Страница 27 от 102 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Втора употреба климатици - част 2

я предложете по-евтина 28-ца да духа пак ако може 4 но да няма екстри. има ли читаво за по-малко парички?трудно е да убедя човек да даде 1000-ка за втора употреба.
    инаяе вече се чудя да смъкна дайкина в магазина а за горе да си взема JDR - с един коршум заек и -половина но хем ще тествам японска клима и ще убедя да се надяваме и родата.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Мисля, че няма да сбъркаш с JDR-а.Машината е един път, стига разбира се, да не е разкапана.Още двама-трима във форума имаме този модел и за сега никой не се е оплакал.При vancoto даже е в някакво доста голямо помещение и работи перфектно.Другия колега с тази машина е greentree, при негосъщо никакви проблеми и е много доволен.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Еди, напълно достатъчно е да напишеш модела в подписа си. На всички вече е ясно, че модел, който присъства там няма никога никакви проблеми.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз затова посочих още двама, които го имат в домовете си, с тях може да се консултира човека .Пък и наистина няма, доколкото съм го ползвал на вилата.Избора си е негов, но ако иска, може да чуе мнения от ползващите подобна машина.Наистина, товя което е в подписа ми няма проблеми, ама причината не е само в машините, а и в жилището, което топлят.Изолирано е отвън с 8 и 10 см.Затова казвам, че трябва изолация и то качествена.Какъв проблем да има машина, която работи при тези условия.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от alfonso
    Много ми е интересно каква кола кара , нова или "изхвърлена".
    Ехаа много фенове на климатици втора употреба. Преди да продължа да отговоря, че преди две години и половина осъзнах, че наливам повече пари или поне същите в старата кола, която беше втора употреба, отколкото да плащам всеки месец лизинг.

Така предадох старата кола за скрап и си крам чисто нова, най-малкото това ми удря по самочувстието че съм човек втора употреба след като карам кола втора употреба. Мислех си че ако не ми стигнат партите за нова е по-добре да се возя на градски транспорт отколкото да се заблуждавам, че карам кола изхвърлена на боклука.

Не ви карам да споделяте моето мнение, но все пак е много по-добре да се кара нова кола -най-малкото разхода за бензин е чувствително по-нискък, а при сегашните цени на горивата щях да си плащам още повече.

Да се върна на климатици втора употреба. Някой знае ли как активната площ на външните топлообменници губи своите основни качества с течение на времето. Дори като е толкова смешна темата някой изобщо разполага ли с уред, които измерва характеристиката на даден климатик. За сведение представлява малка сонда със турбина и сензор за температура, който може да покаже точко колко мощност отдава даден климатик и като сложиш едни амперклещи ще можеш да видиш как прехваления климатик отдавна вече не е такъв какъвто е бил като нов.

Все тая, но след като не работят на стандартно напрежение би могло да се предположи, че климатици втора употреба не отговарят на стандартите в Европа и съответно и в България. Отговорност за промени в първоначалното схмено решение обикновенно носи този, който е извършил промените. Ако един климатик не дай си боже вземе че се запали и недай си боже доведе до някакви щети то отговорснотта за тези щети носи производителя. А когато е изменено първоначалното схмено решение производителя не носи никава отговорност. Както и да е всеки си преценява рисковете които поема и съответно би трябвало да носи отговорност за своите действия или бездействия.

Що се отнася до голямото умозаключение гледам в сайтове на хората, които предлага японски инверторни климатици втора употреба че един такъв инверторен климатик с мощност 3.5 киловата струва от 650 до 800 лева. Предполагам, че този дето е за 800 лева е по-хубав климатик. На първо място актината площ на външния топлообменник отдавна е по-малко отколкото, когато е бил нов просто защото алуминия лесно кородира.
    Това между другото се смята и още при проектирането се знае колко време един климатик ще запази своите характеристики. Без достатъчно площ на външния топлообменник се изменя изцяло режима на работа. Не само това, но и всички сензори стареят - няма нищо вечно, освен алгоритъма в процесора, който е написан така че да се основава на показанията на сензорите и достатъчно активна площ на топлообменнниците.

Не само това, но и човек си купува климатик и оачква да го използва поне пет години, което означава че корозията допълнително ще намалява характеристиката на този климатик Липсата на активна площ е причина примерно в режим на отопление използвания климатик да изпарява отвън на по-ниски температури и в крайна сметка високата енергийна ефективност е само полежание след като температурите спаднат.

В същото време най-скапаните нови инверторни климатици са горе долу на същите цени, но при всички случай техните параметри са такива каквито пише в каталога и поне няколко години ще ги задържат. Не говоря за параметри измерени само при 7 градуса отвън, защото тези температури са рядко срещано явление.

Абе сложни са нещата, ама всичко идва от народопсихологията където има мислене че от нищо можеш да направиш нещо. Човек ще си помисли че японците са много неразумни хора, щом изхвърлят своите климатици на боклука за да си купят нов, което на пръв поглед изглежда като разточително, но всъщност се прави от практична гледна точка с ясната мисъл, че старият климатик вече не е същия климатик

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Теоретично може да си прав, но от практична гледна точка не.Я ми кажи за моята вила, дето съм сложил втората употреба какво да взема - помещението е 32-33 квадрата, 55-60 кубика, втори етаж, таванско помещение на вила.Ще има външна изолация, ама кога не се знае.Вътре е дърво, изолиран двускатен покрив/10 см изолация/.Кажи ми една нова инверторна машина, да речем бюджет 1000 лева без монтаж, която и при -15 да ми топли това помещение, ама искам да ми е топло, това за мен означава 22-23 градуса при -15, -20, ама да може да качи и до 25, да може да се спи вечер до нея, леглото е на метър и нещо от телата, и тогава ще ти кажа, защо взех втората употреба, а не си купих нов.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Човек ще си помисли че японците са много неразумни хора, щом изхвърлят своите климатици на боклука за да си купят нов, което на пръв поглед изглежда като разточително, но всъщност се прави от практична гледна точка с ясната мисъл, че старият климатик вече не е същия климатик
    Осъзнаваш ли, че с това изказване, току що показа, че изобщо не си наясно как стои въпроса с тази техника в Япония?! Защо всички които плюят тази техника, обичат гръмко да наблягат на думата "изхвърлени"? Преди време в тази тема пак се започна подобна дискусия от хора които пак почнаха да се изказват неподготвени и накрая доста мнения бяха изтрити. Мисля че, е най-добре, когато някой реши да изрази мнение по даден въпрос относно нещо което не познава, да се по образова малко относно материята която иска да коментира.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Интересни неща сподели dkolov. Като насложим загубите от използването на траф и загубите по причините споменати по-горе май доста се понатрупват. В същото време ревностните защитници на втората употреба (привет блу) говорят за тях като че ли ще монтират нов неизползван модел и то без траф. За да придобием пълна яснота по въпроса е необходимо да бъдат направени професионални замервания на един примерно 8 годишен климатик с траф, но не от човек, който има интерес от продажбата на стари климатици, а от независим специалист, за да се изяснят нещата.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз не съм пристрастен, просто съм реалист.За мен въпроса е ясен, искам да ми е топло при температури под -15 и надолу, щото на село, дето е вилата, зимата си е...о м....а.Машина за Европа, за моето помещение, за този бюджет, който съм определил, това не може да ми го даде.Дали КОП-а е 5,83 или 5,43 ми е все тая.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Аз не съм пристрастен, просто съм реалист.
    Баш ти ли бе Еди, недей произвежда смях тука.

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    За мен въпроса е ясен, искам да ми е топло при температури под -15 и надолу
    И аз искам същото и го имам.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

estqwerty,ако за твоя дайкин се изказваш негативно.................аз мисля,че имаш доста добра машина,а сравнението с мидеята е най-малко несериозно.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Я кажи защо съм пристрастен към втората употреба, защото в къщи съм с нови машини от всякакви марки, пък и нищо общо нямам с бизнеса с климатици, ползвател съм си.Кога ДАЙКИН за 1000 лева ми стопли помещението на вилата в студа, ела ми се обади

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

еди не си прав...........моя ftyn35 работеше перфектно при -19 градуса в 14кв.м. стая

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А ти говоря за 33 квадрата, 60 кубика на ветрилника в полето.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Осъзнаваш ли, че с това изказване, току що показа, че изобщо не си наясно как стои въпроса с тази техника в Япония?! Защо всички които плюят тази техника, обичат гръмко да наблягат на думата "изхвърлени"?
    Честно да си призная изобщо не наблягах на тази дума, а тя просто ми дойде като най-прилягаща в контекста. Възможно е и да съм се объркал, но след като са премахнати страниците би ли ми казал какви са? Честно да си призная наистина съм много далеч от климатици втора употреба. Не че не съм виждал такива, но винаги съм избягвал да се занимавам с тях поради ред причини част от които написах по-горе, а другите ще ги спестя.

Та въпроса беше какви всъщност са тези климатици, ако не са такива каквито предположих. Не искам да изглежда че се заяждам, но все пак мисля че има известно объркано мислене без да твърдя че аз съм човека, който трябва да променя мисленето на хората.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 102 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5332
    Последно: Вчера, 11:57
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе