Резултати от 1 до 12 от общо 12

Каква трябва да е изходящата температура на 09LGC ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2007

Каква трябва да е изходящата температура на 09LGC ?

Здравейте, доста се ровичках из форума но така и не намерих точен отговор на моя въпрос за това пускам нова тема.

Преди няколко месеца сложих климатик Fujitsu 09LGC в стая 13 m2 но нещо не ми харесва как работи. Мерих изходящата температура на вътрешното тяло при включен климатик на 30°C и на high при външна температура +1°C а в стаята 17°C Резултата не ми хареса... изкарва 43°C Не е ли много ниска тази температура? Другото което е като застане човек под климатика примерно ако е включен на 26°C вместо да усеща горещия въздух под него, то вее мога да кажа даже леко хладно. Странно :S
    Правя и съпоставка с другия ми климатик който си работи дененощно вече трета зима, Fujitsu 12LCC е модела, изкарва изходяща температура 56°C (при същите външни условия), а ако застане човек под него направо се чувства като във фурна.

Та с две думи нормално ли е така да работи Fujitsu 09LGC или да звънкам на фирмата от която съм го взел?

Благодаря предварително!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Изходяща температура на 09LGC

Нали знаеш, че 9LGC е с коренно различен компресор от 12LCC? Под различен разбирай по-слаб. Дано е друга причината, а не толкова да си може.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Критерия е дали ти поддържа зададената температура или не.
    При 17 вход и 43 на изхода изглежда добре, ако вътрешната е по-висока, ще ти вдигне над 50.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Проблеми нямаш.Просто остави климатика да работи нонстоп и не се занимавай с него,колкото до сравненията м-у двата ти климатика --освен името друго нищо общо нямат.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

А защо вътрешната температура в стаята е 17 градуса? Изглежда климатика се включва да работи за малко от време на време.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

09 LGC си е наистина слаб модел и не си заслужава парите по добре да си беше взел 09UB ако си нямал парички за плазма.Ако имаш пари помоли фирмата да го замени и си доплати за плазма ще работи като LC-то което имаш.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Как ще кажеш, че 9-ката е слаба за 13м2. Аз такова помещение и с 9-ка конвенционален ще го затопля.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Има предвид самия модел, че е по-слаб като цяло.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Именно! Самия модел е калпав голяма турбина малки топлообменници скапан компресор само управлението е добро.

12. Тук е от
    Dec 2008

Имам същия модел и миналата зима си играх да правя същото упражнение - резултата беше същия както е при теб. Имам в другата стая 12LGC и определено има разлика между двата модела.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Има и то голяма.Най-важната според мен е сърцето на машината.Единия агрегат е на ПАНАСОНИК, а другия на ТОШИБА.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

Благодаря на всички за отговорите
    Значи с 2 думи се примиряваме с положението и това е.
    Просто ми беше любопитно възможно ли е да има такава огромна разлика м/у двата климатика... еее явно може :D
    Климатика и така си топли, в големите студове когато температурата стигна до -15°C преди няколко седмици, машинката си работеше на 24°C а в стаята беше 21°C. Мисля, че е идеално при условие, че са 2 външни стени, съседните стаи не се отопляват, отдолу е мазе а отгоре таван. :D

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. На каква температура оставяте климатиците през зимата.
    От iridiumsub във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 11-11-15, 08:35
  2. На каква температура пускате климатика си?
    От kristianhristov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 33
    Последно: 04-08-15, 16:30
  3. Защо и как да мерим изходящата температура
    От geozap във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 4
    Последно: 25-02-10, 16:28
  4. С каква температура духат на охлаждане Вашите климатици?
    От bobovo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 12-08-09, 14:03
  5. CPU - ATHLON64 2800+/512K CACHE - каква е мах. работна температура!!!
    От krasimir_hristov във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 18-08-05, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе