Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Климатиците които си харесал са слаби за магазинче. Ако беше стая за живеене 12 ските щяха да се справят, но в твоя случай ще са слаби- особено японските модели. Бих те посъветвал за тези пари да си вземеш една запазена машина втора ръка с 4 киловата оптимална мощ на охлаждане, която ще има доста резервна мощ.
Цитат:
Първоначално публикувано от kala1001
Здравейте,от няколко дни чета из форума за избор на климатик,искам да помоля компетентните да ми помогнат с избора.Помещението е 20кв.м. 2.25 е височината ще го ползвам като магазинче за хранителн стоки.Изолирано е вътре и отвън,има си ПВЦ,но май трябва да се има в предвид,че в помещението ще има хладилна витрина,фризери и т.н.Машинката ще се ползва и за отопление и за охлаждане.Разгледах няколко модела и ще помоля да си дадете мнението за тях:
Fujitsu General ASYA 12LGC
Fujitsu AS-E22T
Mitsubishi MSZ-SV228T
Има и една Osaka CH-12LBP която гледах скоро на промоция.
Цените им са в рамките на 1200-300лв толкова съм склонен да отделя в момента,а ако има нещо по евтинко и в същото време качествено няма да откажа.
Ще чакам предложения и съвети.
Мерси предварително!
За магазин не ти трябва инвертор а за Оската забрави защото са на късмет. Бих ти препоръчал на сносна цена и безпроблемна машина Мидея MSG-18AR 5кв одтава на охлаждане и ще се справи без проблем и с хладилните витрини. На отопление отдава 6кв и много топли проблем няма с размразването. цената му е между 760 и 800лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
За магазин не ти трябва инвертор а за Оската забрави защото са на късмет. Бих ти препоръчал на сносна цена и безпроблемна машина Мидея MSG-18AR 5кв одтава на охлаждане и ще се справи без проблем и с хладилните витрини. На отопление отдава 6кв и много топли проблем няма с размразването. цената му е между 760 и 800лв.
Мерси за предложението на с този енергиен клас сигурно ще ми се радват доста в Е-ОН като отида да си плащам тока:) Дали няма да се прави това LGC се чудя?
Класа не е тозо който се води по етикета защото има един нагревател и той е вклчен в калса затова е нисък без нагревателя климатика е клас С. Ами фуджицуто ще работи на макс и ще ти харчи колкото по голямата машина.
Цитат:
Първоначално публикувано от kala1001
Здравейте,от няколко дни чета из форума за избор на климатик,искам да помоля компетентните да ми помогнат с избора.Помещението е 20кв.м. 2.25 е височината ще го ползвам като магазинче за хранителн стоки.Изолирано е вътре и отвън,има си ПВЦ,но май трябва да се има в предвид,че в помещението ще има хладилна витрина,фризери и т.н.Машинката ще се ползва и за отопление и за охлаждане.Разгледах няколко модела и ще помоля да си дадете мнението за тях:
Fujitsu General ASYA 12LGC
Fujitsu AS-E22T
Mitsubishi MSZ-SV228T
Има и една Osaka CH-12LBP която гледах скоро на промоция.
Цените им са в рамките на 1200-300лв толкова съм склонен да отделя в момента,а ако има нещо по евтинко и в същото време качествено няма да откажа.
Ще чакам предложения и съвети.
Мерси предварително!
Инвертор за магазин не ти трябва!Предложението на Велев е много добро и точната цена на цитирания от него климатик е 759 лв. ако държиш на инвертор и класА сложи си Midea MSG-18HRDN1 на цена от 1099 лв за магазин ти трябва по-голяма машина за да може лятото да обира топлината от витрините ,загубите от остъклението и вратата която се отваря непрекъснато.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
bobovo - малко встрани от темата - не показвай повече този сайт в коментариte си Повличаш хората в заблуждение. Тази "фирма" е пълна с недомислици,откровени лъжи и игра с цифри. FTYN не се прави в Тайланд.Дори и да се прави,а то не е, няма вносител в БГ,който да ги внася чак оттам.Всички идват от европейските заводи в Белгия или Чехия. На първите не пише на табелката къде е правено,а на по-новите серии от Чехия вече си пише Made in Chesh Republic
Прегледах набързо сайта на Дайкин Тайланд.Верно се прави конвенционалка,но FT/FTY и то само 25 и 35.И дизайна им е различен от тези тук.И даже са на фреон 22,а той вече е забранен за внос в БГ.
vanko68 Не повличам никой!!! Просто показвам само и единственно модела климатик.
Извинявай за коментара ми тогава.По-добре ползвай този сайт,в него няма никакви грешки и е перфектен:
http://v-clima.com/
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Извинявай за коментара ми тогава.По-добре ползвай този сайт,в него няма никакви грешки и е перфектен:
http://v-clima.com/
:bravo :Drinks:
Моля за съвет какъв климатик да си купя.
Помещението е около 44 куб.м., с две външни стени (едната от които е неостъклена тераса), на първия етаж, съседните помещения не се отопляват, дограмата е стара, дървена, лошо уплътнена.
Ще го използвам главно за отопление - трябва да може да поддържа температура 20 градуса, за 40-50 лв. месечно.
Държа на следните неща:
1. Да е енергийно високоефективен и при ниски температури.
2. Да е възможно най-тих.
3. Да е произведен в Япония или в САЩ.
4. Да е до 1500 лв. без монтажа.
5. Да може да се купи в Пловдив.
Девятка ще свърши ли работа?
Благодаря предварително.
САЩ ги забрави...
Ще ти пиша на лични къде да отидеш в Пловдив и ще си вземеш климатик, какъвто си купуват и японците в Япония.
Поне си уплътни дограмата с гумени уплътнения от магазина. Вземи по-мощен климатик защото имаш огромни топлозагуби. Немога да ти препоръчам точен модел, тъй като явно си решил да си купуваш клиамтик с дистанционно с йероглифи произведен за японския пазар.
Цитат:
Първоначално публикувано от platanus
Моля за съвет какъв климатик да си купя.
Помещението е около 44 куб.м., с две външни стени (едната от които е неостъклена тераса), на първия етаж, съседните помещения не се отопляват, дограмата е стара, дървена, лошо уплътнена.
Ще го използвам главно за отопление - трябва да може да поддържа температура 20 градуса, за 40-50 лв. месечно.
Държа на следните неща:
1. Да е енергийно високоефективен и при ниски температури.
2. Да е възможно най-тих.
3. Да е произведен в Япония или в САЩ.
4. Да е до 1500 лв. без монтажа.
5. Да може да се купи в Пловдив.
Девятка ще свърши ли работа?
Благодаря предварително.
Точно такъв няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Точно такъв няма.
Напротив. Никъде не видях изискването да е нов.
platanus - Кои марки клими са Произведени в САЩ и да са Внесени в БГ ??? Аз такива не знам...
Inventor на бат' Радо .... made in U.S.A. :-memnon