Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 235

"Склад" части

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:"Склад" части

търся компресор или външно тяло за Hitachi RAS/RAC-35YH4, ....същия сдаде багажа малко след като му изтече гаранцията...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Имам скрол компресор за Панасоник BKP и CKP Серия на панасоник 5CS102XEC нови... Спомням си че някои компресори на панасоник ставаха и за Хитачи но не съм сигурен кои... Утре мога да проверя

4. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Имам скрол компресор за Панасоник BKP и CKP Серия на панасоник 5CS102XEC нови... Спомням си че някои компресори на панасоник ставаха и за Хитачи но не съм сигурен кои... Утре мога да проверя
    щети бъда много благодарен, но до колко е възможно компресор от една марка да става за друга при директна замяна и ако е така дали няма да се наложи някакво препрограмиране.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от burning
    търся компресор или външно тяло за Hitachi RAS/RAC-35YH4, ....същия сдаде багажа малко след като му изтече гаранцията...
    От къде си

6. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от ewgeny
    От къде си
    От Русе съм ... фирмата монтирала климатика ми предложи нов компресор за 700 лв. което изобщо не ме устройва. По скоро ще си взема някоя Мидея както и ме посъветваха технците им. В момента работи в някакъв "сервизен" режим - изходяща струя към 26-27 гр. ,ама ще видим до кога...

п.п. симптомите му са същите като този на @GalinBelos описани назад в темата

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

" Сервизен режим" ??? И да си духа малко топло,демек компресора си върти ? Ако е скапан компресора,такова животно нема,или поне аз никога не съм чувал за мой срам. По -вероятно е нещо друго,например софт или платки.
    Поправял съм 2-3 хитачита и не помня дали имат само капилярки или са с EEV.Ако са само с капилярки,като се скапе чеквентила,се получава същото-топли,но слабо.И смяната е 10 пъти по- евтина.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти май нямаш проблеми с компресора. Потърси друг сервиз.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Сервизния режим е на студено, но пък като превключиш 4-пътника и готово. Може да е от ЕТРВ-то и се проверява лесно, ама трябва да знаеш как и затова те питах от къде си. Трудно бех могъл да ти помогна от разстояние. Имаме един такъв при нас, но не е дигностициран изцяло защото нямам свободно време. Ще се постарая до края на седмицата да ти кажа дали мога да те уредя с компресор, но не искам да ти давам много надежди.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Според мен, burning има проблем с компресора на климатика си.Точно така работят тези Hitachi RAS/RAC-35YH4/5 след като се прецака компа. Компресора си върти вдига около 17/19 bar и ток около 3,5A,а температурата от вътрешното тяло едва стига 28-30 градуса.Така може да си работи дни наред и това е.След смяна на компресора машината си заработва нормално.Единственото което харесвам на този модел на Hitachi е,че външното тяло работи много тихо.Софтуера за управление на вътрешнототяло е под всякаква критика.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Работи тихо, защото е със scroll компресор. Обаче скроловете на Хитачи май често се развалят

13. Тук е от
    Jan 2002

Търся външна платка от инверторно LG.
    климатик - ls-l1262yl
    платка - 6871A20192J

А и да попитам - някой знае ли означението на IGBT транзистора от въпросната платка.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от 1115

А и да попитам - някой знае ли означението на IGBT транзистора от въпросната платка.
    IGBT - IRG4PC30S

http://www.irf.com/product-info/data.../irg4pc30s.pdf

Мисля,че за това питаше.

16. Тук е от
    Jan 2002

Ей,
    страшен си...
    Тамън се ядосвах как да я намеря тази гат.

П.П.
    А релето, което включва перката на външното тяло до го знае какво е, че при мен липсва.
    И единия му крак за управление е във въздуха - откъде се командва?

П.П1 - намерих откъде, просто някой е отлепил 8см. писта от горната страна на платката и едвам си личи липсата.

П.П2.
    на платката е номерирано като SSR - това май е Solid-State Relay?

П.П3.
    Някой знае ли колко А е fuse2 на тази платка, защото е поено точно върху стойността и не се разбира?

Мерси предварително.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от 1115

П.П.
    А релето, което включва перката на външното тяло до го знае какво е, че при мен липсва.
    И единия му крак за управление е във въздуха - откъде се командва?

Някой знае ли колко А е fuse2 на тази платка, защото е поено точно върху стойността и не се разбира?

Мерси предварително.
    1.Вентилатора на външното тяло не се управлява с реле,а с това:
    http://ecb.omron.com.sg/pdf/relay/solid_state/G3MC.pdf

2.Fuse - 15A

А това реле на което единият му крак е във въздуха не е за вентилатора,а подава захранване към грецовете

Успех в ремонта

18. Тук е от
    Jan 2002

Мерси за отговора.
    Днес успях да изпиля калая на бушона и да го видя колко ампера е - да наистина е 15А.
    А това е точно SSR - за него говоря, но нали ти казвам, че то липсва, а и някой му е съдрал пистата с поялник.
    Намерх я все пак къде води.
    Днес купих всички части без релето и токущо отварям форума да се похваля, че ги напоих и утре предстои тест.
    Само ако можеш да кажеш, кое точно реле е - в смисал колко амперово, като гледам перката 0.4а май 1а реле е добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 12-08-12, 20:32
  2. "Продавам лаптоп на части MSI и други части"
    От targoveca_vn във форум Приключили продажби
    Отговори: 13
    Последно: 21-06-12, 11:47
  3. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  4. Отговори: 3
    Последно: 30-07-10, 12:01
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе