Страница 80 от 102 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Втора употреба климатици - част 2

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    Т.к. единия в къщи, работещ при облекчени условия, но на 5-6 годишна възраст се съдра да размразява през изминалия кочан, а другия, 3 годишен, инцидентно го пробвах в северна, неотоплявана стая ( +1*) и външна -14* и за 2 часа си цепи като пич без да размрази нито веднъж. И двете машини са с едноредови външни пити и еднакви показатели. По -дъртия с честото размразяване е МЕ, а безпроблемния - ТОШО. Марката или възрастта в случая са решаващи ?
    Както и предположих по спомен,имаме осезаема разлика в килограмите на външните тела в полза на тошибата- цели 5kg.Та е нормално по честото размразяване при мицубишито,в сравнение с тошибата.При положение,че и двете машини са изправни технически и горе-долу в идентични помещения.

RAS-281PV 7/27kg. APF 5,1
    MSZ-J28T 9/22kg. APF 4,6

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Здрвейте!От десет години ползвам 18-ка OSAKA,от две години MITSUBISHI инвертор 10-ка втора употреба!До сега с тях никакъв проблем дори на -20.Това лято си купих Дайкин инвертор 10-каF22A 1TES пак втора употреба за стая 13 квадрата на височина 2,50м.Откакто стана -5 този Дайкин само хладно духа и се размразява на 30-40 мин.Има 3-4 пръста лед(при - 15)най-отдолу на питата но то и MITSUBISHI-то има толкова.В крайна сметка Дайкина вчера го спрях защото въобще никакъв ефект от него.Обадих се на сервиза(нали е в гаранция),но все си мисля,че като дойдат ще ме метнат по върбите!Дайте съвет какво да го правя този прехвален Дайкин.
    PS Тази пролет трябва да купя още един за северна стая-13квадрата на височина 2,50,с една външна стена с външна и вътрешна изолация идобро ПВЦ.Стаята е за децата и за това искам достатъчно мощна и надежна машинна!Ще съм благодарен ако ми препоръчате какво и от къде!Аз съм от Русе!

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Добре си го спрял .Изключи го от контакта , вземи топла вода и размрази леда.След това изчакай да се отече и го пусни и виж дали ще има ефект.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от stiliyan200
    Здрвейте!От десет години ползвам 18-ка OSAKA,от две години MITSUBISHI инвертор 10-ка втора употреба!До сега с тях никакъв проблем дори на -20.Това лято си купих Дайкин инвертор 10-каF22A 1TES пак втора употреба за стая 13 квадрата на височина 2,50м.Откакто стана -5 този Дайкин само хладно духа и се размразява на 30-40 мин.Има 3-4 пръста лед(при - 15)най-отдолу на питата но то и MITSUBISHI-то има толкова.
    Така,значи първо stiliyan200 този дайкин не е 10ка,а 7ца-и то слабичка(не знам Велев как не го е подчертал),като по номинал имаме 3,2kw.отоплителна мощ,но при 2° вече имаме спад до 2,6kw.,което ще рече,че бързо губи мощност и този номинал го постига с голяма консумация от 925w.,та смятай при минусови какво ще става,и нормално в случая ти дефроства на 30мин.Отделно вътрешното е само 7,5kg. и може да ни дадеш теглото и на външното,което и то ще е лекичко сигурно.Ако пък и самата машина си има проблем,а и за влагата, вятъра и студът по Русе...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Sep 2008

Да колега diksanal точно това е климатика който си показал на снимката!Преди час и половина идва техник от фирмата която го купих!Отвори му страничния капак на външното тяло,пусна го и почна да му бута тръбите!След 10-15 минути бутане каза,че от дистанционното трябва да стои минимум на 28 градуса и на автоматичен вентилатор.И,че след 2-3 часа щял да се оправи!И не мога да разбера защо българите сме такива нещастници!Как въобще могат да правят такива неща-да продадат 7-ца за 10-ка!Дайте съвет какво да предприема!Купил съм го от представител на Варна клима в Русе!

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

То и 10ка да беше тоя климатик си е изпял песента в япония още.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Добре и все пак какво се прави в този случай?Даваш 800 лева и пиеш студена вода ли?Нещо не ми е ясно!Все пак това не са 8 лева нали!!!!

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Опитай со кротце,първо-обади им се и виж как ще реагират,но най добре искай да ти го сменят с по мощен,и ако имаш написано по гаранцията,или фактура,че са ти продали уж десятка,а пък не са,ги плаши с КЗП.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Има няколко варианта:

1.
    Даваш 800 лева
    примиряваш се със "ситуацията"
    и пиеш студена вода

2. Упражняваш си правата по ЗЗП

3. отиваш във фирмата когато шефа и е там и кой където хванеш ...

12. Тук е от
    Sep 2008

Значи преди малко звънях в централния им офис във Варна!Техника беще доста любезен,и на въпроса колко BTU е този модел климатик,той без да се замисли каза-"10 BTU"!Така че вече незнам какво да кажа,дали този в Русе знае,че това не е 10-ка.Но най-важното е че този Японския не ще да работи!Просто не доумявам как може да се случват такива неща!Не съм си ги купувал тези клими защото нямам пари за нови,а защото ми казаха,че това енай правилното!Както в момента междувпроче ми казват и за тези НАНО Инфрачервени отоплители!

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Значи stiliyan200 ,мощноста на климатика се определя по охладителната мощност,в случая 2,2kw.(7506 BTU),защото отоплителната може да е 2,2,а може и както при теб 3,2kw.,но след това имаш спад в мощноста и при 2°,както ти писах имаш спад на 2,6kw.отоплителна мощност-просто нямаш резерв от мощност.Аз също съм с 7ци,и те по номинал са 3,2kw.,но при 2° имам все още 4,2kw.-повече от номинала,та трябва да усещаш вече разликата...а и този твоят номинал е постигнат с голяма консумация.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Добре!!!Извинявай diksanal ,че ти губя времето!Опиши ми моляте точния начин как да си защитя тезата,че климатика ми е 7-ца!Имам документ,че това което съм си купил е 10-ка!Така или иначе утре пак почвам да ги притеснявам,защото ако ще и 2-ка да е климатика той пак не работи-духа си абсолютно студено!

16. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Колега, пише ли в документите 10-ка - пише, казва ли "техникът" 10-ка - казва, сигурно, като си го вземал, това е пишело и на табелката на български в маг-а. Значи е 10-ка Аз съм посран собственик на 14 -ка ( 28 нещо си на японски, май 9-ка и половина BTU ) , че и документ за 14 -ка нямам, ако малко ще ти олекне. Ако си човек на риска, като мен, продължавай напред с покупката на изхвърлени клими. Щом не си го направил поради финансови причини, удри, цакай двойно и тройно за нов японец и си цар. Но за 600-800-1000 лв на парче с монтажа направо си играеш с касмета .
    пп. Виж в раздела "черен списък", колегите на твоята варненска фирма как са издокарани. Може да я разпечаташ и покажеш или да я пратиш на варненци и ги уведомиш спокойно, че ще опишеш какво става там в подробности. Би трябвало да се стреснат и то сериозно. Не очаквай чудеса, но като гледам, минаваш по моя път...

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тая машина би следвало да се справя със помещение от 13 квадрата ,все пак е 3.2 номинал ! явно машинката не е добре нещо ,или няма фреон или просто е издухан компресора и не вдига достатъчно налягане .. дали е 7ца или 10ка няма голямо значение ,реално на отопление си е 10ка но следва да бъде продаван за 7ца с цел коректност ..

18. Тук е от
    Aug 2011

По вероятно да не е ослужена добре, аз с тошко топля 15 квадрата стая с пв. дограма и сисвирка от жега тормозиги докраи. Но при санчо не беше ослужен като хората и латото като сложиха ела да видиш отнеми полвин ден да го изчистя, във външното имаше 5см кал,козина и мизерия а от ватре6ното от топлоотменника нематиказвам ко излезе. Такаче як тормоз и успех

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 102 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе