Страница 322 от 372 ПърваПърва ... 272312320321322323324332 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,816 до 4,830 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time

Квадратите Не са 14. Като наредиш ватата на тавана ще видиш колко са
    milanov одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2012

dodo2000 , защо не размениш мониторите на двата климатика . Много съмнително е че този климатик може да направи консумация от 2200 Вт. както се вижда на мониторчето , още повече че в първите отзиви климатика работеше абсолютно коректно като начин на работа и консумация . Може монитора да е претърпял някой токов удар които не са рядкост по селата . Преди около два месеца една Нокрия беше болна от същата болест и се оправи с поставянето на здрав монитор . Пробвай нищо не пречи.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Първо тавана, от там бяга най-много, мисля и vizi ти го писа.

Така е, споменаха ми го това в по-старите постове. Ще видя да сложа нещо отгоре от страната на тавана, в самата стая няма как да преправям каквото и да било тъй като миналия месец приключих ремонта там и нямам време кога пак да преправям каквото и да било.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    dodo2000 , защо не размениш мониторите на двата климатика . Много съмнително е че този климатик може да направи консумация от 2200 Вт. както се вижда на мониторчето , още повече че в първите отзиви климатика работеше абсолютно коректно като начин на работа и консумация . Може монитора да е претърпял някой токов удар които не са рядкост по селата . Преди около два месеца една Нокрия беше болна от същата болест и се оправи с поставянето на здрав монитор . Пробвай нищо не пречи.
    Мисля да взема от тези ватметри с wi-fi да видя и това чудо какво ще покаже.
    Този пост е редактиран от dodo2000; 04-01-19 в 23:39.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Вземи този от Хитачито , щом показва коректни данни , за проба .

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Точно отгоре имах впредвид,
    5см руло в едната посока и 5см на кръст в другата.
    При малкия е плоча, но без значение върху какво ефект ще има!
    dddilian одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Побръкахте се с тези изолации.
    Цанков, виж какво има ТУК

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Вземи този от Хитачито , щом показва коректни данни , за проба .
    Едно и също показват и двата. В апартамента ми Панасоника като го сложа на макс и не минава това, което е написано на етикета - 1,42к. Същото е и при Хитачито - 10-ка с макс. консумация 920 вата. Според мен уредите макар и noname китайски показват сравнително точно.
    В интерес на истината Фертио има и някои положителни неща, които ми харесват. Основно е това, че не може да разбереш кога прави дефрост - нито се чува шум от фреона, пукане на пластмаси, даже не лъха и студен въздух от клапата. Пъхам си ръката навътре колкото мога и пластмасата е топла, а в този момент си се размразява. Не знам как е направено това нещо. Също така дефростите са рядкост по 1 на 2-3 часа работа за най-много 5 минути. Даже и при заскрежен топлообменник си дух топъл въздух.
    Този пост е редактиран от dodo2000; 02-01-19 в 23:06.

10. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Побръкахте се с тези изолации.
    Цанков, виж какво има ТУК
    ???

11. Тук е от
    May 2010

С тия ватметри, човек трябва да си има едно на ум. На един климатик или друг уред ватметърът може да показва вярно, но на друг да лъже. Зависи кой уред с какво захранване е, някои ватметри са лъжат именно от тях. Ако имате възможност сверявайте изразходваните киловати на ватметъра с показанията на електромера, той в почти всички случаи не се лъже така лесно както ватметъра би могъл.
    А това, ако климатика наистина има проблем, да отиде в олх....кой ли невинен човечец ще го отнесе....не е много честно така...

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от darko_d Виж публикацията
    С тия ватметри, човек трябва да си има едно на ум. На един климатик или друг уред ватметърът може да показва вярно, но на друг да лъже. Зависи кой уред с какво захранване е, някои ватметри са лъжат именно от тях. Ако имате възможност сверявайте изразходваните киловати на ватметъра с показанията на електромера, той в почти всички случаи не се лъже така лесно както ватметъра би могъл.
    А това, ако климатика наистина има проблем, да отиде в олх....кой ли невинен човечец ще го отнесе....не е много честно така...
    И за това сте прав, че е така. Но като се замисли човек колко от ползвателите на климатици имат ватметри и се интересуват колко им гори климатика. Всеки гледа да топли. За това съм решил да взема един нов ватметър с wi-fi та да видя той какво ще покаже.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    ???
    Изолация, обява във форума. 40кинта кубик

Не се ли отваря. ЦЪК

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    То топлото бяга оттам, където му е най-лесно. При положение, че таванът му е само за камуфлаж - то е ясно, че ще е оттам. Възможно е и машината да не е в ред, но аз имам къща със стаи с каратаван и да си кажа при +8, 2 кW не могат да стоплят до повече от 16-18 градуса едно малко стайче. Като запалq печката на дърва е друго, но тя е 10-ина и повече kW.
    готин форум, готини хора.
    Genadi80 одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000 Виж публикацията
    Здравейте. Мога да дам още отзиви за Ферито при по продължителна работа. Сега по празниците бяхме на вилата и климатика работеше нон-стоп 5-6 дена. При външни температури около нулата в стаята от 14 квадрата Ферито поддържаше зададените 19 градуса по следния начин - на моменти духаше с температура около 50 градуса и консумацията бе 1800-2000 вата, при достигане на зададената температура намаляваше изходящите градуси до около 32-33 с консумация 800-900вата, след което направо изключваше. Когато в стаята температурата паднеше под зададените 19 до 18 градуса то климатика се включваше отново на макс и бълваше горещ въздух със същата консумация 1800-2000вата. След това отново намаляваше до около 800 вата и off, като това се повтаряше през всичките дни докато беше включен. В съседната стая работеше 10-ка Хитак конвенционален и като цяло на етажа температурата си беше 18-19 градуса. Но с този начин на работа на Ферито като конвенционална 18-ка никак не съм доволен. И помен нямаше от това да поддържа зададените градуса с една минимална консумация. За тези няколко дена на работа Ферито изпапка едни 110 киловата, а конвенционалката в съседната стая пак 14кв. - 53 киловата. В крайна сметка семейния съвет взе единодушното решение на пролет да го оженим в olx това китайско недоразумение и да сложим някакъв по-читав.

По описания начин на работа климатика работи нормално но с неточно отчитане на консумацията , 12ка инвертор с номинал близо 4к сложена в 14 кв. макар и студена стая ще работи като конвенционален настроен на 18 -19гр. , докато тръгне и трябва да спира . Настрой го на 22-23 гр. и го остави да работи като инвертор , тогава ще е и по-икономичен .
    SPSt, Genadi80 и stainway харесват това.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

По описания начин на работа климатика работи нормално но с неточно отчитане на консумацията , 12ка инвертор с номинал близо 4к сложена в 14 кв. макар и студена стая ще работи като конвенционален настроен на 18 -19гр. , докато тръгне и трябва да спира . Настрой го на 22-23 гр. и го остави да работи като инвертор , тогава ще е и по-икономичен .
    Може и да си прав, Но защо конвеционалния в съседното помещение “харчи” над Два пъти по-малко?
    И то с дефрости на 40мин..Помещенията са с еднаква квадратура, и въпреки, че две еднакви помещения няма,
    според мен чак такава разлика в консумацията си е фрапираща!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

На Хитака максимума е над 2 пъти по малък Мен това фери ме радва , бори се геройски до последния ват и не се скатава с дефрости !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе