Чел си за Грии ама вече ги няма какъв искаш да е климатика инвертор или конвенционал?
Преглед за печат
Чел си за Грии ама вече ги няма какъв искаш да е климатика инвертор или конвенционал?
конвенционал
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
В момента ли ги няма или попринцип няма да ги има.Защото аз не бързам,но до есен трябва да взема.Четох за nippona които препоръчваш.Ще се доверя на твоето мнение.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335883359[/time]_________________________________________________
По принцип кой от двата е по добър,като се има в предвит че зимата при нас има доста мъгли.
Ами Грито си го дават до -7 а този Нипон до -15.
Мерси за съвета.
това с "даването" и "белязането" на кашоните на такива световноизвестни марки си е цяла авантюра все пак...
не ми благодарете за съвета...
Здравейте,
Моля за помощ за избор на два климатика.
Бюджет 3000-3500лв. с монтажа. Квадратура на стая 1 - ~30 квадрата +-2-3(хол/всекидневна). Квадратура на стая 2 - ~20 квадрата (не повече). Спалнята е южна, всекидневната има южна, източна и северна външни стени. Изолацията навсякъде е вън и вътре по 10 сантиметра. Дограма пет камерна с нормален стъклопакет с К стъкло. Тази студена зима я изкарах с 2 киловата ел. печка на теси в спалнята. Като печката беше на степен 2-3 от общо 9 и термо релето включваше и изключваше при достигане на температура. Във всекидневната изкарах с една 4,2кв газова печка на пропан бутан, като мога да кажа, че за това помещение по-скоро му трябват 5 киловата отдавана топлина при най-тежките условия.
За спалнята критерия ми е тишина - всичко над 22ДБ е неприемливо. Според мен 9-ка или дори 7-ца биха ми свършили работа. За всекидневната мисля нискотемпературна 12-ка или нормална 18ка? Примерно: Фуджи Електрик RSG/ROG-12LECN Nordic или DAIKIN FTXN50G/RXN50G или MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA?
Благодаря много! Това Мицубиши и аз съм го харесал. Иначе за киловатите, всичките ли падат или само максималните, или само номиналните? И при нискотемпературните ли важи това падане с 50% или там е по-малко? По принцип за това уж разглеждах 18-ки. Иначе в другия ми апартамент, съм сложил един Дайкин 9-ка от най-новите модели и зимата топли, а лятото охлажда 40 квадрата апартамент. Само че апартамента е топъл през зимата и парник през лятото.Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Климатик се оразмерява по номинал. Максималните стойности са достижими, но обикновено не за дълго време. За това ти давам Нокрията, която е 6 киловата по номинал и 9 максимални. При -20 няма да си на студено. Ако ги окомплектоваш и с това, стават желязо! Разбира се тук във форума говорим само ориентировъчно. Редно е като си избереш фирма да мине на оглед на място.
Както изглежда изборът ми ще бъде между Daikin FTXN35K/ Fujitsu ASY-A12LKC/ Fuji RSA-12LKC. Предложения ако обичате, благодаря предварително :)
Този FTXN35 няма начин да те стопли в 20м2 и с висок таван, за другите незнам. Ако искаш да е Дайкин - минimum FTXS35!Цитат:
Първоначално публикувано от menko
Здравейте, обръщам се към Вас, понеже ми предстои избор на климатик. Обикаляйки доста магазини, и слушайки много съвети на познати, тотално се обърках в избора си. Твърдо съм решил да сложа клима, досега бях с конвектор на 10 години, но от година живея с бъдещата си жена, която е бременна, и тази по-люта зима беше у дома постоянно, а ADAX-а беше на 26 градуса нон стоп и сметките за малката гарсониера бяха 250+ лв за най-студения месец.
Та по темата:
-Параметрите на помещението са: Панелен блок, 2ри етаж, 1 външна стена с 4К стъклопакет и вътрешна изолация с ГК и вата, Южно изложение, 18-19 кв.м. площ при 2,5-2,55 см височина на помещението, като тавана оригинално е към 2,80 и е смъкнат с ГК до тази височина. Помещението е всекидневна и спалня, като тук ще отглеждаме и бъдещото ни дете. Жената желае зимата да може да се поддържат 24-5 градуса, а за лятото просто да е прохладно. За зимата на мен 22-3 са ми предостатъчни, ама съм я намерил по-зиморничава. По принцип конвектора няма да се маха, ако стане ледена епоха да може да помага на климата. Като съседни стени, 2 са към съседския апартамент, постоянно пребиваващи, а третата е към коридор и кухня на нашето жилище.
- Предвиден бюджет 1200 лв, като е възможно и до 1400 да стъпя, но само при наистина краен случай, (поради долната причина, която бях забравил)
- Забравих да добавя, че и ще остъкляваме терасата, с 4К стъклопакет ПВЦ дограма също до края на годината, което ще си е и един вид изолация.
Бих желал и да ми препоръчате фирми, които имат качествени монтажници, а няма да дойдат, да осе*ат всичко, и да си оставят ръцете! Бях в няколко фирми днес, Термо-клима, Еко-Клима (към която имам и малко резерви, въпреки по-ниските им цени близо с по 100 лв.) Вулкан 2002 бяха затворени.
Насочиха ме към следните машини:
1. Fujitsu asya-12LKC или ASYG-12LECA, като ми обявиха, че разликата м/у двете, освен 100те лева е икономичността. И това е най-доброто за моя бюджет.
2. В Еко-Клима, веднага ми скочиха с ОСАКА - CH-12-dsbp, за 950 лв. като "бил същия" като фуджицуто, само дето е бил с китайски части. При тях Фуджито 12KLC беше с 90 лв. по-евтино от Термо-клима
3. Препоръчан ми е и Дайкин FTX35J/RX35J, но той е почти на прага максимум на моя бюджет.
Отворен съм за препоръки от всички! :) Благодаря на отзовалите се!
Здравей naB4o,
не си писал от кой град си, но предвид посочените фирми предполагам става въпрос за Варна. Стой далече от Т...о-Клима, че във форума има доста оплаквания от тях.
Колкото до подходящ модел, може да се насочиш към Hitachi RAS-35FH6, който се вмества в бюджета или Toshiba RAS-137SKV-E3, който пък се вмества в максимума.
Успех!