Някой да има запазено инфо за максимала на MSZ-V407S. Другите стойности ги имам. Интересно ми е до колко се развърта.
Някой да има запазено инфо за максимала на MSZ-V407S. Другите стойности ги имам. Интересно ми е до колко се развърта.
Какво се получава с японски климатик за 100V работещ през трансформатор когато е поставен например в село и там напрежението понякога пада под 200V например измерените от мен 193V ??? Въпросът е също актуален и за стандартен на 220V .
Ниското напрежение, вреди на хладилници и клими, повече от високото. На такива места е разумно да се ползва стабилизатор на напрежение (AVR).
П.С. Друг възможен /мърляв/ вариант е, монтажа на 200V машина, без траф.
Предложиха ми друг компромисен вариант при който трансформатора се преоразмерява от 200V/100V за да "осредни" напрежението .... ???Първоначално публикувано от Kasap
cardiag, при спад на напрежението, трансформатора също пуска по ниско напрежение и в даден момент, машината не получава достатъчно захранване за да работи пълноценно. Индикацията върху вътрешното тяло ще работи, но машината ще стои в нещо като стендбай. И след време ще започнат проблемите.
Може би затова ми предлагат с по различен трансформатор за да компенсира по ниското напрежение ..
Мерси много. Много си далеко за ама, ако идваш към варна да викаш.Първоначално публикувано от Aleksandars
Здравейте, нов съм във форума и имам въпрос...Насочил съм се климатик 2-ра употреба и ми предлагат FUJITSU AS-228EE5 ( 9-ка) . Казват, че е модел 2009 година, видях, че пише COP 5.79 при отопление, но всичко останало ми е пълна мъгла. Става въпрос за спалня 3.5 на 3.5 2.6 м. висока, външна 6 см изолация, 5-камерна немска дограма с К-стъкло, ламинат и под него 0,5 см изолацийка, север, панел. Използва се за спане основно и там се държат 20 градуса - ни повече, ни по-малко. Реших да си взема климатик втора ръка, защото нямам 1400 лева за нов, а 2-та употреба с монтажа ми го дават за 800 лева и ме устройва. Намирам само на японски за този климатик и нищо не мога да разбера за него - можете ли да ми помогнете?
Моделът се произвежда 2008~9 година, базов за марката. Ако е запазен е идеален за помещението ти.
Ами вътрешното тяло е доста запазено. Външното е леко очукано, но мен не ме бърка как е външното-аз няма да го гледам както вътрешното. Интересувам се и дали да търся някоя Тошиба или да вземам този?Първоначално публикувано от BLUE1
Така по марки,е по трудно да се ориентираш,и е относително,но в конкретния случай имаш голям минимум от 0,9kw.,а,за спалня ти трябва с по нисък.Да на тошиба ще е по добре,особено от върховите серии,или саньо.Първоначално публикувано от Mendeleev
"Котка хубу, ма куче по-хубу!" /рекъл виетнамеца/Първоначално публикувано от diksanal
По-добре е топ-модел, ама няма да е 2009та, няма да е и 800лв.
Тази машинка е отлична за цената си, стига да е в добро състояние.
Не разбирам какво означава това...в смисъл, че трябва да търся по-мощно или че с такава мощност ми е добре?Първоначално публикувано от diksanal
Менделеев : климата е по-скоро 7-чка води се 22-ка. Коп-а на модела е 5.29 на отопление е 2.2(0.9~3.9) с консумация 380(160~1,080) вата. това е при 7 градуса - при по-малко : по-малко. тук вече ти преценяваш дали ще ти стигнат тия 2квата топло за спалнята. спецовете ще кажат колко запазва , но щом е базов модел не се знае - още повече външното тяло е 21кг 25-чката е 27 кг, а 28-цата е 30 килца - те и за новите и за втората употреба килограмите са относителна величина но ако не друго след време когато му дойде времето ще се вземат парички.
та малкото килограми говорят за едноредов топлообменик което пък не е много добре за запазването на мощността при по-ниски т. ама какво ми разбира главата на мене...
ето на последната страница за цифричките не ти трябва японски :
http://www.fujitsu-general.com/jp/su...5_22-25-28.pdf
трябва да се стикне и заключи една тема с това 22 25 и 28-ца на какви машини отговарят?