По това изказване, дано да грешат! Доколкото в твойте мнения не се съмнявам.Първоначално публикувано от diksanal
По това изказване, дано да грешат! Доколкото в твойте мнения не се съмнявам.Първоначално публикувано от diksanal
Cпоко KFC- не си се прецакал изобщо,хубава ти е машината и ако е обслужена добре както ти казва Сашо-няма да имаш ядове,и ще те топли-имал съм национал и знам как работят.По скоро имаше лека закачка към Джъсти,а не че нещо, не ти е наред избора-грешно си го изтълкувал!Първоначално публикувано от KFC
Наистина климатизаторите направени за Япония,имат съвсем други параметри на отопление спрямо тези направени за Европа.Така че не се притесняваи ще се справи машинката!
как разбра , че това е на 200 волта. аз не съм виждал такъв щепсел за 200 волта.Първоначално публикувано от diksanal
Ей ,внимавал си в детайлите-сега се вгледах и аз-прав си!Сигурно 2ката отзад ме е заблудила и така съм го записал.Първоначално публикувано от py4
Тази конфигурация пак е на 100v. но на 20A.
Здравейте. Имам въпрос към знаещите в този форум. Какво аджаба представлява "рециклирането" от съответните фирми вносителки. Миенето и търговския вид - това ясно. Дали куплират телата на стенд и мерят показатели като температури, налягания, шум, налияие на вибрации? Свтнете ме моля це ми остана една седмица и трябва да реша. Щото много ми се иска хубава японка, но съм свикнал да вземам що годе обосновани решения.
Нищо не каза.Кой ще дава пари за такива машини.Те за новите над 90% от фирмите нямат за да ги поддържат ти искаш за втората употреба.Печалаба батка, печалба.Първоначално публикувано от KOTARAK13
Иначе ако търсиш все ще намериш някой който ще ти обещае "връзване/качване" на стенд за да ти вземе парите.
ОБЕЩАТЕЛИ има много-те обещанията са безплатни за този който ги дава...
То след като се заговори в този форум, че закачат едно към друго тела от различни модели те търгашите се изхитриха и започнаха да заличават табелките/етикетите на външните тела било с изподраскване било по друг начин. Бе те една свестна лепенка/ваденка не искат да залепят по телата за да се вижда какъв модел и какви параметри има ти ги "караш"да да ги качват на стенд...
То преди време не си помням коя от двете фирми беше варнаклима или джапанклима се оказа че част от климатиците им предлагат с различни външни тела и когато се заговори за това във форума някой от тази фирма подогравателно пусна един пост "Еми за такива пари такъв климатик".Аз по голяма наглост от тази не бях срещал дотогава.Поста следващ другите постове с коментари за различните тела трябва да енякъде по темите във форума, но не знам точно къде и не ми се търси.
Не че всички са маскари, но има доста случайни и не толкова случайни за които заблудата(измамата) на клиента-потребител вече се е превърнало в професия.И това не е само в климатичния бизнес...
П.П. не съм я прекъснал, от време на време ми се случва да ударя без да искам съседното копче на "е"-то или "я" -то което автоматично означава публикуване.
На този форум му е хубавото, че три дни след публикуване не можеш да си затриеш или промениш поста та се вижда какво си казал преди време...
ииииии по нататък че нещо си прекъсна мисълтаПървоначално публикувано от justify
Даааа. Ми то тогава излиза че купуваш котка в торба. Продали са ти я за персииска ти отваряш чувала в къщи и от вътре излиза улична превъзходна!!! Тя се оказва сладко коте и си казваш е такъв му е късмета ще бъде домашняр. Но май е малко кофти щото все пак си платил за персиика. Та в тоя ред на мисли сигурно е имало хора на които са им докарали климите, монтирали, свързали, а те не тръгват ..... и ко праим сега? Ако е нов добре - носим следваща бройка ами при втората друга бройка (същия модел, вид и тн.) - едва ли. Направо не мога да повярвам, че ще го донесат и монтират без да имат идея дали ще тръгне, или пък ще шуми, вибрира. Аз купих един Дайкин на тъщата но хората ми казаха че те са го продали нов а после са си го купили обратно работещ.
Е не е точно така.Връзват ги и ги пробват дали работят, но да ти гарантират параметри...няма как да ти продадат неработещ климатик.Просто е възможно леко да са те поизлъгали.Пък и си имат по опитни техници които знаят кой модел вътрешно тяло с кой модел външно може да тръгне и ако има желаещ да купи някой модел от който нямат еднакви тела -комбинират различни съвместими тела, като нямат от един и същи модел...Първоначално публикувано от KOTARAK13
Търговците винаги са били "комбинативни"...
Като тръгнеш да купуваш пишеш името на фирмата в Гугъл и виждаш колко "пострадали" има от нея и тогава решаваш дали да купиш...
За втора употреба мисля можеш да се довериш на Aleksandars като специалист и консултант и монтажник при покупката-няма да те подведе и ако се опитат да те "метнат" ще ти каже.
Това с гугъла е ясно но не е много надеждно. Не всички се оплакват в нета, а на всичко отгоре се намират и такива който поради разни причини плюят неоснователно. Предпочитам другият подход - човек препоръчан от форума като Сашо не като Ванко обаче Пловдив е много далеч от Варна.
да ама нямаме двойник на Aleksandars за северна България.
или трябва да му организираме някой тур на север за 10-20 монтажа, предполагам ще се намерят хора а и всички ще са щастливи.
мен ме изненадоха като питах за нов климатик за гаранция, камо ли за втора. justify е прав трудно е да си намериш фирма.
отделно втората е по-добре защото нов климатик могат да ти кажат ако не тръгне - ще го носим за 30 дни в сервиза , ти си си платил тази бройка в това отношение втората потреба е по-добра.
Аааа не. 30 дни в сервиза - ам бой? Досега винаги съм давал по сто лева и като заработи климата плащам. А сервиз не ми се е налагало да ползвам - сигурно затова живея субеждението яе всичко е цветя и рози.
А колкото до Сашо предлагам да го клонираме и да го разселим поне в областните центрове - тази държава има нужда от повече ХОРА с главно Х.
Вчера се сдобих с Тошиба 225JDR ,дано ме стопли през зимата.Благодарско на Сашо (Aleksandars) за монтажа .