Квадратите Не са 14. Като наредиш ватата на тавана ще видиш колко са
Квадратите Не са 14. Като наредиш ватата на тавана ще видиш колко са
dodo2000 , защо не размениш мониторите на двата климатика . Много съмнително е че този климатик може да направи консумация от 2200 Вт. както се вижда на мониторчето , още повече че в първите отзиви климатика работеше абсолютно коректно като начин на работа и консумация . Може монитора да е претърпял някой токов удар които не са рядкост по селата . Преди около два месеца една Нокрия беше болна от същата болест и се оправи с поставянето на здрав монитор . Пробвай нищо не пречи.
Така е, споменаха ми го това в по-старите постове. Ще видя да сложа нещо отгоре от страната на тавана, в самата стая няма как да преправям каквото и да било тъй като миналия месец приключих ремонта там и нямам време кога пак да преправям каквото и да било.
- - - - - - - - - -
Мисля да взема от тези ватметри с wi-fi да видя и това чудо какво ще покаже.
Този пост е редактиран от dodo2000; 04-01-19 в 23:39.
Вземи този от Хитачито , щом показва коректни данни , за проба .
Точно отгоре имах впредвид,
5см руло в едната посока и 5см на кръст в другата.
При малкия е плоча, но без значение върху какво ефект ще има!
Едно и също показват и двата. В апартамента ми Панасоника като го сложа на макс и не минава това, което е написано на етикета - 1,42к. Същото е и при Хитачито - 10-ка с макс. консумация 920 вата. Според мен уредите макар и noname китайски показват сравнително точно.
В интерес на истината Фертио има и някои положителни неща, които ми харесват. Основно е това, че не може да разбереш кога прави дефрост - нито се чува шум от фреона, пукане на пластмаси, даже не лъха и студен въздух от клапата. Пъхам си ръката навътре колкото мога и пластмасата е топла, а в този момент си се размразява. Не знам как е направено това нещо. Също така дефростите са рядкост по 1 на 2-3 часа работа за най-много 5 минути. Даже и при заскрежен топлообменник си дух топъл въздух.
Този пост е редактиран от dodo2000; 02-01-19 в 23:06.
С тия ватметри, човек трябва да си има едно на ум. На един климатик или друг уред ватметърът може да показва вярно, но на друг да лъже. Зависи кой уред с какво захранване е, някои ватметри са лъжат именно от тях. Ако имате възможност сверявайте изразходваните киловати на ватметъра с показанията на електромера, той в почти всички случаи не се лъже така лесно както ватметъра би могъл.
А това, ако климатика наистина има проблем, да отиде в олх....кой ли невинен човечец ще го отнесе....не е много честно така...
По описания начин на работа климатика работи нормално но с неточно отчитане на консумацията , 12ка инвертор с номинал близо 4к сложена в 14 кв. макар и студена стая ще работи като конвенционален настроен на 18 -19гр. , докато тръгне и трябва да спира . Настрой го на 22-23 гр. и го остави да работи като инвертор , тогава ще е и по-икономичен .
На Хитака максимума е над 2 пъти по малък Мен това фери ме радва , бори се геройски до последния ват и не се скатава с дефрости !