Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    423
    #16

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    Цитат Първоначално публикувано от -Bobby-
    Да използвам темата, че да не пускам нова, защото като цяло и аз търся нещо в ценовия диапазон, посочен от автора на темата, а и за да видя дали мнението ви за посочените по-горе модели ще е същото.

    Само че аз търся климатик за ОХЛАЖДАНЕ; за отоплението практически не ме е еня, защото за студовете си имам топлофикация. Това, че вече всички климатици отопляват ще е вид бонус за студените есенни и пролетни дни (5-15 градуса), когато парното е спряно.
    Категорично не търся инверторна машина, защото не ми влиза в бюджета. Трябва ми климатик, който ще е най-натоварен 3-те горещи месеца в годината с цел охлаждане на голямо над 25 кв. м. помещение, разделящо се на две с три-крилен портал. Строителството - старо, тухла, изолация 8 см отвън, PVC дограма 3-камерен профил, вградена в дървената каса на старата дограма, Ка стъкло. Предполагам, ще ми трябва климатик 12-ка, но все пак да си кажат и по-разбиращите.
    Дотук получих предложения за Sang, Beko, Haier и LG. На питането ми дали Electrolux е вариант, ми казаха по-скоро не (а дали?).
    Покрай офертите ми казаха, че за Sang и Beko ще е по-лесно с резервните части, ако се наложи, а и ще е по-евтино. Доколко е вярно това не знам, много съм далеч от този бизнес...
    Не бих се циганил за някой лев отгоре, ако знам, че купувам по-качествената марка, респ. нещо с по-читав чаркалак под капака, т.е. вместо 450 лв без монтажа, бих дал 100-ина лв отгоре, ако е сигурно, че за тази разлика има по-добро. Не робувам на марки, но след прочетеното тук и след ядовете и на майка ми с един Haier, там имам резерви. При всички останали марки, предлагащи модели в този ценови клас, нямам кой знае какви наблюдения.
    Затова благодаря предварително за мнения, идващи наистина от разбиращи в тази област, че да се ориентирам.

    Предварително моля - не ми давайте акъл за инверторни машини и спиране на кранчето на топлофикация - аз съм си направил сметката и при пълен отоплителен сезон, струващ ми средно под 90 лв месечно (парно + топла вода) и сметки за ток от порядъка на 40 лв всеки месец - отопление на климатик няма да ми излиза по-изгодно, още повече - дори с 2 или 3 климатика, пак не мога да отопля жилището така, както го прави централното парно - разпределението е малко криво, има и ужасно много външни стени (над 65%).

    Малко не вдявам как за 90 лева месечно отопляваш над 25 квадрата + топла вода , и аз имам топлофикация ама истраях само 2-3 месеца след сметки от поряядъка на 200 лева само за парно се отказах , чувам че скоро се вдига цената на парното и тогава вече наистина ще е непоносимо.
    Да кажа как аз отоплявам - имам клиамтик хитачи инверторен 10 ка , отоплявам малко над 20 квадрата денонощно като най голямата сметка за ток през едни от най студените месеци на годината не надвишава 105 лв , това включва бойлер , пералня съдомиялна , осветление , готвене на ток и т.н + 1 час отопление на спалня с обикновена духалка вечер.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #17

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    750лв за климатик който ще се ползва предимно на охлаждане са повече от необходимите. На около 600-650лв мисля че може да се вземе Мидея или GREE който са една класа поне над Беко Санг Хаер.

  4. Novice
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    4
    #18

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    dragomir7708, много лесно ще ти помогна да вденеш - не оставям нито една фактура да ми виси със задължение и в края на отоплителния сезон, като дойдат и ми отчетат топломерите, наистина ми отчитат фактическото потребление от радиаторите. Ако ти висят неиздължени фактури, просто ти блъскат максимума, не взимат предвид показанията от топломерите и тогава сметката не излиза, да.

    Трета поредна година, след отчитане на топломерите, ми идват вместо фактури - кредитни известия, и няколко месеца напред само си прихващат сумите за топла вода, че дори и някои от първите сметки за парно в началото на следващия отоплителен сезон. Да, излиза вид предплащане, даже си е живо безлихвено кредитиране, ама като сметна осреднено всичко и тегля чертата, сметката ми излиза. Дали за грубо 140 лв на месец сметка за ток ще мога да отоплявам тия 70 квадрата криво разпределени помещения с толкова много външни стени по същия начин, по който го прави централното парно? Не вярвам. Да не говорим, че дори с 2 климатика (а те няма да стигнат), не мога да имам еднаква температура във всеки ъгъл на жилището, каквато имам в момента с центр. отопление. За да постигна това с климатици, опредлено ще ми струва повече от сегашните почти 140 лв средно на месец, които плащам + самата покупка и монатж на климатиците... не, не ми излиза сметката.

    Да се върнем на питането ми обаче.
    Благодаря на Велев. А тези 600-650 - говорим за цена без монтаж? А LG, Samsung? Някоя друга марка?

  5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #19

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    Това са цени с монтаж. За Самсунг може но ТВ или Телефон но не и климатик LG става но цената е по висока. За в кой град става дума?

  6. Novice
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    4
    #20

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    О, да, пропуск от моя страна - София.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #21

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    750лв за климатик който ще се ползва предимно на охлаждане са повече от необходимите. На около 600-650лв мисля че може да се вземе Мидея или GREE който са една класа поне над Беко Санг Хаер.
    Не ме издавай ама са си все едно и също, даже някой климатици се произвеждат на едно и също място, а само лепенката е различна.

    Що се отнася до разликата в цени и комфорт при използването на климатици за отопление и централно отопление, много хора доспускат грешаката на -Bobby-. При сегашните цени е по-евтино с климатици, но пък по-комфортно с централно отопление.

    Грешката идва оттам че човек си казва на мен ми е много ефтино защото едно или друго нещо било причината ( в случая че си бил плащал редовно фактурата), но истината е че всичко зависи от това какви са ти съседите.

    Няма по-икономично отопление от това в което в целия блок има отопление. Хората, които живеят в такива блокове са щастливци и те плащат най-ниски сметки. От друга страна ако в блока не се използва отопление навсякъде човек ще не ще отоплява и съседните апартаменти, т.е. има сериознни топлинни загуби към тях.

    Това не повишава до нормални нива температурите в съседните апартаменти, но все пак много енергия отива натам. За пример само миналата зима си останах в къщи между коледа и нова година и сметката ми за отопление скочи двойно в този период (това си го засичам чрез уред колко ток ми харчи климатика) и тази сметка се вдигна по простата причина, че всики съседи си вдигнаха чуковете нанякъде и изключиха тяхното си отопление.

    При всички случай обаче при отопление с климатик цената на киловат топлинна мощност е 6 стотонки през деня и 4 през ноща, ако навън не е много студено и то за що горе добър климатик защото има климатици, които когато се използват за отопление са още по-икономични.. Каква е цената на киловат при използването на централно отопление нека хората, които го използват да споделят. За съжаление проблема не винаги е в цените, защото както споменах има и други фактори.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    4
    #22

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    Много точно казано и съм напълно съгласен и с тази гледна точка. Проблемът не е в цените, именно защото има и други фактори:
    1. Над главата ми е директно покрива, дори има леки чупки в тавана (което откъм дизайн поне е раздвижено).
    2. Външните стени, които ги брули вятъра, както казах, са толкова много, че това дали имам съседи със или без отопление, е все тая. Единствените вътрешни стени са към стълбището. Със съседски апартамент, "допир" от вида "стена до стена" нямам. Старо немско строителство, кво да пра'иш... И все пак, единствените ми реални съседи, с които имам "допир", са живущите под мен, те също са си на централно отопление.
    Така че съм си направил сметката и не съм в грешка. При мен ситуацията е такава, че отказа от централно отопление, хем ще доведе до по-малък комфорт, хем ще ми излиза много по-скъпо. Само и само и аз да съм модерен и в тон с останалите да рева, че клима е по-добре от топлофикация - не, мерси. Предпочитам да съм олд фешън.
    Но както казах - исках съвет само за климатика, всичко останало отдавна съм го преценил как е по-добре да бъде.

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #23

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    Парите са си твои, крайния избор също е твой. При определния бюджет по-добре търси добра фирма за монтаж, защото, когато говорим за евтини климатици горе долу в един ценови клас няма голямо значение, още повече че възнемеряваш да използваш климатик твърде малко време в годината.

    Иначе аз бих те посъветвал за BEKO. Това са турски климатици и изобщо не са лоши според мен.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309279140[/time]_________________________________________________

    Разбира се условието, че няма да го използваш за отопление освен когато още не са включили централното такова. Не че няма да работи в режим на отопление, но не вярвам да е много икономичен защото на тези цени са обикновенните климатици, които работят с постоянна мощност и такива климатици не са така икономични каквито са инверторните климатици.

  11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    3,093
    #24

    Re:Неинверторен климатик за отопление до към 750 лв. с монтажа

    -Bobby-, на теб нали ти е комфортно и по джоба да се топлиш на парно от Топлофикация, какво те интересува другите как мислят?! Пускай си парното и си пий виното, когато вънка ветровете се плющят и вали сняг
    Според мен този модел ще ти свърши работа.
    Успех при избора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Помощ в избора на положение на климатик и за монтажа
    От steffan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 19-11-14, 20:57
  2. Изключва ли се през зимата /при -10/ НЕинверторен климатик?
    От LEGAL във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 02-02-12, 19:30
  3. Избор на климатик до 1000лв с монтажа
    От vaniosl във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 26-04-11, 01:43
  4. Избор на климатик до 650 лв. без монтажа!
    От zillius във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 31-12-09, 15:22
  5. Подово отопление - относно монтажа
    От MitkoS във форум Електрическо отопление
    Отговори: 16
    Последно: 16-08-06, 16:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе