В друга тема течеше дискусия за “ смотаните “ европейски клими и “ яките “ японки.
Ето една европейска нокрия 12 ка как работи при външна 14 и вътре настроен на 23 .
Само да вметна пуснах климатика при 22.4 вътрешна и това е след около 15-20 мин работа . След снимката го спрях.
П.п
не ми харесва като работи на минимум . Усеща се хладен полъх
Не се притеснявай за полъха. Помещението ти е голямо и под +5 градуса загубите ще са такива, че няма да се налага да работи на тази ниска мощност. Доста добре, повече няма и нужда. Новата Нокрия вади двойно по-нисък минимум от старата.
Чесно казано стара не я знам до колко пада ,но там където е монтирана не мисля че слиза на минимума ( 60 кв хол с огромни прозорци )
Рос само да ти припомня ,че там където е сега нокрията бачкаше Дайсекай и постоянно си вдигаше клапите.
Тогава ме убеждаваха ,че тошибата е навряна в кенеф ,а то сега кенефа същия само вентилатора друг и проблем няма.
Идеята ми е ,че на кривата ракета космоса не и е виновен .
п.п.
Живи и здрави ще я видим нокрията в голямо помещение догодина
На тази машина и 200-250W минимум са и перфектни. Тя е за големи помещения, не за кенефи. Ще се справи, според мен. Хардуерът е доста сериозен. Компресорът го дават по-мощен от на старата, а и външното е с по-големи размери.
Моята японска тошибка в момента и тя в Пловдив.
Rumba, не пускай такива мръсни снимки, че хората се дразнят.
Сега ще ти скочат, че си я правил на фотошоп.
Аз затова спрях да снимам. Сега ако пусна снимка с 55W и темата ще се увеличи поне с 5 страници уверения, че духа хладно, няма смисъл да работи, по-добре да отворя прозорците, показанията не са верни, трансформатора консумира поне 100W, КОП-ът е менте и още и още компетентни мнения от хора с опит от "You Tube".
Ти си секта и каквото и да пуснеш, правоверните ще го анатемосат. А всъщност, спора започнал още от другата тема, е напълно безмислен и не води до нищо. Който иска ще си купува японки, който не иска няма да си купува. Който иска ще си купува европейки, който не иска няма да си купува - същото като, който може да смята смята, който не може не смята.
Минимума, сам по себе си, не е показател за ефективност и въпреки че много от пишещите го отричат или не го харесват демонстрират в снимки някакви стойности постигнати от техните машини. Няма лощо, стига да не се правят опити да се налага разбиране за нещо си на останалите. Всеки си има предпочитания или разбиране за нещата и се съобразява с тях при избора си. Машини има за всеки вкус, стига човек да има търпението и разбирането за информирания избор.
Този пост е редактиран от tony34al; 10-05-19 в 09:35.
Аз мисля че всеки може да прочете и прецени , но щом е необходимо нека обобщим за неразбралите.
Спора (то не беше и спор по-скоро урок за някои) в другата тема започна след постове за "енергийни стандарти" определящи че всички машини за азиатския пазар (в частност втората учотреба щото първа във форума почти няма) били видиш ли по дефолт по-ефективни,икономични и въобще айс ... от тези за европейския.
Хубаво е човек предричайки кой за какво щял да "скочи" , да уточни каква теза защитава. Щото иначе става като в http://znam.bg/com/action/showArticl...BF%BD%EF%BF%BD
Отделно че една снимка сама по себе си е нищо конкретизиращо.
Този пост е редактиран от Mig82; 10-05-19 в 13:15.
Менте или не, радвайте им се докато още можете, че след изборите коп-четата отиват в киреча.
Шоковото повишаване на тока - неизбежно. Чака ли ни 20% увеличение?
Не можело да се прави социална политика с цената му, смята експерт
Националната електрическа компания е поискала близо 20% увеличение на тока за бита и малките фирми от 1 юли.
Според доклад на НЕК прогнозната средна покупна цена на тока за бита и регулирания пазар от 1 юли е 151 лева за мегават, което е с близо 20% повече от утвърдената цена за текущия период.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/04...ichenie.407009
М..... и. д. е..!Не се наядоха в тази държава.
Ето това са поискали ЕВН.https://www.evn.bg/Medii/20190329-EV...e=/Medii/Arhiv