2002/2003.
Ако питаш за хитачито е 2000/2001.,а тошибата JDR е 2003/2004г.Първоначално публикувано от dinko69
Ти за разход при подържане на Т явно не си чувал. Сигурно мислиш само за макс и мин.Първоначално публикувано от galinr
Ванкото - климатиците в 90% от работното си време ПОДДЪРЖАТ температурата. Нали не се опитваш да ни кажеш,че КОП през това време е 18 ??????????
Здравейте колеги.Нужна ми е вашата помощ относно параметрите на един климатик-Hitachi Ras-GX28S.Основно ме интересува колко BTU е, и за каква квадратура е предназначен.В магазина ми го предложиха като 14000BTU ,но след монтажа при почистването на терасата, намерих етикет от магазина на който пишеше че е 10000BTU??? Ще Ви бъда благодарен за помощта!
Как го сметна тоя коп? Това което писах е с каква консумация поддържа Т в помещението.Първоначално публикувано от stelaartoa
В Бургас и региона от къде могат да се купят японски климатици втора употреба? Или да ми кажете някоя фирма от друг град, която може да достави и монтира климатиците в гр. Поморие?
ето линк : http://kadenfan.hitachi.co.jp/manual...as-gx22s_a.pdfПървоначално публикувано от ned_76
охлаждане : 2.8кw квадрати - 13 до 19
отопление : 3.6кв квадрати м2 - 13 до 16
за бту се смяташе по нещо - чукни елката в гоогле.
izliza 12283.70990976 BTU
Не разбирам защо изобщо си блъскате главата с това,колко АНГЛИЙСКИ мерни единици бил някой си климатик. Тук,в БГ,си имаме много ясната на всички единица Ват и Киловат. Всички наши отоплителни уреди са си в киловати- духалката е два,радиатора е примерно два и половина...И на тоя климатик ти дават колко КИЛОВАТА му е отоплителната или охладителната мощност. Защо трябва да се пита и за БТУ-тата???
Защото съвсем не съм наясно с климатиците,и затова може би задавам тъпи въпроси-за което се извинявам!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344075278[/time]_________________________________________________
Благодаря за помощта!Първоначално публикувано от estqwerty
От днес съм горд собственик на National CS-X255A, благодарение на Aleksandars.
Много изпипан монтаж от момчетата и подробна документация за климатика, и дистанционното! Много се бях наточил на някоя 100v Японка, ще пиша как се справя...
Честито и със здраве да му се наслаждаваш дълги години!
NATIONAL - а си е друга работа
а пък този си е направо връх!
Любимата ми фраза:
Ще се учудиш на какво е способен един NATIONAL!
Като събера малко снимки, ще кача и тях-да се насладите на майсторски монтаж.
Аз отново да попитам:
В Бургас и региона от къде могат да се купят японски климатици втора употреба? Или да ми кажете някоя фирма от друг град, която може да достави и монтира климатиците в гр. Поморие?