Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vizi
Можеш да пробваш с добра външна изолация - :). При мен климите са адски тихи - 0dB, защото са на 0W, а вътре е 23 градуса.
Защо изолация?:) То и без изолация до -10 единият си работи като конвенционален. Включва и изключва, не може да слезе на обявеният минимум, и тръгването му е едно такова шумно с форсиране на турбината.
При мене за сега е 24, но след някой ден/седмица ще трябва да се пуска и като го знам как работи.......:)
За да не го пускаш цяла зима :)
Ми да. Хубава изолация и слага един ел. конвектор по-качествен или в краен случай акумулираща печка и ...... тишина и постоянен коп.
И как ще стане външната изолация като няма външни стени?:) От към коридора ли да сложа, така от гледна точка на стаята ще е външна, а от гледна точка на коридора вътрешна.:)
Milanov, на теб прозорците ти накъде гледат? Към коридора ли?
Към балкона. И на него има прозорци.:) Шашава работа.:)
П.П.
За това някога го взех този дайсейкай щото пишеха 90W консумация и значи отдава 400...500. А то излезе една фалшива работа.... и като включи на 400W отдава 2000.
Когато нещо ми е кофти заради работата или ако някой ме е ядосал, първото нещо, което правя е да вляза в този форум и веднага ми се оправя настроението :))
Миланов, представи си, че има софтуерен бъг и включи на 2500W с COP5. Ще загинеш ! :)
Еми значи имаш външна изолация - остъкления балкон. Сега е време за смяна на метода на отопление. :)
Цитат:
Vizi
Ми да. Хубава изолация и слага един ел. конвектор по-качествен или в краен случай акумулираща печка и ...... тишина и постоянен коп.
Ако е с южно изложение за какво са му климатици да му веят на главата и конвектори да плаща ток... един соларен колектор от бирени кутии и минава в отбора на ВЕИ.:)
https://www.youtube.com/watch?v=X8jtwxxOp2Y
Остава и с такива работи да се накичат фасадите и ще стане .........
Цитат:
Vizi
Еми значи имаш външна изолация - остъкления балкон. Сега е време за смяна на метода на отопление. :)
Зимните месеци си навъртат по 200....300kWh на месец за климатик, с какъв друг вид отопление да се замени.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Миланов, представи си, че има софтуерен бъг и включи на 2500W с COP5. Ще загинеш ! :)
Първата зима майко мила. След дефрост в 3:00 счупваше ватметъра на 2380W.:)
Цитат:
milanov
Зимните месеци си навъртат по 200....300kWh на месец за климатик, с какъв друг вид отопление да се замени.
- - - - - - - - - -
Първата зима майко мила. След дефрост в 3:00 счупваше ватметъра на 2380W.:)
Тези 200-300KW за цялото жилище ли или само за една стая?
PS: Даже и за цялото жилище отоплението да ти е 400-600 kW - това пак не е висока сума. Където спиш слагаш нещо тихо без да ти пука за разхода и там където не спиш си оставяш климатиците и колко да ти стане сметката - 130 лв. Аз плащам почти 2 пъти отгоре, но има мир и спокойствие в къщи. :)
На стая са и ме устройва. Нямам място за конвектори.
Започнахте ли замерването за тази вечер?:Drinks: