Страница 72 от 116 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1727
Like Tree8Одобрявам

Собственици на климатици 100V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

Re:Собственици на климатици 100V

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Случайно имам и този модел, 'неактивния' бутон се активира с 2-секундно задържане и има същата функция която съм описал по-нагоре

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от budala
    балъци като мен (набутали се със 110В 'суперикономични' 'суперкачествени' климатици)
    budala, ако търговеца който те е набутал и излъгал с информация за 110В 'суперикономични' 'суперкачествени' климатици (между другото не са 110 влотови , 100 волтови), не трбява да причисляваш всичко на едно ниво....Така че, проблема не е в климатизатора, а другаде....

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

budala, Кажи от кой модел супер-, мега-, хипер- японски климатик не си доволен.

5. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

Имам 2 мицубишита и един дайкин (виж дистанционните), машинките добре работят но ме дразнят доста работи: когато ги купувах продавача ми каза: това са машини правени в Япония за японския пазар. Като ми ги домъкнаха гледам - мейдин чайна. Нали ги правеха в Япония бе чукан? А-а-а, не съм казвал такова нещо, всичко се прави в тайлан или китай. Няма инструкции на български, всичко е с йероглифи, наложи се да си превеждам всичко сам. Освен това не бях предупреден и за трансформаторите - мислех че климатиците са с импулсни (90-270В) захранвания. Електронен инженер съм и веднага се усъмних за големи загуби. Продавача естествено твърдеше че загуби няма. Още на следващия ден ги замерих с амперклещи -загубите са между 18-20 процента. Има и друго - без консумация трансформаторите дават между 105 и 110 волта на различните климатици. Който не вярва да направи следния експеримент: при работещ климатик мерите входното и изходното напрежение и входния и изходния ток. Смятате си мощностите на първичната и вторичната намотка по формулата P=I*U, разликата между двете мощности ви е загубата в трансформатора. Това последното го споменавам във връзка с дебатите за трансформаторите. Трансформаторите с КПД 97-98 процента са много сложни и се правят за точно определено натоварване. В интерес на истината очаквах по-големи загуби от тези буклуци, които ми инсталираха. На всеки с елементарни познания трябва да му е ясно че има ли греене - има и загуби. За същите пари щях да си купя официално внесени климатици с подръжка, инструкции на български и по-вече екстри. И с долу-горе същата консумация.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Будала, ти си на път да върнеш вярата ми в българското инженерно образование! Държа да отбележа, че за тези машини се ползват автортансформатори. Само за информация - ползвай търсачката... и ще намериш доказателства, за загубите им.

П.С. 10 минути срам... и после - цял живот инженер.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

budala, Хич да не ти пука кой какво си мислел за твоята компетентност. Има си причина да го говорят това.

Трансформатори ли били, автотрансформатори ли няма значение, човекът е дал формула да се изчисли какви са загубите при преминаването през това устройство, което няма значение как се нарича.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

към Касап: не съм споменавал къде съм завършил, да не останеш със заблуждение относно българското инженерно образование
    към valen1: така е, няма значение, принципа е различен но предназначението е едно.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    budala, Хич да не ти пука кой какво си мислел за твоята компетентност. Има си причина да го говорят това.

Трансформатори ли били, автотрансформатори ли няма значение, човекът е дал формула да се изчисли какви са загубите при преминаването през това устройство, което няма значение как се нарича.
    Аз пък съм публикувал снимки на консумацията на подобен траф, които съвпадат с наблюденията на други потребители, като Еди и Деян. А единствения ми мотив, да си чеша клавиатурата, е да предпазя колегите от некоректни и подвеждащи постове тъдява.

П.С. И нека Господин Инженера /завършил незнайно къде/, докаже твърдението си, като закачи едни амперклещи към първичната и вторична намотка на авто-траснсформатора и заснеме режима на работа на климатика и показанията. Аз ще направя същото в присъствието на двама уважавани членове на форума /в качеството на арбитри./

11. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

консумация се мери с уред не с фотоапарат

пс няма да си правя труда да доказвам каквото твърдя, който желае може да го провери сам. Не е задължително да е включен към климатик, може да включи маслен радиатор или друг непретенциозен към захранващото напрежение консуматор

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Аз обещавам като дойде отоплителния период да кача и аз снимки на измерена консумация с уред EMG-1 от Радимекс. Има разлика, но тя не е бог знае колко голяма. Фуджитсутото съм го виждал да слиза до 210В консумация, при положение, че по показатели му дават минимум от 195В. http://translate.google.bg/translate...e22s%26hl%3Dbg Това ми е модела на климатика. При Тошибата уреда е показвал и стойности под 100В, но все пак на нея и дават минимум 30В, така че не мога да преценя точно. В покой разхода на трансорматора е около 13-14В. Аз не съм инженер, аз съм прост икономист, както обичаше да казва един познат и за това предпочитам да боравя с точни стойности и да ползвам уреди, които инженерите са ги измислили за да може простите икономисти като мен да се ориентират

консумация се мери с уред не с фотоапарат
    Благодаря че ми каза, баси простия икономист дето съм, щях да снимам какво показва уреда, а то с фотоапарат не се засичала консумация, леле много съм прост.

13. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

еди, не казвам на никого че е прост, естествено може да си снимаш уреда какво показва но Касап пак ще подложи на съмнение, затова казах че няма да доказвам каквото съм казал, аз го доказах за себе си, който иска да го провери, който иска да си държи главата заровена в пясъка

пс и между другото не съм мерил загубите при различни натоварвания, доколкото помня консумацията на дайкина беше най-голяма - около 900 вата. При по-малки натоварвания загубите може да са по-малки

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

пс и между другото не съм мерил загубите при различни натоварвания, доколкото помня консумацията на дайкина беше най-голяма - около 900 вата. При по-малки натоварвания загубите може да са по-малки
    900 вата е котлон, който би изгорил трафа. Човече, отказвам се от всякакви спорове с теб и с Вален. При мен загубите са 6W. Съжалявам, че не си направил правилен избор, при всичките познания, които притежаваш.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Еми не ме разбра. Минималната консумация, която производителя дава за моят климатик е 195В, под нея просто спира. Аз съм измерил 210В мин консумация, уреда имаше по спомен или 2 или 5% отколнение. Да вземем, че при тая консумация има разлика от 5В и реалната примерно е 215В, това пак прави 10% разлика, а според уреда са 7-8%. Като вземем разликата в КОП при 7гр, понеже това са единствените обективни данни, които можем да вземем един нормален европейски климатик от нисък клас на реномирана марка има КОП 4 - 4 30. Тоя има 5.56, сам си сметни разликата, тя е доста над 10%. Понеже сега някой ще кажат, че тоя отдава на номинал 2.5КВ и за това има по-висок КОП, ето ще дам сравнение с Тошибата ми. 285НДР отдава 3,6Кв с КОП 6,31 http://www.daiseikai.com/download/image/catalog.pdf стр 16 може да му се видят параметрите, с примерно Дайкин FTXR28E Уруро Сарара, който също отдава 3,6Кв с КОП 5,14 http://v-clima.com/products.php?brand_id=1&page=2, където разликата е отново над 20%. Демек дори да си прав и да дават отконения от 18-20% пак са малко по-икономични, а отконенията са около 7-8%, поне според моя уред, защото за да са над 10%, дори при първоначално тръгване на максимална скорост на турбината и макс консумация, уреда трябва да отчита над 1Кв консумация, а моя има опция да засича пик и на тоя климатик е засичал пик 990В при фабрично зададени 930В макс консумация.

17. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    900 вата е котлон, който би изгорил трафа. Човече, отказвам се от всякакви спорове с теб и с Вален. При мен загубите са 6W. Съжалявам, че не си направил правилен избор, при всичките познания, които притежаваш.
    съдейки от отношението ти към инженерите стигам до извода че не си такъв. И не само по него - 6 вата при 30 вата обща консумация си е 20 процента, което си е цифра. Най-добре е да го дадеш в проценти

18. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Еми не ме разбра. Минималната консумация, която производителя дава за моят климатик е 195В, под нея просто спира. Аз съм измерил 210В мин консумация, уреда имаше по спомен или 2 или 5% отколнение. Да вземем, че при тая консумация има разлика от 5В и реалната примерно е 215В, това пак прави 10% разлика, а според уреда са 7-8%. Като вземем разликата в КОП при 7гр, понеже това са единствените обективни данни, които можем да вземем един нормален европейски климатик от нисък клас на реномирана марка има КОП 4 - 4 30. Тоя има 5.56, сам си сметни разликата, тя е доста над 10%. Понеже сега някой ще кажат, че тоя отдава на номинал 2.5КВ и за това има по-висок КОП, ето ще дам сравнение с Тошибата ми. 285НДР отдава 3,6Кв с КОП 6,31 http://www.daiseikai.com/download/image/catalog.pdf стр 16 може да му се видят параметрите, с примерно Дайкин FTXR28E Уруро Сарара, който също отдава 3,6Кв с КОП 5,14 http://v-clima.com/products.php?brand_id=1&page=2, където разликата е отново над 20%. Демек дори да си прав и да дават отконения от 18-20% пак са малко по-икономични, а отконенията са около 7-8%, поне според моя уред, защото за да са над 10%, дори при първоначално тръгване на максимална скорост на турбината и макс консумация, уреда трябва да отчита над 1Кв консумация, а моя има опция да засича пик и на тоя климатик е засичал пик 990В при фабрично зададени 930В макс консумация.
    еди, не знам откъде ги прочети тези показатели, минимална консумация е консумацията на покой, т.е. консумацията при която уредът ти е изключен от дистанционното без да си дръпнал щепсела от контакта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 116 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Собственици на климатици 100V - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1661
    Последно: 05-01-25, 12:00
  2. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  3. Въпрос за климатици 100V
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 51
    Последно: 06-10-13, 11:10
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе