А мощността видя ли? 2.2 kW номинал срещу 3.2 kW номинал.
Преглед за печат
А мощността видя ли? 2.2 kW номинал срещу 3.2 kW номинал.
за този модел няма много инфо, мисля че щеше да е добре за моята 12 кв.м стая.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Обаче е без значение - поръчах вече МЕ 25VA, сигурен съм че ще работи он/оф
Напротив - много коментиран модел. Само да потърсиш из форума.Цитат:
Първоначално публикувано от wizli
Слава Богу, че имаше доста модели, които пропусна при избора си. Амин!Цитат:
Обаче е без значение - поръчах вече МЕ 25VA, сигурен съм че ще работи он/оф
Но пък аз видях това Sanyo ZK25X :ole
http://www.klimatikbg.eu/plugins/e10...duct=23&cat=15
при това с СОР 5.2 и мощност 4.3kW срещу 4kW на Мitsubishi-to.
Вярно, че дърпа малко повече, но пък е по-економично от Panasonic-a, но пък затова си е по-мощно.
Само едно нещо ме притеснява: че при такива данни е със 100лв по-евтино от MSZ-GE35VA и с цели 200лв от Панасоника. Сигурно има някаква уловка тук???
А знае ли някой как му пада мощността при - 10/ - 15°C ?
Уловката е, че машината не е правена за нашия или европейския пазар. Което само по себе си не е проблем. Проблем е ако фирмата не е читава при евентуален проблем какво правим с ремонта и частите? Другото е да се примириш с дистанционно с йероглифи, не всеки може да го приеме.
То фирмата ако не е читава, няма значение за кой пазар е правена машината. :Drinks:
А с йероглифите, се свиква до такава степен, че почвам да да се дзверя :taz, ако няма къщета на дистанционното.
4.3 MAX;) nominal 2.5Цитат:
Първоначално публикувано от megaxol
a GEVA 5.3 MAX ;) nominal 4.0
http://i-clima.com/product/sanyo-sap-zk25x
Моля те, не слагай ZK25X в 20 м2 + още неизвестно колко м2 коридор!!! 2,5 kW е на отопление. На теб ти трябват от 4 нагоре.Цитат:
Първоначално публикувано от megaxol
Като изключим сарказъма,Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
за или против МЕ?
Саниото зле ли е?
Като изключим сарказма, направил си добър избор. Да си го ползваш със здраве! :Drinks:
Човек стига пита като си го взел вече. Избора ти е перфектен сам ще се убедиш как се държи на мъгли и студ МЕ-то. Корави машини!
Благодаря на всички,
утре е монтажа, на щепсел ли да го оставя или ключ да вградя до климатика /ток ще се вземе от контакта долу/?
Ако ще се задържаш из този форум, го сложи на контакт. Ако минаваш транзитно - на ключ. :)
Е, ще влизам чат-пат, поне да се отчета за работата на новата клима...Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
А има и други теми които ме интересуват, например, на общото събрание искат да задължат всичките климатици да имат отвеждане на летен и зимен конденз, което ми се вижда голяма инвестиция и не знам до колко е законно... но за това друга тема ще почна...
Значи ще дръпна един контакт горе, децата да не барат....
Няма риск, разбрах че няма уловка ами аз съм в грешка.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
След обиколката днес кантара накланя към Panasonic-a, че хем по-мощен, хем и заради гаранцията и екстрите (йони, сензори и други глезотийки ). Пък и двата са на една цена.
Казаха ми, че при GeVa-та трябва допълнителен кит, който се поставя за да не замръзва, а при Пани-то си е вграден, щото тоя модел бил за специални ниски t°.
Та при - 15 мощността му падала най-много до 50%. Е, вярно че за този модел няма още много теренни данни, ама нали за всичко си има първи път.
Надявам се, че направих добър избор и този път да не съм в грешка и дано ме топли.
Поне ми обещаха, че ако замръзне или не топли идват и си го вземат - е при такъв довод мога ми да не го взема!?!