Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1

    Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Моля споделете вашите наблюдения за работата на климатиците(марка и модел) които имате при минусови температури(напишете колко градуса под нулата е за периода в който описвате наблюденията си за работата на климатика)-обледеняват ли се външните тела, опишете имате ли проблеми с климатика/ците си в режим отопление при минусови температури и в какво се състоят те, в кой град живеете(ако не желаете да споделите града пишете областта или дали се касае за равнина или планина).Целтта е да се съберат факти относно работата на различните модели.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #2

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    МHI 20ZGX-S ПЛовдив никакво обледеняване на питата само на тавата 48m3 е помещението при външна температура -16 г:-18 г. при заложени 22 градуса консумация 380-390 вата.Никакъв проблем за отопление в минусови градуси.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #3

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    MHI SRK25ZGX-S 43 м3 - проблеми с отоплението няма, както каза chachoto - тествано е на поне -15° при мен (Русе). Недостатък е, че събира лед в тавата и се запушват отворите за конденза. Питата винаги е чиста при мен.
    Sanyo SAP-D28U 43м3 - проблеми с отоплението няма, не му замръзва нищо, отворите са свободни.
    Panasonic XE-12EKE - 2 стаи по 13 м2, понякога остава да работи само в едната. Пак никакви проблеми. SCROLL компресор - изключително тих.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    99
    #4

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    MHI SRK20ZIX-S / 33 m3 - Доста е тихо вътрешното тяло с изключение на лееекото жужене( не е от турбината или някой лагер а по-скоро от бобина). Има леко пукане на пластмаса в началото докато стопли,после не. Тихо е на LOW вентилатор иначе не зная. Външното е според мен тихо,малко дрънчеше нещо,но то беше по скоро нещо от ламарините на корпуса (от долу,при тавата) ,защото при леко докосване спираше. Е докоснах го малкоо по-нелеко и повече нямаше нужда да се меся Е така де , оправи се.Ами да тихо е,но нямам представа как ще е при по-студено време с минусови температури Тепърва ще разбера

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    457
    #5

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Е айде и аз да ти угодя:
    климатик - най-добрата машина - Sharp AY-XP 12FR!
    Отоплявам хол+спалня 30 кв./ ет. 1/ без изолация/ дограма 3 кам. Рехау/ тестван при температура : -13/-16!
    Няма замръзване по външното тяло и в най-големите студове, нищо че му дават работа до -9, а на Деян Саньото до -15!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    99
    #6

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Задават се някакви -8/-14 следващата седмица и ще задържат за няколко дни.....интересно

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #7

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    6pek- мисля че МХИ-то ти че ще се справи по добре от дайкина на -14 наблюдавай и сподели.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    99
    #8

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    До сега наистина нямам кой знае какви наблюдения в/у работата им в по-тежки условия.Това което имам като впечатление до този момент е , че дайкина е с малко по-шумен компресор ( за сега е малко по-шумен,за после не знам ) от мицубишито.Те в същност имат доста различни звуци,МХИ-то има звук като на двутактово моторче,тротинетка,като на миксерче е,много гладък и безотказен звук,постоянен и отчетлив е,без излишни паразитни шумове,бих казал че е тих по своему.Докато на дайкина звука от компресора като тактове не може да се чуе,той май е още по-тих,но за сметка на това се чуват всякакви други термоядрени реакции .Кипи и ври та се къса,съска е*аси.Не зная защо така. Т на вън беше около 6-7 гр. а вътре беше зададена 20 гр. Направи ми и нещо друго впечатление: При дайкина конденз нямаше по външното тяло,докато при МХИ-то имаше и то не малко ?!! Как и защо нямам отговор,еднакви температури по дист-нно и еднаква външна.Явно топлообменника на дайкина е бил по-топъл.Причини - неизвестни ? После пробвах да напъна мицубишито и му дадох 30 гр. и вентилатор на ауто,звук на компресора - малко по-силен но все така ясно отчетливи обороти,на макс,след около 15-20 мин. взе да намаля оборотите на компресора през около 3-4 мин и така броих на 6-7 пъти понижение.Още не беше спрял и не знам дали е бил на минимални обороти,но ми писна и си влязох. Проблем имам пак с някакво хлопане и от двете машини,външните им тела по-специално.От долната им страна от тавите се чуват някакви паразитни звуци,явно нещо е разхлабено Само при лек,съвсем нежен натиск и спират да дрънчат.Да им имам монтажа.Като цяло много добре са се справили момчетата от монтажната бригада,но тези неща трябваше да се отчетат при пробните запуски и да бъдат отстранени съответно! Както и да е де,сега ми е проблем да ги затегна,първо не знам какво им хлопа,макар че ако им сваля решетките бързо ще локализирам проблема (дано е някоя незатегната планка или друга част а не някоя механична силова ) и второ,не мога да ги смъкна сам На шпилки са ми мотирани всички тела и не мога да ги обслужвам и на елементарно ниво . Това е за сега от мен. По-нататък ще пиша пак

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #9

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Цитат Първоначално публикувано от 6pek
    МХИ-то има звук като на двутактово моторче,тротинетка,като на миксерче е,много гладък и безотказен звук,постоянен и отчетлив е,без излишни паразитни шумове,бих казал че е тих по своему
    Ей, и в новата серия пак ползват май същия роторен компресор. То хубаво - изпитан, доказан, ама очаквах нещо новичко. Споко, така работи, такъв му е звука. Тихичък е, в големия студ става съвсем малко по-шумен, но в никакъв случай не е нещо натрапчиво.
    На Дайкина компресора е swing и е нормално да е малко по-тих. Но виж, за фъщенета, свистенета и т.н. не знам защо ги имаш. Колко му е тръбния път?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    99
    #10

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Звука на МХИ-то си ме кефи честно казано...за сега де,още е топло.А за Дайкина ,това което се чува е фреона,това не уточних.Иначе и той е тих както казах,даже e по-тих.Има един ЛУД МАНИАК дето кво ли не е разфасовал в двора си,в ю-туб е с ник Aussie50 ето едно линкче : https://www.youtube.com/watch?v=wF9NMDqw8QQ И още едно : https://www.youtube.com/watch?v=oQoT...eature=related И трето : https://www.youtube.com/watch?v=E2HV...eature=related
    ...да уточня само,че моя не звучи като вторият .....за сега де

    А относно тръбите на дайкина,те са около 3м. са. Имам половин намотка зад външното тяло.Тръбите,погледнато фронтално,срещу стената,си излизат от долен десен ъгъл на тялото.Мястото където влизат в стената се пада малко по във ляво от центъра нятялото значи груубо около 40см. ,но има гърбица и си става около 1 - 1,20м. ,после влизат през изолацията и стената на около 50-60 санта общо,после правят чупка в дясно (гледаме още фронтално външното тяло !) и влизат през стената в хола като това са още едни 20-30 санта и съответно попадат директно във вътрешното тяло.По-точно във левият му край ако го гледаме фронтално!То е монтирано над вратата за кухнята ми и отстои на около 23-25 санта от фасадната ми стена.От там вече каква е дистрибуцията си нямам ни най-малка представа.Мисля че пресният въздух беше директно напред а другите май свиваха към десният край и в топлообменника.....май че Нямам спомен как беше.Разбра ли ме ,че май доста объркано стана ?

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #11

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    При тремператури около 0 градуса и двата ми климатика дайкин подово инверторен и дженерал 12 LD се държат нормално и най-после при зададена температура 22 и над 22градуса на дайкина и вентилатор на най-силно работи постоянно и не спира.Дженерала ми при зададена 21 градуса и външна около нулата(има ледени висулки от отвора за оттичане на външното тяло-но не е запушен с лед) и вентилатор на ауто не спира и работи на минимум, само на около 15-20 минути увеличава оборотите до средни за около 2-4 минути.
    Получва се обаче нещо странно задавам на вентилатора н а Generala режим high, но когато температурата е достигната или е близко 1-градус вентилатора не започва да духа по-силно.Когато има разлика с повече от 2 градуса при зададен режим хай вентилатора започва да духа силно като пощурял, след което дори и да достигне зададените градуси(вчера бях му задал от 22 на 26 градуса след като излезнах от банята) продължава да работи и духа силно и външното тяло също работи на обороти между средни и силни.

    Засега проблеми с отоплението няма, само че дайкина на автоматичен вентилатор не може да вдигне повече от 22.8 градуса при зададени 25 и външна температура от 0.5 до 2.2 градуса, поради което съм го сложил на максимум.Така достига до 24.6 градуса при зададени 25.

    Дженерала саморегулира сам оборотите на вентилатора при режим ауто, без значение от зададеното от мен.Единствено има значение зададените градуси и външнта температура.

    Предстоят минуси от -5 до -11 по прогнози, става интересно...

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #12

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    И трите ми машини работят прекрасно.ТОШИБА-та в стаята на малкия не можеш да разбереш работи ли, не работи ли.И двете тела не се чуват.Един път прави дефрост последните няколко дена.По нищо не се разбира, че размразява, само турбината спира за по-дълго време, ако и обърнеш изобщо внимание.Машината си работи около минимума, поддържа си без какъвто и да е проблем зададените 22 градуса денем и 20 вечер.
    ДЖЕНЕРАЛ-а в хола и спалнята /топли двете стаи/и той си топли перфектно.Денем е на 20-21 градуса, нощем при спане 19 градуса.Разбираш че ,че работи, само когато външното вдигне обороти след дефроста или ако е изключил компресора и то за не повече от 15-20 секунди, ако си около него отвън, вътре нищо не се чува.
    И двете машини са на ХИЙТ и турбина на АУТО.
    ХИТАЧИ-то топли кухнята.Машинката се спрамя много добре, започна 4-та зима.Настроен на ХИЙТ, на 22 градуса цял ден, на 20 вечерта.Турбина на АУТО, когато няма хора и на ЛОУ, когато гледаме телевизия.Не е на ауто, защото сменя оборотите на турбината степенно, а не плавно като другите два.
    И трите нямат никакви проблеми с дефроста и шума.Да отбележа, че съм в етаж от къща, с външна изолация от 8 и 10 сантиметра на стените и затова тези температури макар на някого да му се струват ниски, са си комфортни, тъй като няма загуби и стените са топли.Пък и не обичам жегата.

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #13

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Санчовците развъртат яко, преди да влязат в дефрост. След 5 минути развъртат на максимална и започват да духат.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #14

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    Да, типичното за дефроста на Sanyo е работата на висока мощност непосредствено преди дефроста. Така вдигат температурата и по време на дефроста тя не може да спадне под зададената. Доста хитро е - по-хубаво отначало да ти стане малко по-топло и след дефроста да е колкото искаш, отколкото тепърва да наваксва.
    Изобщо евала им на логиката.

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #15

    Re:Работа на различни марки и модели климатици при минусови температури

    И двата климатика от подписа ми работят и топлят при темпертури -4 градуса вчера вечерта, през нощта и тази сутрин.Дайкина ми работи и топли по-добре на минусови темпертури отколкото в диапазона +5 до 0 градуса. И двата нямат образуван лед по външните тела.
    Външното тяло на Generala след достигане на зададената температура в стаята е по-тихо от външното тяло на дайкина при една и съща зададена вътрешна температура.Интересно?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. 4K UltraHD Media Players (всички марки и модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 415
    Последно: 12-02-24, 20:38
  2. Отговори: 37
    Последно: 06-04-12, 20:45
  3. Разумно ли е да се монтира климатик при минусови температури?
    От tostefo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 23
    Последно: 10-11-11, 20:14
  4. Видове компресори ползвани при различните марки и модели
    От radoo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 82
    Последно: 02-11-11, 17:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 07-11-05, 08:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе