Рафа, шъ умреш от скука с таз Нокрия бе.
Рафа, шъ умреш от скука с таз Нокрия бе.
В Пловдив колко градуса е? По weather-а го дават -2гр. Тук вече си е -8...
Единият от външните ми термометри е залепен на външното тяло и отчита -2.8, но това е вътре, в терасата и е на завет. На открито може и да е повече. Другият е хванат от външната страна на прозореца, за стената и той показва -2.5, но пък стената отдава топлина, и може с малко да послъгва.
[QUOTE=Mig82;908801]sniper , кажи нещо за 7-та ... стига с тея изолации
---------------------------------------------------------------------------
умишлено я споменавам тая прословута изолация тъй като разликите когато я имаш или нямаш е брутална при минусовите температури,и това че е МНОГО МНОГО ПОДВЕЖДАЩО какво реално представлява един климатик,демек ако имаш добра изолация и повечето по мизерни климатичета биха се справили почти без проблем,докато ако същите тея климатици... ги поставя в моите условия,ше Умрат за два дена(само като пример ше ви дам че когато навън е около -9 -10 както е в момента и не ползвам абсолютно никакво отопление в стаите ми температурите могат да паднат до около 0 градуса,сами си направете сметка в какви условия са моите климатици и в какви условия са вашите....ИЗНЕЖЕНИ климатичета с по два тира изолация
п.с.--- в момента при около -9 градуса(задание 22 гр. на ауто) и двата ми климатика 7- 9 kgta папкат по между 420-450-480 w (постоянно варира)
разход за 15 календарни дни ток в лева крайна цена,период 23 декември - 7 януари
7 kgta в (32 кубика помещение)- 19,10 лв
9 kgta(44 кубика помещение) - 20,50 лв (КАКТО СЕ ВИЖДА КЛИМАТИЦИТЕ МИ СА ПЕРФЕКТНО УРАЗМЕРЕНИ)
дефростите(според мен някакви контролни дефрости тъй като по питата няма никакво заскрежаване,не знам не разбирам)за целия ден поне които аз съм забелязал са около 2-3 за по около 5-8 минути(тъй като в момента е така да го нарека сух студ,няма кой знае каква влага).А както вече писах,когато влагата е голяма (и има заскрежена пита) дефроста продължава точно по часовник 15 минути.
Този пост е редактиран от sniper; 07-01-19 в 22:58.
Много ми е добре. Пожелавам на всички да си намерят машини с които да скучаят и стоят на топло.
Занимавам се с малката на “ студения” под .
Явно на фуджака хладилника не му пречи
п.п.
незнам дали забелязвате , но от както съм с новия климатик не съм толкова активен
Нашия раздел пък е направо за закриване!
sniper , сипи си чаша студена вода и оспокой малко топката.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Я, каква приятна изненада. 60-ката съвсем сама. Вратите на стаите, в които са другите клими, са затворени от 20:00 вечерта. Такава е консумацията в момента:
П.п. Заслужи си лепенката "hyper inverter" . [emoji16][emoji23]
Този пост е редактиран от rosswen; 08-01-19 в 07:53.
В София -11 35ZS-S се е кротнал на 390w. Ако стане -15 дали ще падне консумацията на 300w. :D
Гледам в един популярен сайт 12kgta е класифициран като хиперинвертор. При -10 в сервизното го дават 2.5 kw, 35zs-s е прост инвертор пък при -10 го дават 2.8kw. :D
В Русе, пардон Гюргево (щото там е метеостанцията), е -14 гр. в северна стая без топлещи съседи, тухла, без изолация, с хубава дограма с троен стъклопакет, като му разделя отчетения разход от снощи по часове излиза, че Хитака харчи около 450 w/h на час. Поддържа 22-23 гр., Fan 3. Приятно изненадан съм. За последните 12+ часа имаше 1 дефрост.
Обаче в дните от миналата седмица не ми хареса как работи на моменти. Като спя го пускам на Auto и на около 18-19 гр., съответно работи on/off, но ме дразни че реално духа 10-тина минути за час, а пък пуска дефрости през 45 мин. при температура около 0 и -3 гр. при идеално чиста пита.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 08-01-19 в 09:37.
Цепеницата е на ръба на възможностите си (Midea mss 12hr) задание 24гр ,в хола 22гр,в спалнята 21гр. Общо 35кв/м 88 кубика, вън е -9
При нормален работен цикъл от 7 мин,това е максималната темп която прави. Тръгва на около 30гр,след минута е на 40 и така до 7та макс 48гр.
По електромер харчи от 900 до 1300 вата при тези темп.
Изпратено от моят LG-H850 с помощта на Tapatalk
"Позатоплило" се е при нас. [emoji16] На КПП-то показваше -13гр.
Като гледам и идните дни, ми е кеф, че най-накрая си имаме една нормална зима.
Цяла вечер с открехната врата към 9кв.м антре , без дефрост. Изпаритела чист. Вече съм сигурен че тая 7-ца ще се справи с 18.5кв.м. ... 48м3. щом на -11 пита за още
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk