Здравейте,
Предлагат ми Hitachi RAS-2810RX и Hitachi RAS-2810МX, на една цена са. Ще ми помогнете ли да избера единия то тях.. Искрено благодаря!
Здравейте,
Предлагат ми Hitachi RAS-2810RX и Hitachi RAS-2810МX, на една цена са. Ще ми помогнете ли да избера единия то тях.. Искрено благодаря!
Едното е по ново като година от другото. И двете са класни модели. Което и да вземеш, няма да сбъркаш. На RAS-2810МX COP е една "идея" по нискък от другия модел. А и RAS-2810RX разполага със система за йонизация (Minus Ion) на въздуха в помещението.
Здравейте, да питам има ли ползвател на Националче 28RCX или RX-серията и съответно някакви отзиви от него.
Ползвал съм 22ката,но имаше виене от мотора на турбината.Иначе голямо и тежко външно тяло и много тихо от скрул компресора.Плазмен филтър.генератор на кислород,аспирация(малко шумна),информ. бутон външна/вътрешна температура и влажност на въздуха.На охлаждане малко силна вентилация-не е за малка стая.Тих и рядък дефрост по необходимост-класна и икономична машинка.Първоначално публикувано от vankoto
Мерси diksanal. До края на седмицата ще се монтира. Ще е в 18-20кв. с доста мебели и опция отворени врати.
zzz тия данни ги знам, но търих преки впечатления.
Здравейте,
искам да попитам за съвет относно климатиците втора употреба. Доста хора ми ги препоръчаха като по икономични като кунсумация, по-тихи, незамръзват като другите сглобки и т.н. Днес гледах 14-ка Тошиба, на етикета на латиница стоеше само RAS 255 LDR. Като информация за COP - 5.22, агент R410A... Можете ли да ми кажете нещо повече - добър ли е, друга техническа информация, евентуално какво бихте ми препоръчали за ценови диапазон 1000-1100 лева, за помещение около 28 кв.м, изолирани външно, изолирани тавани, нова дограма? Благодаря предварително!
Модела е култов за Тошиба, но е от 99-00 година и в никакъв случай не се равнява 14 BTU, имам всичката информация за модела, но е безсмислена да го обсъждаме, просто няма да стане за помещението ти.
Благодаря за отговора! Кой модел можеш да ми препоръчаш тогава и къде мога да го намеря в пловдив, ако знеш???
Mда-добрият стар LDR.Блу, Angelizer ако намери 28ца от PDR серията-една от най-напомпаните,мисля,че ще стане за него-ти имаш такава на вилата.И не знам защо при превъртане на сериите,модела LDR трябваше да почне 2009г. след BDRa, a се отиде директно на PDR и се пропусна?
Иначе за 255LDR.
Добър ден.
Кои климатик препоръчвате?
TOSHIBA RAS221AB 2008 година 800 лв с монтаж 2 г гранция
Mitsubishi MSZ-SJ227KR-W 2005 година 800лв с монтаж 2 г гаранция
HITACHI RAC GE22s 2005 година 600 лв с монтаж 1 г гаранция
45 кубика спалня южна
Мерси предварително.
musarata, от предишни твои постове разбрах, че живееш в къща и стаите са с височина 3м. Според мен е по-добре да се насочиш към климатици с една идея по-мощни от тези, които си посочил. Да са с номинално топлоотдаване между 3kW-3,5kW, примерно това Саньо е подходящо.
musarata и трите модела са базови и не можеш да очакваш чудеса от тях.Мисля,че хитачито си го объркал в сигнатурата,ако е от 2005г. би могло да е RAS/RAC-G22T и ако е това е най мощно от трите,като развърта до 4,6kw.,а тошибата до 3,9kw.,и мицу до 4,0kw.За спалня няма да търсиш предполагам повече от 20°,но една 25ца,или 22ка от флагманите,ще е по добре-няма да се напъва и да ти прави по силно течение,а и по нисък минимум ще има.Успех.