наблюдения дали Панасоника наистина слиза до 75 вата на отопление, защото преди време chachoto беше писал че неговите почти аналогични Национали не слизат под 180 вата.
- Доколкото видях на дисплея на Тошибата се изписва моментна консумация,обща консумация,външна и вътрешна темп и т.н. Въпроса ми дали на дистанционното на Панасоника се изписват някои от тези данни.
- Някой може ли да пи каже откъде мога да си изтегля каталога на Панасоник за 2009 година в PDF формат.Аз го намерих, но е в CSF формат т.е. е защитен формат, от който не мога да копирам или да го кача някъде за да го пусна после през преводача на Гугъл.
Имам и един въпрос относно бъдещия монтаж.Тъй като новия климатик ще доиде на мястото на Хитачито ми дали ще може да се използва стария тръбен път.Питам защото тръбите са скрити под изолацията на стената (гипскартон и вата). Не че не мога да сваля изолацията, но все пак си е играчка
И последен въпрос - климите имат ли отделен маркуч за аспирация и ако да какви са диаметъра и максималната му дължина?
Надявам се че не съм ви досадил много с въпросите си.Просто ми се иска да съм добре информиран преди да взема окончателно решение
Лек ден