Страница 24 от 102 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Втора употреба климатици - част 2

Вчера, докато се рових из мазата ми, попаднах на кашон с първото ми видео-плеър(бях го забравил). Занесах го горе, пуснах му касета- бачка като ново(няма да разказвам какъв тормоз е видяло от мен). Ей, тез Джапонци голяма работа. Видеото е JVC HR-P77K. Отпред и отзад му пише MADE IN JAPAN, на дистанционното също. Намерих му документите- купено 1993г. Книжката му изцяло с йероглифи, отзад- Printed in Japan. Това, което ми направи впечатление, закоето пиша сега е, че до захранващия кабел пише- DUAL RANGE AUTO VOLTAGE - 110-127 /220-240 V AC, 50/60 Hz. Разбирам, че са го направили да работи и на двете напрежения автоматично. И веднага ми хрумна- защо не правят и климатиците така. Невъзможно ли е, неизгодно ли е или ... Моля за коментари.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Невъзможно е, видеото ти работи с малък ток и трансформирането на 100/220V към 5,12V или там колкото са нужни за слаботоковата платка се реализира много лесно с електроника. При по-големи токове за нуждите на климатика това няма как да стане, за това намотките на компресора се изчисляват точно за мрежовото напрежение.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той компресора не работи на мрежовото напрежение ама нейсе .. теоретически е възможно да се направи да е ауто волтаж но излишно ще се оскъпи машината ,а и няма смисъл модел за японския пазар да работи и на 220 волта ,той официално не се внася в европа ...

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Може да се направи, аз продавам такива инверторни електрожени. Там консумацията също е голяма и технологията оскъпява машината.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

могат да го направят ама искат парички - гледах зубадана а и на мицубиши 500 лева ти е оскапяването на 100 модела за да бачка на трифазен ток ама 100 и 125 машините копа отива към 4, не е май само технологии има и малко желание и продуктово позициониране, една голяма корпорация която продава климатици от 100 години или някъде там много по-добре знае от какво имаме нужда ние. не Б или Ц или Д ами моделите са си А/А за огромни машини - каквито няма наредени до мидеите в климатичарските магазини.
    проблема е като с горивата меда сладък ама с пари. или там каквото се казва.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

estqwerty, ти като Силистренски гражданин знаеш ли дали тази фирма съществува и наистина ли предлага климатизатори на 100 волта?!

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Силистренски гражданин
    хи хи хи хи тука няма граждани до колкото може да се каже че има град още но това е друга тема - развесели ме много
    бяха силни едно време но май се разделиха двете к-та - може и да бъркам, в магазините им които са на сайта има някакви клими но така и не съм обръщал внимание - утре ще ги преслушам за японски, но от сега мога да си представя физиономиите които ще ми излязат насреща. дано да не съм прав но нещо ме гложди че знам какъв ще е отговора. накратко не таи големи надежди.

едит.

странно изненадаха ме имаше няколко модела - питах ги и за магазинчето препоръчаха ми една 22-ка била яка. мицубиши-то беше май.
    пускам снимки с моделите които имаха. сори за кофти качеството.
    не правя реклама отговарям на въпрос, сори ако нарушавам правила не знам може ли не може да се пускат така цени? модовете да трият ако трябва.

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя 22ката на митсубиши наистина е добър модел от високия клас ,има го и наличен ,похвално

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Това Мицу MSZ-RXV22T скъпо го дават, тука е за 1600лв., иначе Дайкина е по-евтин отколкото при други фирми.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

линка ти е много странен .. фирмата няма нито един модел на 100 волта и ако избереш от лентата от ляво Митсубиши тоя модел не излиза .. не знам ти как си го изкарал най вероятно го няма наличен от години ( модела е 2008г)

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    линка ти е много странен .. фирмата няма нито един модел на 100 волта и ако избереш от лентата от ляво Митсубиши тоя модел не излиза .. не знам ти как си го изкарал най вероятно го няма наличен от години ( модела е 2008г)
    Да така е. Излиза като напишеш модела в

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

имаше и една тошиба 1217 1314 не се сещам, не ми е щтракнал тилифона но беше рас нещо си само D - 22ka беше и тя. спомен за цена нямам. интересното по снимките е че има от кога са взети и вероятно ще ги намерите по-тънко ако търсите.
    дайкина си е еу модел МАЙ но беше с таванно подово тяло за това го щтракнах.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

я да попитам някоя хубава/евтина 28-ца има ли? за 4х3 м на станддартна 2.5 2.6 м височина но ще се отварят и прилежащи стаи - не е за мен а за родата - обичат да е топло 23-24-25 и нагоре. сега има мидейки които не вършат работа но тръбния път може да свърши. пвц ролетни щори - къща неизолирана, 2ри етаж, но са зиморичеви и не зная дали ще се стоплят с някоя японка?

гледам има някаква русенска фирма но така и не съм ходил да ги видя кои са и какво предлагат - ако има някой впечетления нека да каже моля.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

estqwerty, нищо не казваш за финикийските знаци, колко е лимита?
    Но ако отделят хилядарка нека вземат този отличник. За по-малко мъни-мъни ще измислим друга машина

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    я да попитам някоя хубава/евтина 28-ца има ли? за 4х3 м на станддартна 2.5 2.6 м височина но ще се отварят и прилежащи стаи - не е за мен а за родата - обичат да е топло 23-24-25 и нагоре.
    Е как реши,че за 12м² ще ти трябва 28ца-ще си опечеш родата бе estqwerty ?И какви стаи ще се отварят-за целия етаж няма да стане номера само с една клима.

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    но са зиморичеви и не зная дали ще се стоплят с някоя японка?
    Ако не става с японка- па пробвай с японец

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 102 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе