Е надали за 4бр. клими ще вземе 40 футов контейнер![]()
Е надали за 4бр. клими ще вземе 40 футов контейнер![]()
за deian тирче с 40HQ на платформичка. Иначе рентваш голям камион ама плащаш на едни цигани да ти претоварят климите от контейнера в камиона и то пак излиза толкова
Стига сте спорили за глупости. Според митническата тарифа на японците няма никакъв проблем за климатици, а според ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА МИТНИЦИТЕ - Дял трети-освобождаване от митни сборове -чл.658, ал2 (а) -
2."лично имущество" са стоки, предназначени за лично и семейно ползване или потребление на заинтерсувания, които по вид и количество нямат търговски характер:
"лично имущество" представляват :
(а)- домакинско имущество, като: лични вещи, домакинско и спално бельо, както и мебели и уреди, предназначени за лично или за семейно ползване
Освен това много се спори и за пътните разходи. На мен ми предложиха следният вариант Япония-Антверп-София за 664$ и 450лв. за 43-45дена, като втората сума за транспорт в рамките на общността не се начислява към цената на продукта за по натаъшно обмитяване или ДДС, а за първата не съм сигурен, защото не е достатъчно ясно обяснено. Така, че нищо чудно 4те климатика - една 40ка и три 28ци да излязат под 8000лв. Тука са 12500.
За цените в Япония вижте тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33366.800.html
Нека пък някой да пробва така може да паднат и цените по магазините малко.
Транспортни разходи по море за 40HQ, побиращ между 270 и 350 бр. климатици (съответно с 12-ки или с 9-ки), възлизат около 4500 долара до Варна.
Т.е. получава се оскъпяване на климатик с по 13 - 17 долара. Не е тук ключът за бараката.
Сега има и криза..... и в морския транспорт, та цените са още по-ниски.
А това са цени в магазина !Първоначално публикувано от kantonaa
Ами на едро ?
![]()
Отдавна не съм писал в тази моя тема - интересна дискусия се е заформила
След 2 години експлоатация на двете Сания и по едно Европейско Хитачи и Мицубиши трябва за пореден път да потвърдя че "Японските" клими са на светлинни години пред тези за евро пазара
Имате ли възможност вземете си япончетата без да се замисляте
мда ,Саньото нечовешки бичи даже и при -20° ,много изпипана машинка е
То да беше само при климатиците.![]()
здравейте преди 2 месеца си купих санйо ен40н2 1800вu получих много висока сметка за ток измерих климатика оказа се че харчи 1.8kw на час а казваха че е икономичен защо е така помогнете моля
Е, колко е похарчил и колко искаш да похарчи.
за 8 часа нощна на икономичен режим при зададена температура20 гр 14.1kw 30кв помещение с немска дограма имам 10ка санйо за8 ч.харчи 4.8kw работи по параметри помогнете
Е, за тези 30 квадрата каква консумация очакваш, макар да ми се виждат доста киловати.Дограмата я остави, кажи изолирано ли е помещението, какво му е разположението, къща, апартамент, външни температури.Машината ти работи около номинала, ямвно имаш доста загуби.
Остави климатика да работи 2 дена не го спирай и тогава мери консумация.