Първия и третия климатик ги забрави само ядове ще си отвориш след време.
Първия и третия климатик ги забрави само ядове ще си отвориш след време.
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
+1 Напълно подкрепям колегата Велев.![]()
Какво е мнението за Gree има опити да бъда убеден за една инверторна 18ка
http://hitclima.com/index.php?step=m...cat=121&lang=2
която има показатели на отопление като Panasonik http://hitclima.com/index.php?step=m...cat=104&lang=2
фирмата вероятно ще е Hitclima защото се навиха да поцинковат горещо стойката преди да я монтират но имат високи изисквания към второто идване за монтиране на климатика (нали първо ще дойдат да поставят тръбната разводка и стойка, после след изолацията ще монтират и външно и вътрешно тяло.
Или да тичам в Техномаркет и да купувам една 15ка Panasonic (ако имат и да се моля да намеря кой да я монтира на нормална цена)
Дайте съвет кое да си избера.
благодаря предварително.
BAT_GOIKO, в предния си пост споменаваш бюджет максимум 1200лв. и че със сигурност няма да дадеш 1500лв. Сега обаче посочваш модел на Панасоник, който е над 1700лв. в тази фирма, а на други места може да го намериш и по-евтино с 200-250лв.. Кажи си максималния бюджет с монтажа и ще получиш предложения.
Между другото това Грее е достатъчно за охлаждане.
Здравей gnf, прав си за посочения в началото бюджет но той не включваше монтаж (на два пъти, т.е. тръбен път и горещо поцинкована стойка, и в последствие външно и вътрешно тяло. До 1.500,00 BGN с монтаж в рамките на гр. Пловдив е позволено. Очаквам предложения.Първоначално публикувано от gnf
Поздрави
BAT_GOIKO
Здравейте на всички,
трябва да купувам климатик за отопление на стая с размери 7*3*2.60 м. помещението е със западно изложение, шесткамерна дограма, изолрано отвътре и отвън ( самата стая е вътрешна) отоплямемо от горе и долу. Бюджет около 1000 лв. В ТМ има промоции на Daikin i Sharp с включен безплатем монтаж. Дали си заслужава? Очаквам Вашите предложения и предварително благодаря за тях
За да коментираме изобщо... кажи какви са тези модели дето си ги гледал, и каква температура очакваш да поддържат в съответното населено място. Няма да хвърляме боб сега... И на прима-виста, бих си приготвил 1800 без монтаж, ако искам нещо прилично, а не Панасоник или Хитачи.
Предвид добрата изолация, която имаш всеки от долуизброените модели трябва да ти свърши работа. От там нататък всичко е въпрос на мощности, екстри и личен избор. Всички цени са с включен стандартен монтаж.Първоначално публикувано от HIV
1. GREE GWH12KF - 929лв.
2. TOSHIBA RAS-137SKV-E3 - 1299лв.
3. PANASONIC CS-E12MKE-3 - може и 9-ката да ти е достатъчна, но трябва да се прецени с оглед на помещението - 1589лв./1389лв.
4. SHARP AY-XP12GHR - може и 9-ката да ти е достатъчна, но трябва да се прецени с оглед на помещението - 1699лв./1569лв.
5. TOSHIBA RAS-10SKVP2-E - 1945лв.
Успех!
Благодаря за предложенията.
Колко според Вас средно ще изхарчи за отопление ( ако изобщо има начин да се изчисли)
някои от предложенията, които сте ми дали? Интересува ме най вече Шарпа.
Между 15 и 50лв., в зависимост от начина на експлоатация.Първоначално публикувано от HIV
Имам възможност да взема TOSHIBA RAS-137SKV-E3 за 1000 лв.
Според Вас заслужават ли си 500 лв. повече за Шарпа?
Ако действително имаш такава оферта за нов климатик (а не втора употреба) няма какво да мислиш,Шарпа няма шанс.
по принцип той е с дефект по корпуса ( Пукнато му е съсвсем леко пластмасата от дясната страна, но по4ти незабележимо)
Здравейте!От известно време ми се върти една идея за климатизация на къщата , но дали е осъществима ?
Къщата е еднофамилна , в Чирпан , тухла с външна изолация , вътрешна изолация на тавана , PVC дограми .
Четири стаи с общ коридор , около 64кв.м./ 160куб.м.Зимата се отоплявам с локално парно.
Иска ми се да монтираме един климатик в коридора за хладно през лятото и евентуално за топло през преходните периоди (това с топлото малко ме съмнява). Климатика , според мен , трябва да е поне 18-ка , желателно инвертор и да не е съвсем "слънчоглед" марка. Като бюджет - 1500-1600лв.
Та как мислите " ще яде ли Асан баница или не"?
Не, Асан ще се размине с баницата.Може да пробваш, ако лятото не е много жега, може да имаш ефект. Това значи и спящите да спят на отворени врати?