Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2011

Re:Маркови климатици - заблуди и истини

Цитат Първоначално публикувано от VASCH
    Така е ,но не може във всеки магазин за климатици да заблуждават хората,чеще си върнат средствата за 3г.Имам от 5г конв.КРАУН ,най -студените месеци не ми е изгорил повече от 60лв.При 4 месеца отопление годишно какви са тези маркови ,че да спестят разликата между конв.и инвертор пр.????
    Това за избиването на парите е вярно , но с хубав климатик веднага изказвам с факти.
    В момента съм с мидеа обикновен струва 600 лева с монтажа гори на месец около 90 лева в студените дни т.е. мна зима около 5x90 лева = 450 лева. Един марков клиам за около 2000 лева гори на месец грубо 50 лева т.е. на зима около 250 лева спестяваш около 200 до 300 лева на година значи за около 3 - 4 зими ще си избил маркови климатик по мой сметки.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

То разликата не е само икономията ами комфорта.

4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Именно, комфорта няма цена. Аз имам китайски и японски, нищо общо в комфорта.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

И таман избиеш парите и се скинал компресора.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той климатик от 2000 лв така ако трошеше компресор ,това да не е Мидея

7. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Една Мидейка Петък се спомина и бушона беше изгорила

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    То разликата не е само икономията ами комфорта.
    И в парите, друже . Да оставим настранана японските второ-трето-петоупотребевани климатици, които са на цената на една сносна Мидеа. Китайчетата, с щампа на известни марки, които претендират за някакво прилично качество, са на цени, започващи от 1500лв, а тавана надвишава май 3000лв за по мощните модели от високя клас. Колко хора според теб могат да си позволят да отделят примерно 2000лв за климатик, като знаем каква цървулска държава сме? То е същото, като при колите. Всеки иска да кара Мерцедес(примерно), но масово се търкалят дръгливи опели и фолксвагени, щот' за това стигат парите

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

напротив ,в Бг вместо да си купи една нова Дачия българина си купува 10 годишен горублянски мерцедес на 300-400к и после му слугува с години от гъзария ... нещо ми се струва пренебрежително говориш за машините на 100 волта ,на какво отгоре ? май гроздето е кисело ... и мидея не я наричай климатик ,това е една консервена кутийка с 2 пласмасови вентилаторчета ,климатик не е

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    напротив ,в Бг вместо да си купи една нова Дачия българина си купува 10 годишен горублянски мерцедес на 300-400к и после му слугува с години от гъзария ...
    Тук съм съгласен с теб, макар доста хора вероятно ще са дълбоко НЕсъгласни с нас.

нещо ми се струва пренебрежително говориш за машините на 100 волта ,на какво отгоре ? май гроздето е кисело
    Ами това пак е свързано с Дачиата и Мерцедеса. Предпочитам НОВ Дачиа/климатик, пред стар такъв.

и мидея не я наричай климатик ,това е една консервена кутийка с 2 пласмасови вентилаторчета ,климатик не е
    Нямам преки наблюдения, но щом се продават, значи хората ги ползват. Щом ги ползват, значи има причина за това. А, каква е причината - не знам. Дали хората са прекалено наивни или достатъчно благоразумни... не мога да знам

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

За Дачията и Мерцедеса си прав и по същата логика препоръчвам на всеки клиент НОВА Мидеа пред "сдухан" от работа 100волтов "истински климатик".

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    За Дачията и Мерцедеса си прав и по същата логика препоръчвам на всеки клиент НОВА Мидеа пред "сдухан" от работа 100волтов "истински климатик".
    Е да де,ама как така става та ''сдуханите '' имат 2-3 пъти по дълъг живот от ''истинските''Мидеи,а за комфорта при работа няма да говорим.Или си ги държим по стените без да работят- може?

А за Дачийте-имаше голяма статия когато излезе ''Логан'' и се сравняваше само ,че с голф 4ка и накрая заключението беше- ''по добре употребяван голф отколкото нова Дачия''!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Е да де,ама как така става та ''сдуханите '' имат 2-3 пъти по дълъг живот от ''истинските''Мидеи,а за комфорта при работа няма да говорим.Или си ги държим по стените без да работят- може?
    Това, пък, как го установи? Ако имаш достъп до някаква статистика, постни я и ние да се запознаем!

А за Дачийте-имаше голяма статия когато излезе ''Логан'' и се сравняваше само ,че с голф 4ка и накрая заключението беше- ''по добре употребяван голф отколкото нова Дачия''!
    Това е просто пример. Дачиа, Фолксваген, Опел, Рено, Форд - това са все марки, които бедният българин купува, защото последващата следгаранционна поддръжка е сравнително евтина и поносима. Така е и с климатика. Не подхождай към обикновения българин като към глупав човек! Замисли се, че той е в болшинството си беден човек!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2006

и накрая заключението беше- ''по добре употребяван голф отколкото нова Дачия''!
    Причината е друга- нова Дачия струва 4 пъти по-вече от ГОУФ.Ние ползващите "консервите на МИДЕА" хич не сме глупави,просто сме си направили точна преценка на съотнощението цена/качество/заплата.Иначе и аз искам новия Меган,но карам прадядо му Рено 19 пак воден от съотношението цена/качество/заплата.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Това си твърдение предполагам не можеш да потвърдиш с факти.За пореден път ще кажа че Мидеата не е"черешката на тортата" но си изкарва 6-7 години без да създава кои знае какви проблеми ,а в цялата ми практика досега съм срещнал само един 100волтов които беше на шест години всички останали сдават багажа м-у първата и третата година след монтажа.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Това си твърдение предполагам не можеш да потвърдиш с факти.За пореден път ще кажа че Мидеата не е"черешката на тортата" но си изкарва 6-7 години без да създава кои знае какви проблеми ,а в цялата ми практика досега съм срещнал само един 100волтов които беше на шест години всички останали сдават багажа м-у първата и третата година след монтажа.

Колко годишна/месечна е практиката ти, за да я взема предвид, че се за една селска къща се колебая между японско втора употреба и конвенционални.Къщата се ползва не повече от 50 дни общо за цялата година най-вече преди/по време на празници и съществува опасност от опоскване на къщата от крадци и затова гледам загубата да е минималнма за мен в такъв случай.Защото едно е да имаш 2 години практика друго е 8 или 15 години???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе