на каква температура пускате климатика си ? на каква постигате вашия комфорт ? колко според вас е нормалната температура за сегашните жеги ?
на каква температура пускате климатика си ? на каква постигате вашия комфорт ? колко според вас е нормалната температура за сегашните жеги ?
На 25. Преди да легна на 23 или 24. През ноща засега го изключвам.
Този пост е редактиран от avenger; 24-08-15 в 22:30.
Аз през деня съм на 25, надвечер като отворя мастиката свалям на 24.
Зимата на отопление го пускам на 22-24 градуса. Лятото на охлаждане го задавам на 26 или 27 (в действителност в стаята температурата която се поддържа е с около градус или 2 по-надолу). Когато поддържах 24 градуса на охлаждане забелязах че ми е малко некофортно (студено идва особенно при климатизация и движение в съседните стаи които не се охлаждат). Ина4е сега на зададени 27 си е супер (поне за мен). Пък и наистина докторката препоръча ако в стаята се гледа малко дете да не се пада под 27 и да се гони 27 или 28 градуса.
21-22 на отопление, 26-27 на охлаждане.
ТочноПървоначално публикувано от deian
При мен ситуацията е следната:
Отопление - 19
Охлаждане - 23.
Работят денонощно и на отопление и на охлаждане.
Лятото ги държа на 24 градуса, а зимата понеже жената е зиморничава и предпочита да се разхожда из вкъщи по потник и къси панталонки на 28.
топло 21
студено 24
вентилатор - ауто
Абе все си мисля, че е по-добре тези температури да се съобразяват и с околния свят. Зимата от 28 като излезе навън какво става... А лятото от 24 на 40 същата работа.Първоначално публикувано от Little_Alien
В на моя книжката си пише:
Стандарти:
- отопление : 22 - 24 *
- охлаждане: 26-28 *
на охлаждане - 25 гр.
отопление - 22-23 гр , но докато изляза от стаята и се върна го гледам набримчен от жената на 26-27 гр
Вкъщи го пускам така (предвиждайки как се държи спрямо външната температура), че да поддържа:
зима - 22C, 23C
лято - 27C, 26C
заради другите в къщи.
По 5-6 дни в седмицата по 8 часа съм на 22C (поради работата ми). Иначетова е температурата на комфорта ми.