dommo1 този дайкин е прекалено слаб за твойто помещение-аз бих го сложил до 17-18м².А хитачито определено е доста по мощно-не гледай само годината на производство,и е върхов модел.Печели награда модела за дизайн през 2002г.
dommo1 този дайкин е прекалено слаб за твойто помещение-аз бих го сложил до 17-18м².А хитачито определено е доста по мощно-не гледай само годината на производство,и е върхов модел.Печели награда модела за дизайн през 2002г.
Хитачито е 2002~3 година и кърти мивки, ако е запазен и цената му е добра си заслужава.
Hitachi RAS-2810RX
Модел: 2003~2004 година/R410А/100V
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.9)
Консумирана електроенергия: 460 W (80 ~ 950)
COP: 6.08 (min 11.25, max 4.10)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 7.6)
Консумирана електроенергия: 675 W (75 ~ 1965)
COP: 5.92 (min 12, max 3.87)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.5 kW
Здравейте и от мен, искам да благодаря на Сашо и брат му за професионалното отношение, консултация и монтаж на избрания от мен климатик Mitsubishi MSZ-Z40RS-W. Машината ще отоплява около 35 м2 и засега, въпреки високите температури се справя отлично. Още веднъж благодаря за коректното отношение.
Добър вечер.
Малко инфо за CHOFU RA или PA -2520pv AE-2520PV мощност коп ?
(изтъркана табелка)
Мерси предварително.
Здравейте, искам и аз да благодаря на Александър за добрата работа, която свърши вчера. Вече съм горд собственик на 2 100v машини втора употреба. Може някои да ме помислят за луд, защото свалих новия си дайкин 71 и го замених с 2 стари машини. Обаче старите япончета не се чуват, докато дайкина го чувах нощем от съседната стая как вее. Надявам се и като разход на ток да е по-добре спрямо дакина.
Та машините са National CS 40rdx2 на 200V 6kw номинал, 9 макс и коп 5.02 и National CS287xb 100v 3kw номинал 7,7kw max и коп 6,67.
Като екстри само с*ирки дет не правят, или Сашо му е било неудобно да го преведе.
Честито и дълги години безаварийна работа на машините ти.Първоначално публикувано от dobrinov
Сега по същество. Бъди сигурен, че ще те помислят за луд, то остава и да си в ред . Да слезеш от нов Мерцедес и да се качиш на употребявано Бугати Вейрон . Ето това няма как да го разберат.Първоначално публикувано от dobrinov
Сигурно е така, засега няма място за сравнение, в момента съм на 2 метра от голямата машина и чувам охлаждането на лаптопа, преди като тръгнеше дайкина трябваше да увеличавам звукът на телевизора, за да не пропусна нещо от филма
Няма място за сравнение между двата Национала и Дайкина. Едните са най-висок клас на марката за Япония, а другия е нисък клас за Европа. Дайкина е доста голяма и мощна машина в сравнение с другите 2. Гледай си кефа и се наслаждавай на "народните" климатици
Е ми честито dobrinov ,и все пак това са върхови модели на Национал,а новият ти дайкин не е.Дълга и безаварийна и да ги ''изхвърлиш'' и ти след много години,след като ти омръзнат.
А-и да те подсетя,за фото с една снимка, и впечатления от работата им.
еее, сашо от де ги измъкна тия машини, да не ви е пристигнал контейнер скоро.
Не съм чул за контейнер-освен да му пращат индивидуални пратки,с някоя подводница по Марица?Първоначално публикувано от py4
Здравейте. Някой има ли информация относно техническите параметри(консумация, отдаване и т.н.) на този инверторен климатик? Заслужава ли си? Благодаря!!
Sanyo SAP-253VR
Балки, този модел е класика в жанра от преди почти 20 години, ако ти го дават за 100~200 лева си заслужава.
Да, страхотна машина е това! Заслужава си всеки един от стоте лева!