Страница 22 от 102 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Втора употреба климатици - част 2

Аз си казах моето мнение. Ако не намери от FTX на старата цена, тогава пак ще мислим. Днес може да е сладкарница - утре склад. Аз винаги съм гледал да се разширявам, никога да се свивам!

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла.
    местоположение силистра.

ако може да ме ориентирате към машина 1 голяма или 2 малки -чудя се , и да знам колко парички да си приготвям. предполагам до 2 месеца съм готов за климатизиране но може и да се забавя.
    Разгледай тука, гледам доста "нови" постъпления има и такива, които ще ти вършат чудесна работа.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

estqwerty

Не става ясно каква е постройката самостоятелна или....?

5. Member
    Тук е от
    Jan 2009

В Силистра зимата е кофти и бих заложил на 2х285JDR или UDR/YDR/PDR. Нали съм си маняк на Тошко. При правилно разположение ще пеят. В преходно време само един ще ползваш.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла. местоположение силистра.

ако може да ме ориентирате към машина 1 голяма или 2 малки -чудя се , и да знам колко парички да си приготвям. предполагам до 2 месеца съм готов за климатизиране но може и да се забавя.
    Много е важно да уточниш две неща:
    - типа на ал. дограма - дали е с прекъснат термомост или не е
    - вида на стъклата и изложение на витрините
    Ако дограмата е без прекъснат термомост и имаш витрина със северно изложение отоплението е доста трудно и трябва сериозна мощност.От друга страна една югозападна витрина през лятото си е истинска пещ.
    Всичко това ти го казвам от пет годишен опит с такова помещение / но около 25кв.м./- зимата с две дванайски инверторни на Панасоник + духалка 2Квт нямаше стопляне, а лятото без климатик ставаше 50гр. вътре.Тази зима изградих две преградни стени от гипсокартон с 10см. вата и прозорец от ПВЦ и при-10гр. се отоплявах с около 600Вт консумация, казвам го за да разбереш разликата.Ако отдолу и отгоре са неотопляеми помещения -задължително изолация на пода и тавана.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла.
    местоположение силистра.

Както и колегата по горе е писал estqwerty ,дограмата е от най голямо значение за топлозагубите ,и на ,който и вариант да се спреш(една или две машини) трябва в тази насока да помислиш първо.Ето ти нагледно % топлозагуби изследвани от скандинавието:

Дано да ти е от полза.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте,
    Бих искал да попитам, може ли някой да ми даде малко повече инфо за DAIKIN F-40ETDP - най вече ме интересува коя година модела и да ли заслужава цената от 1100лв, Също колко му е максималния разход на ел енергия. Търсих из нета, но неуспях да се ориентирам, вече се омаях от гледане на всякакви климатици.

10. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Разгледай тука, гледам доста "нови" постъпления има и такива, които ще ти вършат чудесна работа.
    Можеше да са по-щедри в описанията и снимките, вярно че са втора ръка ама като опишат повече или снимат табелката е малко по-лесно за хората.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobi20001
    Здравейте,
    Бих искал да попитам, може ли някой да ми даде малко повече инфо за DAIKIN F-40ETDP - най вече ме интересува коя година модела и да ли заслужава цената от 1100лв, Също колко му е максималния разход на ел енергия. Търсих из нета, но неуспях да се ориентирам, вече се омаях от гледане на всякакви климатици.
    Максималният разход на топло е 2,2 kw на охлаждане е 1,7 kw COP~3.79 модел 2004г.
    п.с струва си климатика е 14 става за помещения до 25~35 кв.м цената е висока гледай да го свалиш поне на 800лв

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,
    Тук вече друг е питал за същия климатик:
    https://forum.setcombg.com/index.php?topic=23916.580

Има и други подобни:
    http://japanclima.com/products/FUJIT...PZ-NOCRIA.html

http://translate.google.com/translat...%26prmd%3Divns

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

малко повече инфо за DAIKIN F-40ETDP
    bobi20001, заповядай.

Моя съвет...Точно тази серия на Daikin не е за препоръчване.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Можеше да са по-щедри в описанията и снимките, вярно че са втора ръка ама като опишат повече или снимат табелката е малко по-лесно за хората.
    Тази фирма пак дава някаква информация макар и оскъдна, повечето само споменават модела или само BTU-то. Всичко се прави с цел да заблудят клиентите и да им пробутат 7-ци за 14-ки и т.н.

ПС: Той Сашо има повече инфо от всички фирми взети заедно, цяла енциклопедия е

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

estqwerty ако ще се спираш на 100 волта втора ръка ( ама силна ) ей това е Машината :
    http://japanclima.com/products/MITSU...252dZ50RS.html
    висок клас на марката с доста екстри и отлични параметри ,и е 50ка - можеш да се пробваш само с него в това помещение

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

споко момчета за парцалки уж ще е, но винаги може да се преобрази, докато отворя незнам какво ще е
    Сега по новините казаха доста неприятна новина за estqwerty,че Силистра е на второ място след Кърджали,за град най лош, за правене на бизнес...та дано да му тръгне начинанието.

18. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Тази фирма пак дава някаква информация макар и оскъдна, повечето само споменават модела или само BTU-то. Всичко се прави с цел да заблудят клиентите и да им пробутат 7-ци за 14-ки и т.н.

ПС: Той Сашо има повече инфо от всички фирми взети заедно, цяла енциклопедия е
    И неслучайно повечето премълчават номиналните данни и пишат максималните. После има "ама климатика не грее".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 102 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе