Мариан напълно съм съгласен с теб, ако ние с теб сме търговци със сигурно ще намерим начин да купуваме клими от Япония, но когато става въпрос за еднократен внос за лична употреба, ми се струва, че от цялата работа само ще се набутаме.
Мариан напълно съм съгласен с теб, ако ние с теб сме търговци със сигурно ще намерим начин да купуваме клими от Япония, но когато става въпрос за еднократен внос за лична употреба, ми се струва, че от цялата работа само ще се набутаме.
Ами днес се обадих на една спедиторска фирма и ми дадоха цена за морски транспорт - 1380лв. Така , че сметката е подобна 3 климатика RAS-281PDR и 1 RAS-402PDR, всичките в цвят шампанско злато са 5200+1380=6580, без обмитяването и евентуално някакви дребни пари на японска земя, до местното пристанище. Доставка до София. Тука са 12500.Първоначално публикувано от zlobarov
Освен това, впечатление ми направи и казаното от софийският офис на Димели, че два RAS-221 щели да са ми достатъчни, за 50 и 70м3. Този климатик, японците го дават за около 10м2.
pantsiani в Япония както и в други страни има стоки забранени за износ. Новите климатици са една от стоките.
Все пак е добре да идеш до някое митническо бюро или до тарифна политика в митницата да питаш какво е митото дали евентуално няма защитена марка в БГ и тн... за да няма неприятни изненади като дойдат.
Също така има известен риск с морския транспорт през Солун да не уцелиш някоя стачка там...
Митото за Японски стоки е високо питай за застраховка че ако стане нещо с транспортирането немога да те мисля.
Все пак питай за отстъпка тук щом ще взимаш 3 машини да не стана така че тук е по евтинко накрая.
Все пак тези не са най-новите. Затова са им паднали цените - след първата година с около 100%. Нали след като започнат да остаряват трябва да ги разкарат от японският пазар. А какво да кажем за тези, които ги внасят? Нали японеца и той може да използва гугъла и да провери откъде аджеба идват на тези "вносители???" партидите?Първоначално публикувано от blue1
Hirtachi 10EH 2 made in China не е Японско и за толкова парички толкова. Всички пишещи във форума знаят кои са истинските японски машинки и по колко струват (Визирам Toshiba и Daikin).
Тука виждам разни сметки и гадателства на сляпо, които донякъде са и верни и неверни. Мога да ви кажа точни данни за видовете транспорт, митнически, пристанищни таксии , дъра- бъра, но ми се струва излишно. Излишно е понеже търгашите масово пропускат да плащат по-голямата част от тях, особено тези, които са за нашата държава.
Само един прост пример ще кажа, а вие си направете сами сметка. Един климатик Саньо DS22T, който в Бг се е продавал преди година за 1700-1800 лв. и се е пласирал добре, сега ми го предлагат на цена 1300, даже 1250, ако трябва да съ точен. 50 лева давам аз от сърце, защото се налагат транспортни радходи. Дори при тази цена пак има голяма печалба по думите на търговеца. Дори и без да знаем за колко го е купил в Япония, можем да си представим какво е печелил. Така като гледам по сайтовете този модел все още е около 1500 лв.
Е като си толкова запознат кажи колко е митото за климатиците?
DS22T винаги си е вървял около 1450 лв към клиент. Изключение прави разбира се една любима наша фирма, известна с "хубавите" си цени на японските климатици.
Реално и при 1200 лв пак имат печалба. Но пък климатикът за тези пари е просто прекрасен!
мито 2.7% ако няма Form A ако има или е европейско или турско производство - 0%, има продуктова такса около 70 ст/кг без ДДС (варира повече или по-малко), има и такса опаковка, контейнер 40HQ от другия край на света - сега смениха цените и не ги зная. Другото са ДДС, вътрешен транспорт в БГ - около 1000-1200 лв Варна Сф, хамали, складове, гаранция и т.н.
Да не го носят олимпийски шампиони по маратон на ръце? Или аз нещо не съм те разбрал правилно. За какво количество е тази цена на транспорта?Първоначално публикувано от bigmouth
Таксата опаковка не е болка дори и да нямаш договор с екобулпак (все пак за 4 машини надали опаковката ще е повече от 10кг.)
Транспорта сега погледнах последно за 422 кила сме платили 2700 лева а предпоследно за 220 кила 1700 лева това са цени със самолет + това има хамалие и склад към 200 лева...
Значи сметката лека полека се избистря 5200+1700+200*1.027*1.2 = 8750 лева + 20 лева митническа декларация или 150 лева за обмитяване ако не ти се занимава с митничари излиза грубо към 2200 на бройка.
За контейнер 40 футаДа не го носят олимпийски шампиони по маратон на ръце? Или аз нещо не съм те разбрал правилно. За какво количество е тази цена на транспорта?