Страница 30 от 102 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Втора употреба климатици - част 2

dkolov имам от "изхвърлените" клими и съм много доволен, но по-странното е, че братовчед ми си купи почти цялата гама на Фуджитсу(ЛДС,ЛГС и USB) на 220В-нови и след като аз си взех моите и той ги чу как работят, се нави да сложи и един "изхвърлен". След зимата, коментара му беше тия другите са технологично стари и изобщо не могат да се мерят с БДР-а, нито като комфорт, нито като мощност, нито като разход. Не знам какво толкова ви бъркат в здравето тия японци, верно е не са пръчки като LG-тата, които нон стоп рекламирате из темите, та може и за това да ви бъркат така силно в здравето. Има клиенти и за едното и за другото, не е нужно като продавате 220В машини, да оплювате 100В такива, без дори да сте им ползвател и със силно изразена икономическа изгода от това да го правите.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Темата е "Втора употреба климатици". Съвсем ясно е, за какво и за кого е предназначена. Не искам никого да убеждавам в качествата на тази техника - просто си бъбря тук с хора със сходни интереси. А това, което правят групичка тролове, е все-едно да вляза в кръчмата в Столипиново, и да започна да обяснявам на посетителите, колко долнопробна музика слушат, и колко по-велик е Вагнер. Най-малкото би било проява на лошо възпитание или на лош вкус. Нали...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Не знам какво толкова ви бъркат в здравето тия японци, верно е не са пръчки като LG-тата, които нон стоп рекламирате из темите, та може и за това да ви бъркат така силно в здравето.
    Човеко помисли ли какво написа преди да го напишеш. Мислиш ли че мога да рекламирам нещо в този форум или поне дали тази реклама ще е толкова ефективна, колкото другата която върви по телевизията - ако четеш постингите ми би трябвало да осъзнаваш че понякога протича някаква мисъл в главата ми.

Никакви японски климатици не ме бъркат, даже много съм за да се купуват японски климатици, само че е добре те наистина да са японски в смисъла в който се влага в тази дума. Да ти кажа изобщо не ме бъркат и продажбите на климатици втора употреба. Човек когато е решил нещо си го прави и то не за друго, а защото това са си неговите пари и той може да прави с тях каквото си поиска и веднъж решил че трябва да си купи японски климатик бъди сигурен че той ще го направи. Това ми е напълно ясно и нямам никави заблуди за това, както и ми е напълно ясно че дори да изпиша още хиляда страници едва ли ще променя нещо.

Имах други мотиви днес, когато започнах да разяснявам някой неща, даже започнах да пиша постинг за тях, но го изтрих и го замених с този, защото едва ли ще успея да променя нещата към по-добро - за това е необходимо време и те си се променят от само себе си.

Що се отнася до това дали климатици LG са "пръчки"! Де да знам възможно е и да е така. Но помисли за друго нещо. По всеобщо мислене климатици HAIER може би са още по-големи такива, само че човек като мен хвана и направи нещо преди няколко години дето много хора трудно постигат днес дори и с най-съвременните климатици. И то аз дето имам две леви ръце и не мога да направя нищо с тях освен да пиша на компютър. Разбира се не го направих аз, ами викнах майстори за климатици и им казвах какво да правят - те не знаеха какво точно правят, ама поне можеха да боравят с двете си ръце за разлика от мен.

Трябва да премахнеш мисленето, кои климатици са пръчки и кои не, защото всичи климатици са си най-обикновенни машини и е много важно как се управляват тези машини и от това зависи всичко. Зад всяка машина реално стои човек и бъди сигурен, че дори и най-калпавия климатик би могъл да работи много по-добре от най-добрия такъв - всичко зависи от човека, който стои зад това. Ако ти се опитваш да хвърлиш вината върху машината първо се замисли дали си направил всичко необходимо тази машина да върви както трябва.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    Процеса е много по-сложен, но тъй и тъй задълбаваме в темата та да продължа.
    Ето че се сега се впусна да ми обесняваш химични реакции.Къде ме видя, ти, да споря че протича реакция.Твърдя, че условията, които ти си изброил не са налице.
    Нещо повече, няма абсолютно никаква надежда тези условия да се реализират в пълнота при статистически значим брой климатици.
    Дадох ти пример със хладилника за да добиеш някаква представа за процеса.
    Тук има достатъчно хл.техници за да потвърдят думите ми, но няма нито един, който може да ми покаже климатик с корозирали 5% площ на топлообменника.Нека ти напомня, че при микронеравности площта се увеличава.Така, че тезата съвсем издиша.
    Хубаво си решил да обясняваш принципите на действие на климатика и влиянието на площта в/у топлообмена.Ако използваш търсачката на форума ще видиш, че аз съм човекът който е обеснявал надълго и широко тези процеси тук в този форум преди ти даже да си чул за него.Кой обаче ти възразява, че намалената площ, не би могла да влияе в/у МАКСИМАЛНАТА производителност на топлобменника. Нека не спорим по този глупав начин.Спори за онова което съм написъл, а не за каквото ти се ще да съм написъл.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Интересно защо да не са налице. И естествено че няма кой да ти покаже корозирал климатик с 5% по-малко площ. Та ти до днес още не се беше замислил да използваш инструмент за оценка. След постинга ти не каза ей човеко аз съм мерил със шублер и когато бяха нови и когато кородираха. Корозията не може да увеличи площа, даже я намалява, защото всики пластини са произведени така че да имат максимална площ- нали се сещаш че ако корозията мощеше да увеличи площа това веднага ще бъде въведено в производствения процес. Нали не си мислиш, че ние сме открили този факт.

Що се отнася до това от кога съм във форума трябва да ти кажа, че съм в него от много години, но рядко влизам и започвам да пиша и когато го правя го правя по-много. Мисля че поне от пет години пиша и следя форума. Ако си беше направил труда да разгледаш профила ми щеше да разбереш че съм се регистрирал на 19.12.2006, 21:02, а следя форума от преди това. А и да отбележа че съм те чел и знам че разбираш от тези неща. Човек трябва да е честен понякога.

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Трябва да премахнеш мисленето, кои климатици са пръчки и кои не, защото всичи климатици са си най-обикновенни машини и е много важно как се управляват тези машини и от това зависи всичко. Зад всяка машина реално стои човек и бъди сигурен, че дори и най-калпавия климатик би могъл да работи много по-добре от най-добрия такъв - всичко зависи от човека, който стои зад това. Ако ти се опитваш да хвърлиш вината върху машината първо се замисли дали си направил всичко необходимо тази машина да върви както трябва.
    И как ще ги подкарваш тези климатици ,като трябва като стоиш зад тях- само един начин има- по нанадолното.Или с други думи да накараш един климатик за 400лв. да ти работи при -15° като не му е изобщо заложено като софтуер и материали?И я ни кажи ,тези ламели за колко време ще се окислят-но без да ги ръсим със соленицата всеки ден,макар този окис да ги предпазва-сигурно и самолетите се смаляват с 5%?И твоят Хайер дали се е окислил, като си го взел нов-сигурно не-то само японските са поддатливи,и колко ли ресурс му е останало пък на него,след като това бърка японските употребявани, но само според теб?

8.  

9. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

такаааа и аз да налея малко масло в огъня но по темата поръчал съм си втори секънт хент така дасе изразя 406 ЕДР някакви мнения въпреки че опозицията не върви

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ама ти сериозно ли?

Колеги, моля Ви спрете! Безмислено е!

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Без коментар - класика!!!

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе да ти кажа моя HAIER трябва да го махам вече и то не защото са му се окислили ламелите, ами защото вече стана много стар и буди целия квартал. За компресорите не говорих досега, защото те стават шумни с времето заради износване, но въпреки това продължават да работят -един компресор е най-надежното нещо в един климатик и общо взето струва почти колкото целият климатик

Второ не говоря за климатици които струват 400 лева - това си е някаква авантьора на търговците. Аре за 1000 лева иди дойди ама всичко надолу обикновенно има нещо спестено дето трябва много да си изграеш за да го накараш да прави това което трябва. Да не говорим, че някой от тези които са по-ефтини от 1000 лева изглеждат като детски изграчки и няма нищо в тях освен кутия на която пише климатик.

В интерес на истината тези климатици не са предвидени от техните собственици да се използват за основното си предназначение много много - те са просто за гъзария и да се похвалиш на съседа че имаш климатик когато пиеш ракия с него. Много хора ги купуват от куртоазия и след това общо взето стоят само за окраса. Разбира се техните собственици са много доволни и след това техните роднини могат да напишат във форумите колко техните роднини са доволни. Други хора се връзват на това и след това хукват да се оплакват в комисията за защита на потребителя. Това е Българина горд и никога не си признава че е допуснал някаква грешка в живота си. Да сте чули няокй да каже ей вижте голяма глупост направих - по-скоро ще каже тия климатици са пълни боклуци и ще ги пусна по-нанадолнището.

За информация самолетите обикновенно са много високо в небето и рядко са в условия на оксидация, а корпусите има са изградени от някой по-устойчиви сплави.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    такаааа и аз да налея малко масло в огъня но по темата поръчал съм си втори секънт хент така дасе изразя 406 ЕДР някакви мнения въпреки че опозицията не върви
    Имай предвид, че модела е на 6 години! Не се знае, колко % от топлообменника са се стопили. Задължително го измери с везна, за да не те ударят в кантара! А ламелите с електронен шублер. Все-пак се ориентирай към нов Haier, ма е задължително да стоиш зад него, ако искаш да работи! Според блога на един съфорумец, тази фирма произвежда клими на Мицубиши и изнася климатици за японския пазар.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Интересно защо да не са налице. И естествено че няма кой да ти покаже корозирал климатик с 5% по-малко площ. .............Корозията не може да увеличи площа, даже я намалява, защото всики пластини са произведени така че да имат максимална площ- нали се сещах че ако корозията мощеше да увеличи площа това веднага ще бъде въведено в производствения процес.
    Хубаво, но ""интересно защо не са налице"" е въпрос, а дали има такива климатици е констатация.
    Но нека конкретизираме.
    Значи да се получи такава корозия е необходимо да имаме - климатик разположен близо край морето с пряка видимост към него(аналогията с праха не е удачна, праха си е около нас и вятъра го транспортира на късо разстояние)
    Трябва да има буря и вълноломи или скали близо да сградата с климатиците в комбинация с вятър който е необходимия посока и сила.Съвсем пък неясно получените водни пръски на какво разстояние могат да бъдат транспортирани.
    Остава японците да не са забелязали, че климатиците им за 5-6г намаляват площта си, 5 % си е видимо намаление.
    Ето обаче нещо с което бих се съгласил веднага.
    Та ти до днес още не се беше замислил да използваш инструмент за оценка. След постинга ти не каза ей човеко аз съм мерил със шублер и когато бяха нови и когато кородираха.
    Напълно си прав - не съм използвал инструмент за оценка, но нека отбележа една подробност - споменатите от мен изпарители, кородирали от солта са негодни за по-нататъшна употреба.И няма смисъл да измервам големината на шуплите.И описанието ми бе принципно, а конкретните размери на на шуплите са по-малки от 1мм в диаметър.Изпускат обаче фреон и дори да бъде запоен или залепен участъка, то на друго място се появява нов пробив.
    Но я ми кажи ти как констатира такова намаление? Нима измери на даден модел климатик в Япония размерите преди да бъде монтиран и след няколко години експолатация?
    Все пак това трябва да си го установил някак.
    Аз също не съм привърженик на втората употреба, но не бих се съгласил с такъв недостатък.
    Използването на корозията за увеличаване на площта не е толкова лесно.Тук трябва да се държи сметка за обтекаемостта на ламелите, така увеличената площ не дава прираст в топлообмена.
    В неравностите практически се задържа количество въздух, топлобмена през който не е чрез конвенкция, а чрез топлопреминаване.
    Но сам знаеш, че гладката повърхност в една равнина има по-малка площ от такава с нервности.Тръбите на някои амонячни хладилни инсталации са с вътрешен накат именно за увеличаване на площта.Това е друга тема обаче.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    ! Според блога на един съфорумец, тази фирма произвежда клими на Мицубиши и изнася климатици за японския пазар.
    Ехаа най накрая.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

После някой в България ги предлага като японски, но втора употреба.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Освен че HAIER работи с MITSUBSISHI, DAIKIN работи с GREE и така нататък.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Живее в
    Pleven

към zzz.в момента в нтт-3 имат 40сдр който смятам е по добър от едр-а

18. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Имай предвид, че модела е на 6 години! Не се знае, колко % от топлообменника са се стопили. Задължително го измери с везна, за да не те ударят в кантара! А ламелите с електронен шублер. Все-пак се ориентирай към нов Haier, ма е задължително да стоиш зад него, ако искаш да работи! Според блога на един съфорумец, тази фирма произвежда клими на Мицубиши и изнася климатици за японския пазар.
    дали да не взема на комшията Самсунга от мазата той е по нов пък може и да почерпи за услугата Сашо привет
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304020684[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от veskodivia
    към zzz.в момента в нтт-3 имат 40сдр който смятам е по добър от едр-а
    несъществува вече

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 102 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе