Щом е за дрехи добре иначе ако сложи 5-6 витринки ще стане весело.Но за 35м2 на 3.10 височина 40-ка идва малка най добре 50-ца.Първоначално публикувано от gnf
Щом е за дрехи добре иначе ако сложи 5-6 витринки ще стане весело.Но за 35м2 на 3.10 височина 40-ка идва малка най добре 50-ца.Първоначално публикувано от gnf
В една от темите му беше предложено да свали височината и по този начин да се намали обема на помещението и респективно да сложи по-маломощна машина. Какво е направил той ще каже, но като гледам, че не е писал за изолация на тавана, значи още е на 3.10м. височина.Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Както и да го сметнеш е 3.10 височината Дори и изолоция да има в момента 6.0 номинал за магазин му идва малко за 5.0 да не става дума въобще.Първоначално публикувано от gnf
Ето го поста от преди два месеца.Първоначално публикувано от estqwerty
Квадратурата сега е намалена с 6, а височината е била на 3.5м, трудно ще стане с една машина или поне една за 1500лв. на 100V. Или трябва да вложи средства за частична изолация или рискува високи сметки за ток и несигурно отопление с недоказала се машина.
Ако не се направи изолация ще трябва да се отделят повече левчета за подходящ/и климатик/ци.
опа момчета - отговарям :
по тавана няма правено нищо.
преградих със малко около стълбището. остават чисто 35м2 може и по малко защото заформих някакви "шкафове/равтове" с картона поне да не се плаща за обзавеждане и там. има вата от към стълбището.
тухлени зидове назад към гаражите и към съседноте магазини. пак съм първи в блока и няма никой край мен
тавана е на 3,10м няма изолация правена, посредата има един трегер който ще намали с 3-5 м3 на 100м3 помещението но е толкова.
витрините са по проект - с обикновен двоен стъклопакет 18мм и студен/без термомост алуминий на който ще му бера ядовете.
това хитачи къде го има - пак е късно и може да не съм прочел всичко.
мерси за отговорите .
едит : аз се нервя защото тук в града ми предлагат колони и конвенционали медеа къде 18,24,30
estqwerty Аз също съм в магазин който е 33м2 на 3.10височина две от стените са от долу до горе с дограма а над мене е голяма тераса и климатика е FUJITSU NOCRIA AS-50PPZ2W и се справя със задачите си
Твоя случей е почти същият ако си се насочил към 100V-те послушай съветами 50-ца задължително ! Успех
Подкрепям думите на Цецо - такъв модел ще се справи със задачата.Първоначално публикувано от ceco.bojkov
дааа 10.5 кв!!! с това и аз съм съгласен!
евала.
остава само да намеря машина такава...
въпреки че и хитачито на предната страница не лъже. по-нова година е и по-мощно от нокриата 9.8кв.
за дйапан клима - какво ще кажете, стават ли, с гаранциите оправят ли се, а и трябва да видя дали ще се вдигнат до тук.
НЕ гледай толкова максималната отдавана мощност гледай номинала на тебе ти трябва над 6.5 за да работи в нормите си и да нямаш голяма сметка за ток Иначе Хитачито е много добър климатик но няма да ти е от полза.
estqwerty, говорим ти за машини от този род....
То е хубаво estqwerty да си вземе мощен климатик, но къде да го търси? Рядкост са предлаганите модели от 40-ка нагоре, просто защото търсенето им е минимално.
Във форума сте 3-4-ма, които могат да му намерят такова добиче
estqwerty, успех в търсенето на подходяща машина
Aleksandars : тия има ли ги налични - дайкина най вече?
иначе така ми описвате нова нокриа 14-ка на 220волта - 6кв номинал до 9 на топлене.
ще стане ли? над бюджета е но поне да зная да я мисля ли?
има и една 50-ка яапонска че могат и да ми я докарат ако кажа говорил съм, но ми се струва стара : http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=734
в кой сайт ровите за характеристики - мене гоогле не ми връща нищо за този модел - за да не ви занимавам за всеки климатик който ми попадне? има ли нещо специализирано ?
Специализирано,май няма такова-щом и Google мълчи!?Такава им е работата на Aleksandars и ceco.bojkov ,но най вече и да ти се разправя,с повече труд,систематизация на файлове,снимки и характеристики- и познанието е сила.Първоначално публикувано от estqwerty
estqwerty, да ти кажа няколко думи за модела в линка който си посочил....Модела вътре е объркан и изобщо не е ТВ - такава серия при Beaver не съществува. Да не споменавам, че и параметрите не са реални....Ето ти параметрите на модела който е даден на снимката - Beaver (Mitsubishi Heavy Industries) SRK50TE2
Сашо, слагал ли си повечко Бобри? Тия Beaver сякаш са много корави машини, не знам ти с какво впечатление си. Но не идват много много тук.