Страница 79 от 102 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Втора употреба климатици - част 2

valimus ,този национал е доста слабичък като модел,а и в това голямо помещение в комбинация с много ниските температури е чудо,че работи.Не е за твойто помещение,а за по малко:

NATIONAL CS-H226A
    отопление 2,5kw.(0,8~3,6)
    при 2° 2,6kw.

sobieski_baby този климатик е разкошен модел MSZ-Z36P,но сигурно е малък за помещението(или не е изолирано добре) за да ти размразява толкова често-това отчита светлинния индикатор,както и вътрешното самопочистване.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от Сиси
    Здравейте.Аз пак съм тук,докато не стана спец по клими.Сега имам такова питане:как е най добре за климатика и за мен естествено да бъде настроен?Ако навън е -15градуса на колко най -много мога да го пусна без това да му се отрази зле.Направи ми впечатление тези студените дни,че единия климатик духа хладен въздух в стаята и не ми е топло.Затова приемам всякакви съвети.
    Здравей , Сиси то и нашия ми прави впечатление че прави така, казаха ми,че е най-добре при тези темп. да е на автоматичен режим и не повече от 24-25 градуса зададени .

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от sobieski_baby
    казаха ми,че е най-добре при тези темп. да е на автоматичен режим и не повече от 24-25 градуса зададени .
    Режим отопление,а не автоматичен-турбината на автоматичен,и пробвай на 21-22° дали ще поразреди дефростите,пък и накрая да споменеш,за какво помещение става въпрос??

5. Тук е от
    Oct 2007

diksanal, благодаря за желанието да ми помогнеш! Защо смяташ, че помещението ми е твърде голямо (не съм споменавал размери на стаята, 10,5 кв.м. е на 2,70м.) за този климатик. Не мога да се въздържа да не спомена, че в магазина ме уверяваха, че машината е достатъчно мощна за помещение с такива размери. Колко мощен трябва да е климатика, за да се справя с толкова голяма стая?

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Да,явно съм се заблудил от градусите по горе,но за 10,5м² е добре,но в тези големи студове,се оказва слабичка(като остатъчен ресурс),а и за изолация не споменаваш-и ако няма и имаш две външни стени и си в къща,нищо,че е малка квадратурата,помещението е изстинало сериозно.

7. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Да,явно съм се заблудил от градусите по горе,но за 10,5м² е добре,но в тези големи студове,се оказва слабичка(като остатъчен ресурс),а и за изолация не споменаваш-и ако няма и имаш две външни стени и си в къща,нищо,че е малка квадратурата,помещението е изстинало сериозно.
    Преди малко един познат ме посъветва да включа климатика на охлаждащ режим за 10-15min., след което отново да го превключа на топло. Направих го и настъпи промяна с машината (надявам се не е временна). Започна да духа далеч по-силно, а температурата на изхода вече е 38*. Е, не са нормалните за климатика 46*, но предполагам, че това се обяснява с ниската входяща температура от 13*. Споделих на въпросния познат, че машината размразява доста бавно - за 10 и повече min и той изказа мнение, че целият проблем може да се дължи на недостатъчно фреон. Възможно ли е? Какви са симптомите за това?

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valimus, климатизатора се влияе, както от външната, така и от вътрешната температура. Постепенно, при повишаване на вътрешната температура, изходящата също ще се повиши.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valimus
    машината размразява доста бавно - за 10 и повече min
    Бавното разскрежаване се дължи на това, че климатика с много мъка стопля външният топлообменник. За да бъде разскрежаването кратко климатика трябва да го прекрати по достигната определена температура на външният топлообенник, защото другият вариант за прекратяване е по програмно заложено време максимална продължителност на процеса. Причината за мъките на климатика в това отношение са малък вътрешен топлообменник спрямо голям външен и къс тръбен път. Необходимата топлина за процеса разскрежаване трябва от някъде да се вземе, да е била акумулирана.

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Килограмите на CS-H226A са 7,5кг. вътрешно и 26кг. външно тяло,но още при поставянето му на климатика в края на 2009г. valimus не е останал очарован от работата му.Не знам викан ли е тогава сервиз,и ако да ,какво е установил,но щом е изкарвал 46° на изхода е било добре?

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg379967

12. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Постепенно, при повишаване на вътрешната температура, изходящата също ще се повиши.
    С времето лично установих, че съществува такава зависимост. Проблема за мен е, че повече от 12h стайната температура не може да прескочи 13* при прогресивно нарастване на външните температури, които вече са -2*. Липсва каквото и да е покачване на температурата макар и с 1* на час, два или повече.

diksanal, от фирмата тогава не дойдоха, понеже ме убедиха, че бавното достигане на зададената температура (покачване с 1* на час-два) било напълно нормално за този модел климатик. Тази особеност осигурявала голямата икономия на климатика. След вчерашния коментар на VeleV.Klima (... климатика е 7-ца...) вече започва да ми се изяснява въпросната "особеност". В момента обаче проблема със заковаването на 13* е различен. Затова търся съвет възможно ли е да има някаква неизправност, като например недостатъчно фреон. Ако някой има други предположения, моля да сподели!

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

След като от фирмата която ти е продала и монтирала климатизатора се правят на "луди" (типично български манталитет - взимаме кинтите и после чакай от умрял писмо), обърни се към друг специалист който си разбира от работа и ще направи диагностика за евентуалния проблем. Така с писане във форума, проблема няма да да се реши.

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Питанки към Aleksandars и/или Valen1: и вие ли сте на мнение, че абсолютно нищо не може да се направи, за да се разредят, поне на няколко часа, размразяванките на сухо, при температури -5 до - 14, на пример, при които, обикновено, не би трябвало те да се случват толкова често- отново приблизителен интервал между 30 и 80 мин ? Става въпрос главно за изхвърлени клими, с над 5 годишна служба.Например някой датчик да се побългари чрез изместване или изолиране ? Говоря на изуст, разбира се. Т.к. единия в къщи, работещ при облекчени условия, но на 5-6 годишна възраст се съдра да размразява през изминалия кочан, а другия, 3 годишен, инцидентно го пробвах в северна, неотоплявана стая ( +1*) и външна -14* и за 2 часа си цепи като пич без да размрази нито веднъж. И двете машини са с едноредови външни пити и еднакви показатели. По -дъртия с честото размразяване е МЕ, а безпроблемния - ТОШО. Марката или възрастта в случая са решаващи ? ....или касметът с покупката ?

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В случай, годините нямат никакво значение. От значение е модела и разбира се, условията при които работи. Под условия разбирам, изложение, вътрешна температура, външна температура, влажност на външния въздух. Можеш да сравняваш два различни модела, само ако са поставени в еднакви условия и на едно и също място. Надявам се, че ме разбираш.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

kalcheff1, я дай и параметрите на тошибата,че не ми се рови назад,и най вече килограмите,че на мицу ми направи особенно впечатление,че на 22 и 25цата са по 23кг.а,28 и 32ката им пада външното с един килограм до 22кг.,което е доста странно и рядко може да се види.Та от там може да ти дойде,ключът към загадката.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Аз съм за експериментите с чужди климатици, затова и мога да дам насоки.

Два са датчиците по които се преценя кога да се разскрежава. Този за външна околна температура и тръбният датчик на външният топлообменник. Тъй като конкретната програма на тези модели е неизвестна предлагам да се експериментира и с двата датчика, но по отделно. Първо да се види какъв е ефекта с единият после с другият.

Съпротивлението на датчика с падането на външната температура се повишава. За експеримента първо може да се махне датчика за външна околна температура, а на негово място да се сложи фиксирано съпротивление отчитащо такава външна температура при която сме забелязали, че работата на климатика най ни харесва. Като свалиш датчика му измери съпротивлението при около 25° температура за да се знае колко килоома е. Като се види какъв е ефекта можем да продължим с експериментите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 102 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5332
    Последно: Вчера, 11:57
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе