Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 106

Дойде края на климите втора употреба.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Дойде края на климите втора употреба.

Не е само за Саньо, отдолу може да се избира и за други марки.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, табличката е много интересна, браво за труда.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Хубави са табличките, но това са моделите от последните години, а не от масовите климатици, които се продават в тези фирми. Освен това сред тях има доста от върховите модели, за които казахме че не говорим.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

zandor не е писал какви са му климатиците и в какви по обем и специфика стаи са монтирани, затова го питах, да стане ясно. А ти за кои конкретни модели питаш/говориш?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Дидо пак се излагаш 12000 BTU си е баш 35-ца или 12-ка не говори глупости из форум-а
    Смешен си! Казвам как ги водят в тази фирма и че за тях "25" е равно на 12000 BTU, което не е вярно на практика. Първо вникни в това, което съм писал, и после давай коментари на мнението ми. И внимавай на кого какви квалификации даваш, че не знам ти да си допринесъл с нещо полезно за форума.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

deian е твърде търпелив с теб Илийка ,ако аз бях админ да си излетял

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Ех,влиза някой като zandor и пише си нещо- хвърля необосновани факти във въздуха,без никаква конкретика като марка,модел и в какви помещения и в какво състояние са били тези машини,ама важното е ,че е написал,че 100v. не стават.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Хубави са табличките, но това са моделите от последните години, а не от масовите климатици, които се продават в тези фирми. Освен това сред тях има доста от върховите модели, за които казахме че не говорим.
    Не знам rist ,какво разбираш под масови,но отиваш в магазина и гледаш параметрите на машината,годините и външното състояние(ако приемем,че е била тествана преди да дойде в магазина) и ако ти хареса-взимаш,ако ли не...и всеки търси върхов модел-базовите ги пропускаш-на всеки се ще нещо по така.
    А онези таблици-никакви конкретни модели,и слабички параметри неизвестно от къде сложени-не че няма по слаби машини- но избора е твой-хареса ли ти взимаш и обратното.Ето ти по стари модели на саньо и тошиба и то реални стикери:
    наистина са върхови 7ци и нямат аналог на 220v.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Смешен си! Казвам как ги водят в тази фирма и че за тях "25" е равно на 12000 BTU, което не е вярно на практика. Първо вникни в това, което съм писал, и после давай коментари на мнението ми. И внимавай на кого какви квалификации даваш, че не знам ти да си допринесъл с нещо полезно за форума.
    Грешката е моя Деяне не прочетох до край коментарът ти... Моля да бъда извинен

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Ех,влиза някой като zandor и пише си нещо- хвърля необосновани факти във въздуха,без никаква конкретика като марка,модел и в какви помещения и в какво състояние са били тези машини,ама важното е ,че е написал,че 100v. не стават.
    Сега като прочетох мненията му досега, се оказа, че той има Мидеи и Нео монтирани в къща с огромни топлозагуби, че чак ще се умира от студ (по негови думи) и по време на търсене на нови климатици пита за Осака, Хайер и др. Интересно ми е къде е ползвал 3-те 100 волтови климатика и защо като не топлят (пак по негови думи), което означава, че има проблем не е споменал нищо във форума, не е потърсил мнения, аджеба защо не топлят, а за едната Мидеа, която има иска помощ за проблеми с нея.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от zandor
    Незнам какво се превъзнасяте по климите втора ръка, но аз досега на 3 места съм ползвал такива клими, японски на 100 волта и единственото което мога да кажа е че са тихи, но за сметка на това се мотата ужасно много. С две думи, ако си умрял от студ зимата не му разчитай, едвам едвам се справя..
    При мен статистиката е от 3 ползвани - и трите не ми харесаха, коментара натам е излишен.
    Има доста хора който живеят в много добре отоплени сгради, с изолация, с много хубава дограма, съседите ги топлят и т.н.
    Климатик се тества на тежки условия..а не на идеални!
    Както и да е.В голямата стая имам Мидея 12 ка инвертор от най-евтините - обикновен АС инвертор с нисък КОП
    в по-малката съм с Мидея 9 ка ДЦ инвертор с по-висок коп.
    Докато външната температура беше около 0/ -1/-2 всичко си беше ОК, могат да поддържат каквато си искаш темп, дори 26-27 могат да я направят, но сега когато външната вечер е -10/-12 в София климатиците се зорят и в голямата стая 12 ката със зор докарва 20-21 градуса като е настроена на 24/25 градуса на макс духане, положението в малката стая е малко по-добре, може би заради по-добрата изолация, може би заради сравнително по-хубавия климатик.
    Проблемът обаче не е в това, че климатиците са Мидея - аз сматам, че работят много добре, оказва се, че при такива супер студове си е нужно преоразмеряване, така, че ако искаш да достигаш темп. над 23 градуса в студената зима взимай 15 ка или 18 ка, за да ти е наистина топло в студените зимни дни.
    Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    « Отговор #27 -: 12.01.2009, 15:28 »

Човека това е написал на тая дата, може мидеите да са на 100В и от тях да не е много доволен, че едвам го хладят зимата

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Човека това е написал на тая дата, може мидеите да са на 100В и от тях да не е много доволен, че едвам го хладят зимата
    Не подценявай Мидея-та сигурно вече е пробила на японския пазар http://jp.tradekey.com/profile_view/uid/2188502.htm

p.s We builted joint-venture company with Toshiba , Carrier, supplying professional OEM service to Electrolux, York, Wal-mart, Homedepot, Sanyo, Dunham-Bush etc.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще пробие само когато "цъфнат" налъмите - нали си я чувал тази приказка?!

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Ще пробие само когато "цъфнат" налъмите - нали си я чувал тази приказка?!
    Не ги подценявай Сашо видяли новите им модели изкарали са COP-4,5,6 ....направо са задминали японските марки....

p.s нищо чудно и японците да си "хакнат " по някоя Мидея за 199 долара с монтаж-а

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Илия, това няма да стане...Повярвай ми, имам повече инфо от теб за вътрешния пазар относно тази техника в Япония.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Илия, това няма да стане...Повярвай ми, имам повече инфо от теб за вътрешния пазар относно тази техника в Япония.
    Сашо шегувам се надявам се че си ме разбрал марки като Мидея нямат място на пазари като япоският или европейският имат място само на нашият пазар....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инвертор нов или втора употреба за 40 m2
    От TI_GONISH във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 31-10-11, 15:08
  2. Дъно S.939 Втора употреба
    От vasko__2 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 25-08-11, 19:52
  3. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  4. Дилема - нов или втора употреба?
    От wizard2000bg във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 30-09-10, 00:55
  5. пералня втора употреба
    От smil във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 10-05-08, 18:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе