Страница 83 от 102 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от selium
    Да задам още един лаичен въпрос...вчера като паднаха температурите реших да пробвам климата, та и зададох 20гр.. Достигна ги и си ги подържаше без проблем но климатика работи цял ден без да спре. Това нормално ли е за инвертор защото имаме един климатик в офиса и той тази зима се пускаше и спираше за да потдържа температурата?
    По принцип добрите инвертори така работят-без много он/офф спирания/в зависимост и от топлинните загуби,изолация,оразмеряване и прочие/,а ти притежаваш и дайсейкай за японския пазар.
    И не се притеснявай-не ти е изгорил повече ток,като не е спирал-нали си е поддържал зададената температура.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2012

Здравейте!

След започнатото търсене на климатик за стая в София, с източно изложение, на 2-и етаж, с една външна стена (по-тясната, там са и прозорците), приблизително 39 куб. метра обем (минус приблизително 9 куб. метра заети от мебели), с PVC прозорци, и съседи, които се отопляват, бих се радвал на предложения (на лични) от ваша страна за климатик.

От климатика очаквам да е с отдавана отоплителна мощност около 3.3 кВ, COP/EER - поне 4.5, да има йонизиращ/плазмен филтър (стаята е на запрашено място), струята въздух да може да се регулира, и двете тела да са "като нови". И най-важното - да работи ( и да се сервизира в София) поне 3 години. Година на производство, "инвертор/полу-инвертор", и марка, слабо ме интересуват. Важното е да е запазен и качествено изработен!

Досега съм си харесал:
    - от "новите" - Midea MSR-09ARDN1 R 24;
    - от "старите" - Toshiba RAS-285JDR;

Като по-горните два ги давам само като ориентир, който би ви помогнал да ме упътите. Няма климатик, който да съм си "заплюл". Засега си "заплювам" само технически характеристики !

Бюджета ми за "стар" климатик е 500 лв. + цена за монтаж.

Добавки: друго важно нещо е, климатика да проектиран да работи и при -15 градуса. Също така, отоплението е по-важно от охлаждането.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

старият който си си харесал би трябвало да стопли не 15 ами и 25м2 а ако го намериш на такива парички свиркай и аз да си взема един.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от haste
    И най-важното - да работи ( и да се сервизира в София) поне 3 години.
    От тук,haste не ми стана ясно дали искаш да се сервизира 3 години,или да работи три,понеже работят доста повече,и това да не е проблем?
    Иначе модела RAS-285JDR е върхов за тошиба през 2003г. и притежава плазмен филтър+йонизатор както искаш и аспирация(само изкарва въздух),но и по малка модификация от 28ца ще ти върши работа за 15м²-доста качествени и мощни модели.
    А и много ме съмнява за тази цена от 500лв. да го намериш-а пък и запазен...пък ако го има някъде на тази цена-почерпи богато аверите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Apr 2012

От тук,haste не ми стана ясно дали искаш да се сервизира 3 години,или да работи три,понеже работят доста повече,и това да не е проблем? :default
    И да се сервизира И да работи поне три години. Тоест да не се сдуха за три години, И да го има сервиза за тези три години, ако има проблем. Гаранцията може да му е 1 или 2 години. Извънгаранционния сервиз ще си го платя. Важното е да го има, и колко струва такъв извънгаранционен сервиз. Че и това ми е важно.

А за Toshiba RAS-285JDR-та. Ако я има за 500 без монтаж - защо не. Наистина, има запас за 30 кубика. Доколкото знам никой още не е умрял от такава екстра. Плюс това я бях дал като пример какво съм открил до сега, а не, че точно това търся.

Аз съм започнал да се занимавам с климатици от вчера. Затова и попитах тук, с надеждата, че знаете за нещо, което да ми отговаря на условията. Все пак четох, че blue1 е намирал климатици на старо, които въпреки, че са били на над 10 години, и досега си работят. И то, за 180 лева. Аз имам бюджет от 500 (~3 пъти по 180), и единствената екстра, която искам е йонизатор. 'Щото ако COP/EER над 4.5 и качествена сглобка/конструкция са "екстри", си 'дигам гълъбите оттук, и налазвам един PANASONIC CS/CU-UE9HKE за 675 лева. Той йонизатор няма, 'ма е нов м@мк@ му!

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

haste няма мъж които поне от малко да не отбира от автомобили, за това ще ти дам следният пример. Аз найстина съм купувал клими за по 180 лева, също както сега мога да купя 10 годишна мазда 121 за 2000 лева, но за същата сума не мога и да мечтая за 10 годишна S класа.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2012

haste няма мъж които поне от малко да не отбира от автомобили, за това ще ти дам следният пример. Аз найстина съм купувал клими за по 180 лева, също както сега мога да купя 10 годишна мазда 121 за 2000 лева, но за същата сума не мога и да мечтая за 10 годишна S класа.
    А нещо, което "не е S класа", и въпреки това е читаво, за до 500 лева ще намеря ли? Едно просто "не" ще стигне.
    Ако отговора е "да", се надявам да има подсказки. Защото аз за подсказките съм тук. Ако исках да ми се обяснява как "нЕма да стане", щях да си намеря по-ползотворно занимание!

И да върна примера: мен не ме интересува с каква кола ще карам!? Важното е да изглежда добре, защото и други хора ще се возят на нея! Също така да е евтина за поддръжка, че мисля да печеля от нея, като я ползвам за такси! Затова не искам да загубя парите вкарани в нея, че така ще ми иде "бизнеса плана"!

Заб.: хора, ако имате мнения, хубаво. Ако нямате, и искате да си играем на разказване на истории, пак хубаво. 'Ма поне напишете, че ви се разказват. Че покрай написаното от BLUE1 се сещам за една авто-джамбазка, която е много поучителна. 'Ма не върви да я вкарам току-така в темата за климатици. Все пак с модератор си коментирам. 'Ше вземе да мЪ остави на сухо за поне 3 дни, и така няма да може да продължим с разказването на истории ... за климатици.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

В Пловдив за тези пари и за твоята стая читава машина, макара и стара може да се намери, но в София не мога да помогна.

11. Тук е от
    Apr 2012

Искаш ли да продължим на лично или да си пиша тук?

12. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

haste, разполагаме с доста рециклирани климатици панасоник в търсения от теб ценови диапазон, средно 5-6 годишни, но са базирани във варненския офис и може да поразпиташ по телефона от следния линк ако проявяваш интерес

http://www.climamarket.bg/климатици-втора-употреба

13. Тук е от
    Apr 2012

climamarket: благодаря за предложението. Ако нещата с BLUE1 не станат, ще се обадя!

Да добавя: интересува ме всичко читаво, което е с описаните от мен по-горе параметри. Точно марката ми е най-малкия проблем. Проблем с калпав модел като HITACHI RAS/RAC-E10H1, и "ставащ" такъв - RAS/RAC-E10H2, живо ме интересува. Просто не робувам на марки, а на съотношение цена/качество. Между другото RAS/RAC-E10H2 не е достатъчно добра по отношение на цена/качество (PANASONIC CS/CU-UE9HKE e по-добър, засега), и затова бих искъл дебело да подчертая, че това е само пример, с който искъм да подчертая нещо друго.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    haste, разполагаме с доста рециклирани климатици панасоник в търсения от теб ценови диапазон, средно 5-6 годишни, но са базирани във варненския офис и може да поразпиташ по телефона от следния линк ако проявяваш интерес

http://www.climamarket.bg/климатици-втора-употреба
    eee сега ли се казва? миналата седмица бях във варна да разгледам къде какво има. то не е късно де
    повече инфо ?

16. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

това са климатици панасоник с рециклирани компресори и със сменени лагери на вътрешните мотори с гаранция 6 месеца, която може да бъде удължена срещу 10 лева на месец до 2 години, основно е прословутата серия ДКЕ, която като се изключи "пружинния" проблем е без никакви оплаквания относно работата си
    по отношение на рециклираните компресори опита сочи, че нямаме нито една рекламация (втора зима) до момента от тях, вероятно поради факта, че сме "уцелили" по-издръжлив материал за направа на пружината

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    с гаранция 6 месеца, която може да бъде удължена срещу 10 лева на месец до 2 години
    10лв на месец e сума за наем, не за гаранция.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

и така може да се възприеме - дългата гаранция с финансов елемент си е чист наем...но пък плащаш и получаваш насреща...
    при други марки пък нищо не плащаш и получаваш петгодишна гаранция, която свършва на първата година...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 102 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе