Не е само за Саньо, отдолу може да се избира и за други марки.
Не е само за Саньо, отдолу може да се избира и за други марки.
Да, табличката е много интересна, браво за труда.
Хубави са табличките, но това са моделите от последните години, а не от масовите климатици, които се продават в тези фирми. Освен това сред тях има доста от върховите модели, за които казахме че не говорим.
zandor не е писал какви са му климатиците и в какви по обем и специфика стаи са монтирани, затова го питах, да стане ясно. А ти за кои конкретни модели питаш/говориш?
Смешен си! Казвам как ги водят в тази фирма и че за тях "25" е равно на 12000 BTU, което не е вярно на практика. Първо вникни в това, което съм писал, и после давай коментари на мнението ми. И внимавай на кого какви квалификации даваш, че не знам ти да си допринесъл с нещо полезно за форума.Първоначално публикувано от ilia1984
deian е твърде търпелив с теб Илийка ,ако аз бях админ да си излетял
Ех,влиза някой като zandor и пише си нещо- хвърля необосновани факти във въздуха,без никаква конкретика като марка,модел и в какви помещения и в какво състояние са били тези машини,ама важното е ,че е написал,че 100v. не стават.
Не знам rist ,какво разбираш под масови,но отиваш в магазина и гледаш параметрите на машината,годините и външното състояние(ако приемем,че е била тествана преди да дойде в магазина) и ако ти хареса-взимаш,ако ли не...и всеки търси върхов модел-базовите ги пропускаш-на всеки се ще нещо по така.Първоначално публикувано от rist
А онези таблици-никакви конкретни модели,и слабички параметри неизвестно от къде сложени-не че няма по слаби машини- но избора е твой-хареса ли ти взимаш и обратното.Ето ти по стари модели на саньо и тошиба и то реални стикери:
наистина са върхови 7ци и нямат аналог на 220v.
Грешката е моя Деяне не прочетох до край коментарът ти... Моля да бъда извиненПървоначално публикувано от deian
Сега като прочетох мненията му досега, се оказа, че той има Мидеи и Нео монтирани в къща с огромни топлозагуби, че чак ще се умира от студ (по негови думи) и по време на търсене на нови климатици пита за Осака, Хайер и др. Интересно ми е къде е ползвал 3-те 100 волтови климатика и защо като не топлят (пак по негови думи), което означава, че има проблем не е споменал нищо във форума, не е потърсил мнения, аджеба защо не топлят, а за едната Мидеа, която има иска помощ за проблеми с нея.Първоначално публикувано от diksanal
Както и да е.В голямата стая имам Мидея 12 ка инвертор от най-евтините - обикновен АС инвертор с нисък КОППървоначално публикувано от zandor
в по-малката съм с Мидея 9 ка ДЦ инвертор с по-висок коп.
Докато външната температура беше около 0/ -1/-2 всичко си беше ОК, могат да поддържат каквато си искаш темп, дори 26-27 могат да я направят, но сега когато външната вечер е -10/-12 в София климатиците се зорят и в голямата стая 12 ката със зор докарва 20-21 градуса като е настроена на 24/25 градуса на макс духане, положението в малката стая е малко по-добре, може би заради по-добрата изолация, може би заради сравнително по-хубавия климатик.
Проблемът обаче не е в това, че климатиците са Мидея - аз сматам, че работят много добре, оказва се, че при такива супер студове си е нужно преоразмеряване, така, че ако искаш да достигаш темп. над 23 градуса в студената зима взимай 15 ка или 18 ка, за да ти е наистина топло в студените зимни дни.
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
« Отговор #27 -: 12.01.2009, 15:28 »
Човека това е написал на тая дата, може мидеите да са на 100В и от тях да не е много доволен, че едвам го хладят зимата
Не подценявай Мидея-та сигурно вече е пробила на японския пазар http://jp.tradekey.com/profile_view/uid/2188502.htmПървоначално публикувано от eddy
p.s We builted joint-venture company with Toshiba , Carrier, supplying professional OEM service to Electrolux, York, Wal-mart, Homedepot, Sanyo, Dunham-Bush etc.
Ще пробие само когато "цъфнат" налъмите - нали си я чувал тази приказка?!
Не ги подценявай Сашо видяли новите им модели изкарали са COP-4,5,6 ....направо са задминали японските марки....Първоначално публикувано от Aleksandars
p.s нищо чудно и японците да си "хакнат " по някоя Мидея за 199 долара с монтаж-а
Илия, това няма да стане...Повярвай ми, имам повече инфо от теб за вътрешния пазар относно тази техника в Япония.
Сашо шегувам се надявам се че си ме разбрал марки като Мидея нямат място на пазари като япоският или европейският имат място само на нашият пазар....Първоначално публикувано от Aleksandars