1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Ето ти таблица и за FD50VA, и там може да има нагревател, ама гарантират до -15С. Не е само до нагреваятеля, има още много други работи...
Прикачен файл 7511
Правете разлика между номинална и максимална. Да 3,6kW при 58Hz, а при 130Hz колко ще са, за компресор 1200W. Покажете за Нокрията 14 какви са на номинална и максимaлна оборотите и топлинната мощност, за компресор 900W.
Едно време се гледаше и колко тежи външното тяло.
ФД50 - 55 кг.
Норкия 14 - 39 кг.
Не че нещо, просто наблюдение
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
geozap
Правете разлика между номинална и максимална. Да 3,6kW при 58Hz, а при 130Hz колко ще са, за компресор 1200W. Покажете за Нокрията 14 какви са на номинална и максимaлна оборотите и топлинната мощност, за компресор 900W.
Щом като са съпоставими данните на една 14ка с една 17ка,не разбирам защо да се омаловажава Нокриата,а и мицуто дали е толкова добро?И след като FD50VA има 3,6kw. при -10° по номинал,а нокриата 3,79kw. при -15°,и 5,74kw. при максимум?
Здравейте,
писано е доста по темата, четох поне 10-15 страници назад, но така и не видях отговора, който търся.
Търся климатик за 14м2 спалня (тих), изолирана доста добре (вътре вата на всички стени + таван, вън стиропор, а и реално няма външна стена, понеже единствената такава е вече на закрита тераса с изолация).
Досега бях с една 9-ка на Дайкин, с проблем описан тук: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...-ftyn25gx.html
Който проблем така и не се реши след смяна на два датчика, а и никой не се наема да го ремонтира по-сериозно.
Та ще го пенсионирам на вилата да хлади лятото...
Ще съм благодарен да ми препоръчате някаква 9-ка за до 1200лв.
От това, което виждам, на хартия дайкините са една идея по-зле от да кажем Фуджицу, та някъде натам съм се ориентирал, но разбира се може и друго.
Външното тяло ще е на северна стена без никво слънце, т.е. трябва да е стабилно зимата, понеже ще има бебе в стаята.
Дайкина се справяше повече от добре на -15, че и -20, но не ми е оферта да го ползвам в сегашното му състояние за съжаление.
Благодаря.
А и безплатния монтаж е до днес. :D
Oт Технополис също може да ми е изгодно, понеже ползвам отстъпка, но там май няма оферти...
Цитат:
diksanal
Щом като са съпоставими данните на една 14ка с една 17ка,не разбирам защо да се омаловажава Нокриата,а и мицуто дали е толкова добро?И след като FD50VA има 3,6kw. при -10° по номинал,а нокриата 3,79kw. при -15°,и 5,74kw. при максимум?
Не случайно попитах при какви обороти стават тези работи, дано дочакам отговор. А и не разбрах това с 14ка и 17ка, при положение че и двата по номинал, т.е. при стандартни условия са по 6kW . Кое е некоректното тук? Кое е по коректно, да се сравнява с FD35VABH с номинал 4kW ли?
Отделно при -15° имаме 5,74kW за Нокриата, при -25° имаме x,xxkW за Нокриата
при -15° имаме 8,20kW за FD50VABH, при -25° имаме 6,64kW за FD50VABH
Никой не омаловажава Нокрията, ама и не трябва да се надценява. Нека да сме реалисти.
Двете машини не са в един ценови клас. Виж пред 18-ка Нокрия ME-то си заслужава повече.
Геозап, колега, ама моля те!! Доста си се отклонил от правилните разсъждения. Ти и сам не можеш да проследиш нишката на собствените си мисли. Къде видя, че -15 номинала на Мицубиши ФД50 е 8 кВ, кой ти каза, че Нория не може да работи под -15, какво ти пука при какви обороти еди кой си си постига номинала и пр. и пр и пр.? Ми то трябваше по твойта песен да сме измрели от студ, бре, ние с тия прости 12-ки. Например аз с 12 ЛДЦ. Ми той си бачка и на -20 без да му .... Какво ли остава за една Нокрия.
Поспрете се, стига.
nako-bako , geozap знае много повече от теб за нещата за които говори...
Дали? Не личи! Дай пример.
Цитат:
Aleksandars
nako-bako , geozap знае много повече от теб за нещата за които говори...
Така ли? Ма той не беше ли гинеколог...?
Четете постовете от предишната страница!!!???
FD50 с номинал при -15 8.2 кВ. А и ако го питам какво има повече от нагревател в серията VAHB едва ли знае. Ама подхвърля ...
Цитат:
BornToDrink
А и безплатния монтаж е до днес. :D
Това за монтажът не е вярно, просто някой на страницата им пак не си е свършил работата!;)
Цитат:
nako-bako
Дали? Не личи! Дай пример.
Няма за какво да ти давам пример, след като го познавам много по добре от теб и знам какво знае...