Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 92

Бърза класация за Кредит Енергийна Eфективност

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Бърза класация за Кредит Енергийна Eфективност

За усвояването ти е точка 3.1 на страница 13
    "2.5% еднократно (мин. BGN 40)"

Абе хора вия изобщо четете ли си какви договори подписвате за кредит?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    За усвояването ти е точка 3.1 на страница 13
    "2.5% еднократно (мин. BGN 40)"

Ами че аз не съм подписал, не четеш ли темата . както казах току виж решили да не ми отпуснат. Тогава ще си остане за моя сметка монтиран .

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Ами че аз не съм подписал, не четеш ли темата .
    Ми то... от четене на договори, не му остава време на човека.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Аз не съм ползвал този кредит, но непрекъснато работя с програмата като търговец. И стоя зад думите си по-горе. Не съм ли прав? Ако толкова искат да помогнат с 20% след като си купиш машината и я монтират да минат на оглед и да ти възстановят 20-те процента. Другото си е обир от страна на банките!
    За лапането на банките си прав. Не знам как е по другите страни, но в Б-я има нещо изкривено във всяка добра идея.
    Както казах, ползвал съм 2 такива кредита - за климатик и за дограма. Банките си слагат лихви и някакви такси, но като теглиш чертата се оказва, че условията са приблизително еднакви. Разликите идват от това, че има равни и по-равни. Аз работя в малка частна фирма, а мой близък е служител на НЕК. Аз, според една банка, съм как да го кажа...неблагонадежден платец и лихвеният процент за мен е един, а за моят близък е с 2 пункта надолу спрямо мен за същи вид кредит, понеже работи в солидна държавна фирма.
    Като цяло има полза за семейния бюджет от подобен вид кредитиране. Няма да изпадам в подробности, но ще отбележа, че и двата кредита бяха за срок от 2год. Не обичам да се натоварвам с високи вноски по кредити, а и други задължения имах по това време. Общата сума, която платих, беше малко под себестойността на същата стока платена в брой еднократно без кредитиране. Ако бях съкратил срока на изплащане на 6 или 12 месеца, щях да платя много под себестойността на дограмата и климатика.
    Банките са финансови институции, които са създадени с цел печалба за собствениците, а не милостиня. Не ги оправдавам. Лихвите по кредитите в Б-я са страшно надути, но въпреки всичко, не може да се очаква условията да са еднакви при срок на изплащане 1год и 5год за един и същ кредит

6. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Тука не си подписвал
    Ами че аз не съм подписал, не четеш ли темата .
    Тука си дал 50 лева
    На мен Прокредит ми взеха 50 лева за разглеждане на документи. ... Пак е файда, ама аз станах пишман. Трябваше да я взема от клона мадамата, да я докарам в офиса и да поговорим за бизнеса ми, 1,5 часа, после да я върна.
    Та, ти като кандидатсваш за нещо не се ли интересуваш какво е, какъв договор ще трябва да подписваш и т.н?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Тука не си подписвал
    Тука си дал 50 лева
    Та, ти като кандидатсваш за нещо не се ли интересуваш какво е, какъв договор ще трябва да подписваш и т.н?
    Колега, що се заяждаш!?!? Интересувам се, дадох 50 лв за да кандидатствам. И точно тогава се интересувах и точно тогава ми казаха, че не мога да погася предварително, минимум 6 месеца трябва да плащам. И понеже още не съм подписал договор, няма как да прочета. Айде помисли малко и тогава ми хейтвай.

Вчера ми се обадиха, одобрен съм. Утре като подписвам ще прочета внимателно. Но вчера ми разясниха защо и как са тея 6 месеца. В случай че реша да погася до 6 месеца след отпускането, ще дължа административна такса в размер на 500 лв. Няма да ми начисляват наказателна лихва или нещо такова, защото не могат. Но можели да ми начислят административна такса. Това го искали от програмата, защото забелязали че стават много нарушения в България.

Пак ли нещо ще хейтваш или съм по-ясен от преди?

И понеже много се натоварих - пич, много се интересувам, като ще давам или вземам пари.

8.  

9. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Колега, що се заяждаш!?!? Интересувам се, дадох 50 лв за да кандидатствам. И точно тогава се интересувах и точно тогава ми казаха, че не мога да погася предварително, минимум 6 месеца трябва да плащам. И понеже още не съм подписал договор, няма как да прочета. Айде помисли малко и тогава ми хейтвай.

Вчера ми се обадиха, одобрен съм. Утре като подписвам ще прочета внимателно. Но вчера ми разясниха защо и как са тея 6 месеца. В случай че реша да погася до 6 месеца след отпускането, ще дължа административна такса в размер на 500 лв. Няма да ми начисляват наказателна лихва или нещо такова, защото не могат. Но можели да ми начислят административна такса. Това го искали от програмата, защото забелязали че стават много нарушения в България.

Пак ли нещо ще хейтваш или съм по-ясен от преди?

И понеже много се натоварих - пич, много се интересувам, като ще давам или вземам пари.
    Oпа - ставаме двама. И мен ми звъннаха - от Прокредит - утре договора ще ме чака за подпис.
    За сума от 1350лв, за 1 година. Би трябвало да съм към 60лв отгоре.. Но ще проуча какво ще стане ако реша да върна кинтите на алчната банка: а) след 13 дни, б) след като ми преведат помоща, в) след 6 месеца.

Ако някой знае със сигурност отговора за Тази банка - моля сподели!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нека ти върнат помощта, изчакай още 1 месец (плати 1-2 вноски с лихви) и после погасявай предсрочно ако имаш парите. Нищо не могат да ти кажат. Таксата за предсрочно погасяване е много по-малка от лихвите до края на договора и ако ги имаш парите, няма смисъл да плащаш лихвите до последно.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Нека ти върнат помощта, изчакай още 1 месец (плати 1-2 вноски с лихви) и после погасявай предсрочно ако имаш парите. Нищо не могат да ти кажат. Таксата за предсрочно погасяване е много по-малка от лихвите до края на договора и ако ги имаш парите, няма смисъл да плащаш лихвите до последно.
    И мен ме мятат по върбите така ли!?!?!? Ако го погася предсрочно до 6 месеца след отпускането им дължа 500 лв административна такса. Така казват.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това всичкото за 60-100лв не си струва, особено ако имаш парите, да се ходи до банката сто пъти и да се разправяш с простотии, аз затова миналата година само като прочетох, че трябва накрая да им пиша писмо да ме одобрят да ми върнат 20-те процента и се отказах тотално,затова минах през магазина купих го, както си купувам един хляб и се прибрах.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всеки си преценява. За MHI-то ми върнаха чисто близо 300 лв след всички такси и удръжки (малко над 2000 лв с монтажа беше офертата).

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Всеки си преценява. За MHI-то ми върнаха чисто близо 300 лв след всички такси и удръжки (малко над 2000 лв с монтажа беше офертата).
    +1
    Преди време, въпреки алчността на банките, пак си струваше да се набълбукаш с подобен кредит. Сега, когато банките отново подновяват финансирането, нямам представа дали има промяна в условията за финансиране и изплащане. Ако не - "Дери, Гергино! Тая нива не е наша. "

16. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

И мен ме мятат по върбите така ли!?!?!? Ако го погася предсрочно до 6 месеца след отпускането им дължа 500 лв административна такса. Така казват.
    сПОРЕД Закона за потр.кредит имаш право на отказ в срок от 14дни. Днес имах малко време и отидох в клон на Прокредит, но в друг град. Та поставих ребром въпроса и там се засуетиха, звъняха в София и се оказа че според ЗПК дължа главницата + 6лв лихви. Трябва само да ги внеса по сметката и попълня 1 молба... ..Сега се чудя дали някъде уловка? Иначе с отказа си получавам близо 200 от 270лв помоща (30+40+6 са такси и лихва).

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от doxr
    сПОРЕД Закона за потр.кредит имаш право на отказ в срок от 14дни. Днес имах малко време и отидох в клон на Прокредит, но в друг град. Та поставих ребром въпроса и там се засуетиха, звъняха в София и се оказа че според ЗПК дължа главницата + 6лв лихви. Трябва само да ги внеса по сметката и попълня 1 молба... ..Сега се чудя дали някъде уловка? Иначе с отказа си получавам близо 200 от 270лв помоща (30+40+6 са такси и лихва).
    В Райфайзен няма такава клауза. Преди месец взехме климатик през тази банка, само чакаме да мине огледа и връщаме парите. По принцип за кредит енергийна ефективност няма клауза за неговото връщане. Това в Прокредит си е тяхно решение, но е направено за за да съберат някоя лихва от нас.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321482009[/time]_________________________________________________

И аз първо ходих в Прокредит, там ми казаха, че трябва да плащам минимум 6 месеца. След това отидох и в Райфайзен и там я нямаше тази клауза.
    Надявам се да съм помогнал

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от choki_ip
    Преди месец взехме климатик през тази банка, само чакаме да мине огледа и връщаме парите.
    При мен преведоха парите от REECL без никой да е минавал на оглед.
    Вчера пуснах молбата в Райфайзен за предсрочно погасяване и до петък се надявам да съм закрил сметката, прекратил пакета "Комфорт" и т.н.

Като мине всичко ще пиша по дни и часове какво съм правил и кое колко струва, белким този път ops5 не ме обвини, че се заяждам или хейтвам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?
    От boiski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 292
    Последно: 07-11-17, 00:11
  2. Кредит енергийна ефективност от техномаркет
    От dinko69 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 53
    Последно: 24-10-12, 20:34
  3. Класация
    От zapitvashtia във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 11-05-11, 16:00
  4. Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност?
    От rumo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 12
    Последно: 18-12-07, 18:04
  5. Отговори: 24
    Последно: 28-11-06, 16:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе