за тия пари и квадрати бих предложил Daikin FTX50G с три години гаранцияПървоначално публикувано от BLUE1
за тия пари и квадрати бих предложил Daikin FTX50G с три години гаранцияПървоначално публикувано от BLUE1
Дайкина преди да му увеличат цената не беше по-евтин от 1369лв. без монтаж камо ли сега, когато гони 2 хилки.
Daikin FTX50G надхвърля доста бюджета ми, освен това е с по-ниска мощност както оптимална така и максимална, по-шумен е, с много по-нисък СОР, липсва плазмен филтър, много висок минимум в сравнение с Тошибата, дизайна не ми харесва изобщо, макар че това е субективно, обаче разликата в качеството на материалите и сглобката е видима в полза отново на Тошибата. Друго предложение имаш ли? Защото за хилядарка с монтажа ми предлагат National CS-E405A2
Световният рекорд за най-много символи е 750 символа за 1 минута, т.е. 12.5 символа в секунда, постигнати от Г-жа Барбара Блекбърн от Салем, Орегон на US Dvorak клавиатурна подредба. НЕ СПИРАЙ ти можеш да го подобриш ние вярваме в теб!
НеПървоначално публикувано от BLUE1
p.s следващият ми климатик ще е втора употреба да ги видя колко си струват.... че ми проглушаха ушите вече.......
Ако dkolov направи поне 500 удара в смислен текст без грешки, ще си изям ритуално клавиатурата.
П.П. Илия, аз не те убеждавам в нищо, просто търся съвет от теб за избор на климатик.
Винаги съм бил близо до климите втора употреба някой от вас от Пловдив може и да ги познавам лично но винаги ме е отблъсквало високата цена и качеството на продукта на външен вид.....Първоначално публикувано от BLUE1
p.s убеден съм че някой от колегите Сашо, blue1 биха ми намерили точният климатик за мен на точната цена но аз почнах да чета този форум много след като си купих повечето климатици или общо около 10 броя все един щях да взема втора употреба ей така от любопитство не си мислете че не наблюдавам тези клими някой имат аспирация много филтри и доста функций и т.н определено са скъпи климатици. В България се продават нови японски марки много по базови модели....единственото което се доближа до тях ново е Уруру Сарара на 220 волта на цена от 2600лв. но въпросният климатик е изключително капризен към напрежението във нашата ел.мрежа при резки и не толкова резки падове на напрежение климатика се рестартира не работи извесно време и т.н....
Одеве с Daikin FTX50G малко сравнението беше некоректно-тогава трябва да излезе ''на ринга'' RAS-502SDR понеже са в една категория от 5кв. на студено,но пак като консумация,екстри и комфорт... нищо общо.А ето и самопочистването при SDRа до какви резултати води:
[img width=508 height=600]http://www.toshiba-carrier.jp/bsn/contents/061017_0016/images/0403/001.jpg[/img]
Я кажете има ли хубави колонни климатици втора ръка, че ще трябват за един магазин? Собственика иска нови китайски ама ми се ще да се огледам за нещо от изхвърлените.
За колонни незнам но таванни и мултаци има .
Таванно-подовите са моят фаворит особенно за отопление
дай да ги видим тия таванните ако има линкПървоначално публикувано от ceco.bojkov
Ето това http://www.dekom.bg/?page=product_ty...647e900d946109, това са инверторни модели,там има и конвекционални
е да ама тия са първа употреба тия и на мене ми харесват
Ми колегата ceco.bojkov да даде саита и на тези втора употреба