Не разбрах за кое реле питаш
Ами за релето, което пуска и спира перката на външното тяло.
То е Solid-State Relay, но не му знам параметрите и затова немога да си купя такова, докато не гиразбера.
П.П. Стискайте палци - излизам навън за проба след ремонта.
П.П1. Греда - има две жици, които излизат от платката и се именоват noise1 и noise2.
Първата води към елементи на платката, а втората е запоена в нищото - другите им крайща към "земя" ли да ги свържа, защото аз не съм демонтирал платката и си нямам идея къде са били свързани?
Ako завършват с кабелна обувка с отвор,да,към земя са,около клемореда има винтче за тях.
Мерси на всички помогнали.
Аз много не разбирам от климатици, но привидно тръгнаха нещата.
Включих го и след 5 мин. индикатора за компресора (едни дъгички от диоди) светна.
Самият той се равъртя постепенно за около 1мин.
След 10 мин вътре се запали вентилатора на вътрешното тяло и задуха топло.
Температурата на вътрешния радиатор е около 40...45 градуса за 5....10мин работа.
Сега да попитам - вънка се заскрежи радиатора и една от тръбите на компресора. Предполагам е нормално при липсата на външна перка?
Техно - казвай адрес на който да изпратя почерпка за помоща.
Прати ми го на ЛС.
Сега остава да подкараш и външния вентилатор и работите са 6.Първоначално публикувано от 1115
Само,че не можа май да ме разбереш че вентилатора не се управлява с реле а със симисторен оптрон.Това е - G3MC-201P(-VD) онова малко черо нещо,което се намира близо до буксата в която се свързва мотора на вентилатора.Проследи пътеките от буксата назад и ще стигнеш до него.
А за почерпката не се притеснявай.Повече се радвам,че не си от ония неблагодарници които приемат всичко за даденост.
А щях да забравя,че може да е заминал кондензатора на мотора или самия мотор.Лесно можеш да провериш това.
Ох тези дни ще издирвам този симисторен оптрон - в същност ние се разбираме, но грешката идва от там, че G3MC-201P(-VD) е SSR - Solid-State Relay, т.е. симисторният оптрон е Solid-State Relay.
Перката работи - проверих я.
Кондензатора беше запоен висящо на жиците и увит с изолирбанд. Разбира се вече го монтирах на отреденото му място на платката.
Остава процесора да подаде сигнал - това само ме притеснява.
Между него и крайните вериги има една ULN2004A, която играе ролята на буфер или нещо от сорта. Замених я за всеки случай.
G3MC-201P(-VD)
се оказа апокрифно и никой неще да го достави.
Аз съм маниак, но май ще трябва заместител да сложа.
Ако все пак някой знае къде има от тази джаджа да драсне един ред.
Мерси предварително.
И аз си мислех,че няма да го намериш лесно.
Но щом си маниак то тогава ще трябва да си направиш сам този фототриак.
Можеш да разгледаш тук:
http://www.tehcomservis.com/forum/to...um=2&topic=207
Сори пич, компресора окончателно е забил. Сега ще го пържим да развърти но целта ще бъде, да му вдъхнем живот единствено и само за експерименти. Мен и единия колега много ни влече да вършим глупсти.Първоначално публикувано от burning
Търся интеграла за вентилатор вътрешно тяло на (Panasonic CS G93KE) с 23 крака (Toshiba PDT4007K)
От каде в София мога да си купя: средно мощен транзистор G80N60 и IPM (Inverter Power Modul) PS21267 или ако някой случайно има работещи ... за транзистора и аналог ми върши работа...
Търся компресори втора употреба 12ка и 24ка на фреон 22 или 407.
А че какво ще ги правиш тези копресори, ако е за старо желязо не струват нищо, но ако ще ги монтираш на клиентски климатици гледай да не те бият някъде.
а и какво разбираш втора употреба, ще си ги ремонтираш ли или трябва да работят. Мога да ти уредя таква компресори ама малко не работят и трябва някой да си изграе.
Циганите имат цяла манифактура за вадене на мед от тях, ама е много мръсна работа и трудоемка.
а и последното на колко си склонен да купиш компресори за климатици - все пак трябва да има някакви цени.
трябват ми работещи-от бракувано ударено външно,или от стар свален климатик при смяна с нов модел.Правя си експерименти в нас с термопомпа и ми трябва работещ.Цени-зависи от марката,приблизително 1/2 от нов.