Страница 40 от 102 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    estqwerty е споменавал преди, че ще е магазин за дрехи. Но от тогава мина доста време и може да е променил бизнес плановете си
    Щом е за дрехи добре иначе ако сложи 5-6 витринки ще стане весело.Но за 35м2 на 3.10 височина 40-ка идва малка най добре 50-ца.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от ceco.bojkov
    Щом е за дрехи добре иначе ако сложи 5-6 витринки ще стане весело.Но за 35м2 на 3.10 височина 40-ка идва малка най добре 50-ца.
    В една от темите му беше предложено да свали височината и по този начин да се намали обема на помещението и респективно да сложи по-маломощна машина. Какво е направил той ще каже, но като гледам, че не е писал за изолация на тавана, значи още е на 3.10м. височина.

4. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    В една от темите му беше предложено да свали височината и по този начин да се намали обема на помещението и респективно да сложи по-маломощна машина. Какво е направил той ще каже, но като гледам, че не е писал за изолация на тавана, значи още е на 3.10м. височина.
    Както и да го сметнеш е 3.10 височината Дори и изолоция да има в момента 6.0 номинал за магазин му идва малко за 5.0 да не става дума въобще.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла.
    местоположение силистра.

ако може да ме ориентирате към машина 1 голяма или 2 малки -чудя се , и да знам колко парички да си приготвям. предполагам до 2 месеца съм готов за климатизиране но може и да се забавя.
    Ето го поста от преди два месеца.
    Квадратурата сега е намалена с 6, а височината е била на 3.5м, трудно ще стане с една машина или поне една за 1500лв. на 100V. Или трябва да вложи средства за частична изолация или рискува високи сметки за ток и несигурно отопление с недоказала се машина.
    Ако не се направи изолация ще трябва да се отделят повече левчета за подходящ/и климатик/ци.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

опа момчета - отговарям :
    по тавана няма правено нищо.
    преградих със малко около стълбището. остават чисто 35м2 може и по малко защото заформих някакви "шкафове/равтове" с картона поне да не се плаща за обзавеждане и там. има вата от към стълбището.
    тухлени зидове назад към гаражите и към съседноте магазини. пак съм първи в блока и няма никой край мен
    тавана е на 3,10м няма изолация правена, посредата има един трегер който ще намали с 3-5 м3 на 100м3 помещението но е толкова.
    витрините са по проект - с обикновен двоен стъклопакет 18мм и студен/без термомост алуминий на който ще му бера ядовете.

това хитачи къде го има - пак е късно и може да не съм прочел всичко.
    мерси за отговорите .

едит : аз се нервя защото тук в града ми предлагат колони и конвенционали медеа къде 18,24,30

7. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

estqwerty Аз също съм в магазин който е 33м2 на 3.10височина две от стените са от долу до горе с дограма а над мене е голяма тераса и климатика е FUJITSU NOCRIA AS-50PPZ2W и се справя със задачите си
    Твоя случей е почти същият ако си се насочил към 100V-те послушай съветами 50-ца задължително ! Успех

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от ceco.bojkov
    послушай съвета ми 50-ца задължително ! Успех
    Подкрепям думите на Цецо - такъв модел ще се справи със задачата.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

дааа 10.5 кв!!! с това и аз съм съгласен!
    евала.
    остава само да намеря машина такава...

въпреки че и хитачито на предната страница не лъже. по-нова година е и по-мощно от нокриата 9.8кв.

за дйапан клима - какво ще кажете, стават ли, с гаранциите оправят ли се, а и трябва да видя дали ще се вдигнат до тук.

11. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

НЕ гледай толкова максималната отдавана мощност гледай номинала на тебе ти трябва над 6.5 за да работи в нормите си и да нямаш голяма сметка за ток Иначе Хитачито е много добър климатик но няма да ти е от полза.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

estqwerty, говорим ти за машини от този род....

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

То е хубаво estqwerty да си вземе мощен климатик, но къде да го търси? Рядкост са предлаганите модели от 40-ка нагоре, просто защото търсенето им е минимално.
    Във форума сте 3-4-ма, които могат да му намерят такова добиче
    estqwerty, успех в търсенето на подходяща машина

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Aleksandars : тия има ли ги налични - дайкина най вече?

иначе така ми описвате нова нокриа 14-ка на 220волта - 6кв номинал до 9 на топлене.
    ще стане ли? над бюджета е но поне да зная да я мисля ли?

има и една 50-ка яапонска че могат и да ми я докарат ако кажа говорил съм, но ми се струва стара : http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=734

в кой сайт ровите за характеристики - мене гоогле не ми връща нищо за този модел - за да не ви занимавам за всеки климатик който ми попадне? има ли нещо специализирано ?

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty

в кой сайт ровите за характеристики - мене гоогле не ми връща нищо за този модел - за да не ви занимавам за всеки климатик който ми попадне? има ли нещо специализирано ?
    Специализирано,май няма такова-щом и Google мълчи!?Такава им е работата на Aleksandars и ceco.bojkov ,но най вече и да ти се разправя,с повече труд,систематизация на файлове,снимки и характеристики- и познанието е сила.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

estqwerty, да ти кажа няколко думи за модела в линка който си посочил....Модела вътре е объркан и изобщо не е ТВ - такава серия при Beaver не съществува. Да не споменавам, че и параметрите не са реални....Ето ти параметрите на модела който е даден на снимката - Beaver (Mitsubishi Heavy Industries) SRK50TE2

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сашо, слагал ли си повечко Бобри? Тия Beaver сякаш са много корави машини, не знам ти с какво впечатление си. Но не идват много много тук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 102 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе