търся компресор или външно тяло за Hitachi RAS/RAC-35YH4, ....същия сдаде багажа малко след като му изтече гаранцията...
търся компресор или външно тяло за Hitachi RAS/RAC-35YH4, ....същия сдаде багажа малко след като му изтече гаранцията...
Имам скрол компресор за Панасоник BKP и CKP Серия на панасоник 5CS102XEC нови... Спомням си че някои компресори на панасоник ставаха и за Хитачи но не съм сигурен кои... Утре мога да проверя
щети бъда много благодарен, но до колко е възможно компресор от една марка да става за друга при директна замяна и ако е така дали няма да се наложи някакво препрограмиране.Първоначално публикувано от cooler
От Русе съм ... фирмата монтирала климатика ми предложи нов компресор за 700 лв. което изобщо не ме устройва. По скоро ще си взема някоя Мидея както и ме посъветваха технците им. В момента работи в някакъв "сервизен" режим - изходяща струя към 26-27 гр. ,ама ще видим до кога...Първоначално публикувано от ewgeny
п.п. симптомите му са същите като този на @GalinBelos описани назад в темата
" Сервизен режим" ??? И да си духа малко топло,демек компресора си върти ? Ако е скапан компресора,такова животно нема,или поне аз никога не съм чувал за мой срам. По -вероятно е нещо друго,например софт или платки.
Поправял съм 2-3 хитачита и не помня дали имат само капилярки или са с EEV.Ако са само с капилярки,като се скапе чеквентила,се получава същото-топли,но слабо.И смяната е 10 пъти по- евтина.
Сервизния режим е на студено, но пък като превключиш 4-пътника и готово. Може да е от ЕТРВ-то и се проверява лесно, ама трябва да знаеш как и затова те питах от къде си. Трудно бех могъл да ти помогна от разстояние. Имаме един такъв при нас, но не е дигностициран изцяло защото нямам свободно време. Ще се постарая до края на седмицата да ти кажа дали мога да те уредя с компресор, но не искам да ти давам много надежди.
Според мен, burning има проблем с компресора на климатика си.Точно така работят тези Hitachi RAS/RAC-35YH4/5 след като се прецака компа. Компресора си върти вдига около 17/19 bar и ток около 3,5A,а температурата от вътрешното тяло едва стига 28-30 градуса.Така може да си работи дни наред и това е.След смяна на компресора машината си заработва нормално.Единственото което харесвам на този модел на Hitachi е,че външното тяло работи много тихо.Софтуера за управление на вътрешнототяло е под всякаква критика.
Работи тихо, защото е със scroll компресор. Обаче скроловете на Хитачи май често се развалят
Търся външна платка от инверторно LG.
климатик - ls-l1262yl
платка - 6871A20192J
А и да попитам - някой знае ли означението на IGBT транзистора от въпросната платка.
IGBT - IRG4PC30SПървоначално публикувано от 1115
http://www.irf.com/product-info/data.../irg4pc30s.pdf
Мисля,че за това питаше.
Ей,
страшен си...
Тамън се ядосвах как да я намеря тази гат.
П.П.
А релето, което включва перката на външното тяло до го знае какво е, че при мен липсва.
И единия му крак за управление е във въздуха - откъде се командва?
П.П1 - намерих откъде, просто някой е отлепил 8см. писта от горната страна на платката и едвам си личи липсата.
П.П2.
на платката е номерирано като SSR - това май е Solid-State Relay?
П.П3.
Някой знае ли колко А е fuse2 на тази платка, защото е поено точно върху стойността и не се разбира?
Мерси предварително.
1.Вентилатора на външното тяло не се управлява с реле,а с това:Първоначално публикувано от 1115
http://ecb.omron.com.sg/pdf/relay/solid_state/G3MC.pdf
2.Fuse - 15A
А това реле на което единият му крак е във въздуха не е за вентилатора,а подава захранване към грецовете
Успех в ремонта
Мерси за отговора.
Днес успях да изпиля калая на бушона и да го видя колко ампера е - да наистина е 15А.
А това е точно SSR - за него говоря, но нали ти казвам, че то липсва, а и някой му е съдрал пистата с поялник.
Намерх я все пак къде води.
Днес купих всички части без релето и токущо отварям форума да се похваля, че ги напоих и утре предстои тест.
Само ако можеш да кажеш, кое точно реле е - в смисал колко амперово, като гледам перката 0.4а май 1а реле е добре.