Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 92

Бърза класация за Кредит Енергийна Eфективност

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Re:Бърза класация за Кредит Енергийна Eфективност

Цитат Първоначално публикувано от smoky
    Сигурно 9-ката е огън плазма, но мен ми е нужен малко повече пауър, т.е 12. Затова гледах за ge35va, но доставчика му за ВТ излезе несериозен. Затова се спирам на 12 ЛЕК-а и следобеда отивам към банката.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А, тя тази 9-ка не е 9-ка .Развърта се до 6,1 кв.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от doxr
    Сигурно 9-ката е огън плазма, но мен ми е нужен малко повече пауър, т.е 12. Затова гледах за ge35va, но доставчика му за ВТ излезе несериозен. Затова се спирам на 12 ЛЕК-а и следобеда отивам към банката.
    MITSUBISHI ELECTRIC MUZ-GE35VA 1,6-4,0-5,3 kW
    FUJITSU GENERA ASYB09LDC plasma 0,5-3,6-6,1 kW
    FUJITSU ASYG-12LEC 0.9 4.0 6.5 kW
    Така наречената 9-ка е по-мощна от митсубишито! И 3-те са със сходни показатели, аз бих заложил на ЛД-то -доказал се климатик! Ти си решаваш, да споделиш после как се държи ЛЕК-а

5. Тук е от
    Oct 2011

Колега сподели как се развиват нещата с вземането на климатик по програма за енергийна ефективност!
    Чудя се и аз дали да се пробвам, трябва ли фирмата от която е взет климатика да е в удобрения списък на програмата или е достатъчно само климатика да е от удобрените модели ?!
    Иначе след колко време връщат въпросните 20% , ако кредита от банката се взема за възможно най-кратък срок, примерно 6 месеца или 1 год. за да се спести от лихвите !?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

FUJITSU ASYG-12LEC 0.9 4.0 5,6

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Бърза класация за Кредит Енергийна Eфект

Цитат Първоначално публикувано от slavi_1
    Иначе след колко време връщат въпросните 20% , ако кредита от банката се взема за възможно най-кратък срок, примерно 6 месеца или 1 год. за да се спести от лихвите !?
    Ако го върнеш веднага пичелиш. И са по-скоро 10% Иначе ти се връзва горе-долу безлихвен.

8.  

9. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от slavi_1
    Колега сподели как се развиват нещата с вземането на климатик по програма за енергийна ефективност!
    Чудя се и аз дали да се пробвам, трябва ли фирмата от която е взет климатика да е в удобрения списък на програмата или е достатъчно само климатика да е от удобрените модели ?!
    Taka..вече поадох в банката, с 12-ката на ГФ. Ще споделя идните месеци държи ли се мъжки.

А за кредита..както при всеки - питат те и за майчиното мляко. Става така че за да получиш кредит трябва да докажеш че нямаш нужда от него и се оправяш чудесно с финансиите.. Щом опряха до пенсията на баба ми..
    Оперативно: има 3 стъпки > носиш оферта+бележка за дохода > попълвате в банката книжата, подписваш и чакаш > одобрява ти банката кредита, вземаш парите и плащаш на фирмата > тя ти монтира и даба ПП протокол > носиш в банката и кандидатстваш за помоща > РЕЕКЛ ти я одобряват и превеждат 20% по сметката ти > живееш щастливо с новата придобивка и си плащаш редовно лихвите.
    Те тва е приказката, ако има щастлив край

10. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Taka..вече поадох в банката, с 12-ката на ГФ. Ще споделя идните месеци държи ли се мъжки.

А за кредита..както при всеки - питат те и за майчиното мляко. Става така че за да получиш кредит трябва да докажеш че нямаш нужда от него и се оправяш чудесно с финансиите.. Щом опряха до пенсията на баба ми..
    Оперативно: има 3 стъпки > носиш оферта+бележка за дохода > попълвате в банката книжата, подписваш и чакаш > одобрява ти банката кредита, вземаш парите и плащаш на фирмата > тя ти монтира и даба ПП протокол > носиш в банката и кандидатстваш за помоща > РЕЕКЛ ти я одобряват и превеждат 20% по сметката ти > живееш щастливо с новата придобивка и си плащаш редовно лихвите.
    Те тва е приказката, ако има щастлив край
    Колега през коя банка го теглиш? На мен от Прокредит ми казаха, че не може да се върне веднага, минимум 6 месеца трябва да се изплаща. Чудя се дали лъжат и дали има наистина директива от Европа за това.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

6 месеца е минималният срок за теглене на кредита. Тоест ти подготвят погасителния план върху минимум 6 месеца.Не виждам как могат да ти откажат предсрочно погасяване.Единствено им дължиш 0.5% върху остатъка.Казвам това от опит в Прокредит

12. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    6 месеца е минималният срок за теглене на кредита. Тоест ти подготвят погасителния план върху минимум 6 месеца.Не виждам как могат да ти откажат предсрочно погасяване.Единствено им дължиш 0.5% върху остатъка.Казвам това от опит в Прокредит
    Има Закон за потребителския кредит.
    Според него можете да върнете заема в 14 дневен срок, без да дължите такси и неустойки. (Това в случай, че не ви одобрят кредита от РЕЕКЛ или друга причина. При това, без да е нужно да давате мотив за действието си.)
    Също така, не се дължи такса за предсрочно погасяване, ако лихвата по кредита е плаваща. Това означава, че можете да подадете заявление за предсрочно погасяване още на 15,20 и т.н. ден от усвояването или месец ....
    "Случаите, в които се начислява или не таксата, са кратко и ясно описани в чл. 32 (4) от Закона за потребителския кредит. Алинеята е пределно ясна - щом в периода, в който се погасява кредитът, лихвата е плаваща, тогава такса не трябва да се дължи."

13. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    Oпит като клиент или служител?
    Мен ми казаха че мога да погася чак след 6-я месец, с 0,5% лихва.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Oпит като клиент или служител?
    Мен ми казаха че мога да погася чак след 6-я месец, с 0,5% лихва.
    Няма основание да се откаже предсрочно погасяване на кредита, когато и да е, ако е редовно погасяван. Условията са описани в договора за кредит.
    Когато се интересувате от условията за ползване/получаване на кредит, от финансовата институция са длъжни да ви предоставят информацията в писмен вид. Там е описано доста подробно какво получавате, какво дължите и как ще го погасявате - нарича се "европейски формуляр". Можете да поискате инфо за различни варианти - срок, сума ...
    Това го споделям като клиент и служител.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Колега през коя банка го теглиш? На мен от Прокредит ми казаха, че не може да се върне веднага, минимум 6 месеца трябва да се изплаща. Чудя се дали лъжат и дали има наистина директива от Европа за това.
    Аз взех от Райфайзен, като директно им обявих, че в момента, в който ми преведат парите от Reecl и им го връщам.
    Хората казаха - няма проблеми.

Ето ти цитат и от договора:
    Чл.5.8. Кредитополучателят/съдлъжникът имат право да погасят предсрочно главницата по Кредита - частично или напълно, след представяне на двудневно писмено предизвестие до Банката, в което посочват размерът на предсрочно погасената сума. При предсрочно погасяване пълно или частично на Кредита, Кредитополучателя/Съдлъжникът не дължи комисиона за предсрочно погасяване.

Mоже и тука да погледнеш:
    http://rbb.bg/Repository/documents/bg-BG/FK090188.pdf

Ако Прокредит се правят на ..., бягай в Райфайзен.
    Не ми е ясно и за какви 0.5% от остатъка говорите.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

До колкото помня при приравняването на нашето към европейското законодателство, залегна и това, че при предсрочно погасяване на кредит, финансовата институция няма право да иска наказателна лихва за това. Демек би трябвало във всеки един момент да можете да си изплатите предсрочно кредита, като за това да дължите само остатъчната главница. Ако някъде ви отказват предсрочно изплащане на кредит или ви искат наказателна лихва може да се обърнете към комисията по финансов надзор - http://www.fsc.bg/

18. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Подадох документи в Прокредит за 2200 лв. , след получаване на заема и връщане след 6 м ще ми останат реално към 240лв.Неможе да върна заема веднага налагали неустойка в размер на 500лв за тази сума.

Такса за разглеждане на искане за кредитна сделка : 30 лв.
    Еднократна такса за отпускане на кредит : 55 лв.
    Месечна такса за обсужване на разплащателна сметка:24 лв. (сума за целия период на договора)
    Сума на лихвата за целия период : 85.79 лв.
    Обща сума на разходите (главници лихва и такси) 2,394,79 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
    От boiski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 292
    Последно: 07-11-17, 00:11
  2. Кредит енергийна ефективност от техномаркет
    От dinko69 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 53
    Последно: 24-10-12, 20:34
  3. Класация
    От zapitvashtia във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 11-05-11, 16:00
  4. Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност?
    От rumo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 12
    Последно: 18-12-07, 18:04
  5. Отговори: 24
    Последно: 28-11-06, 16:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе