Страница 10 от 20 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 293
Like Tree84Одобрявам

Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Кредит енергийна ефективност - как стоят нещата?

абе има си полза ,процедурата е доста улеснена специално в Сибанк аз останах доволен ..
    bobovo одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Да споделя и аз... на 16-ти декември кандидатствах за КЕЕ в СИБанк със залог финансов актив. За кредит от 2400 лв. трябваше да оставя около 2600 залог като идеята е, че след това ще погася напълно кредита и ще си взема депозита (нямат такса предсрочно погасяване). Четири дена по-късно ме одобриха (19-ти) и отпуснаха парите. На 30-ти в последният работен ден на 2013 им занесох протокола за инсталация както и попълних останалите документи, които са конкретно по REECL. Днес, на 2-ти януари от банката ми се обадиха, че сумата от 20% е възстановена и мога да мина да ги взема. Цялата равносметката е:

30 лв. еднократна такса за кандидатстване за кредит.
    2.45% такса усвояване - за сумата от 2400 лв. това беше около 59 лв.
    6 лв. за нотариална заверка

Общо 95 лв., а за сумата от 2400 лв. получавам 480 лв. Чистата печалба/субсидия излиза 385 лв. като разбира се при по-високи суми се получава още по-добре. На пловдивчани горещо препоръчвам клона на СИБанк на центъра (малката главна). Отначало подходих с доста скептицизъм именно защото е СИБанк, но останах очарован от хората, които работят там и тяхното отношение

Относно другите банки - като проучвах само ПроКредит имаха все още финансиране по REECL, но условията им бяха повече от ужасни и то при положение, че съм техен клиент с един меко казано добър годишен оборот...
    Aleksandars и Mega харесват това.

4. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Колега,тъй като в момента и аз чакам енергийна помощ през СИБанк,да вметна че не виждам някои разходи,които при мен ги има:лихва - около 5лв,такса откриване сметка - 3лв,нотарилната заверка е всъщност 6+1лев,в момента моите разходи са точно 100лв досега при кредит 2390лв гарантиран с депозит.Ще пиша отново след възстановяването на помощта и закриването на кредита.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

@stanislav77 при мен лихва няма да има понеже ще погася предсрочно преди да е дошъл падежа на първата вноска. Всъщност е възможно да ми начислят лихва за 10-те дена където съм имал кредит, но отначало не ми споменаха такова нещо и не мога да кажа дали ще има. Иначе ще мога да кажа със сигурност чак в понеделник понеже утре няма да мога да отида да погася предсрочно. Такса откриване на сметка не помня да са ми вземали, но е напълно възможно да не съм ги отразил тези 3 лв. За нотариалната заверка съм сигурен, че беше само 6 лв., без този 1 лв. Като цяло ми направи добро впечатление отношението на служителките в СИБанк, бързата процедура, че ми писаха първа вноска възможно най-далече и че нямаше скрити такси. Това за клона в Пловдив на главната - не гарантирам как ще е на други места.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Потвърждавам за СИБанк. На 21.11 подадох молба за кредита.За цена 2430 лв на климатика трябваше да направя депозит 2560 лв. На 12.12 ми отпуснаха парите, като таксите ги удържаха от там и ми дадоха 2350 лв. До края на декември всичко приключи, като равносметката е 388 лв в плюс. Това е във В. Търново.

7. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Днес приключих КЕЕ чрез СИБанк,общо разходи 103лв,размера на помощта 479лв(2390лв с монтажа за климатика),равносметка + 376л.Сравнявайки директно с Пиреус,СИБанк имат по-ниски такси и са доста по-експедитивни при изплащане на помощта.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте, разбирам че в момента в СИБАНК е най-изгодно. Искам да попитам обаче, тъй като в нашия малък град няма клон на СиБАНК, мога ли да се възползвам от тях ако отида в София или друг близък град с техен клон?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Разбира се.

11. Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин

Цитат Първоначално публикувано от diss Виж публикацията
    Здравейте, разбирам че в момента в СИБАНК е най-изгодно. Искам да попитам обаче, тъй като в нашия малък град няма клон на СиБАНК, мога ли да се възползвам от тях ако отида в София или друг близък град с техен клон?
    Имай предвид, че целият процес е свързан с 4 отивания до банката, избери си удобен клон и звънни предварително по телефона за да спестиш евентуално някое разкарване.По дифолт. служителите им са най-вежливите ,но всяко правило си има изключение както знаем...Успех!
    diss одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ясно. Понеже не съм слагал климатик до сега, да попитам фирмите от София извършват ли монтаж в град на 80 км. от София. Насочете ме към сериозна фирма с качествен монтаж (на Л.С. разбира се)

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Монтажа включва ли се? В смисъл, климатика ми е 2600 лв + 200 лв монтаж=2800лв. Върху 2800 лв ли може да е кредита или само върху стойността на климатика (2600лв)?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

върху всичко

16. Member
    Тук е от
    Aug 2008

да включва се,кредита е за цялата сума

17. Тук е от
    Mar 2014
    Живее в
    Пловдив

В горе сопоменатите случаи, когато човек има пари в кеш има минимална печалба да се развърти схемата с кредита за енергийна ефективност (като процента на помощ не е 20 а отива към 15 и то при положение да не смятам разходите по обикаляне по банките и загубеното време по цялата процедура)
    Логиката обаче да се помогне на хората без налични пари!Е в такъв случай няма полза, защото при прости сметки когато искаме да си подобрим енергийната ефективност на жилището на стойност примерно 2000 лв за една година с всичките такси и лихви (да не говорим ако трябва да си сменяме и превода на работна заплата) ще сме дали на банката 2400лв. Като ни върнат 20 процента става 2000 за 2000, танто заа кукуригу. Да но банката е спечелила 15% някаде си някой депутат печели 5 процента.
    МОЖЕ ДА МИ ИЗЛЕЗНЕ СКЪПО, НО НА ИНАТ ЩЕ СИ ПЛАТЯ КОЛКОТО СТРУВА И НЯМА ДА ПЪЛНЯ ГУШАТА 3-ТИ И 4-ТИ ЛИЦА.
    Мнението си е мое не държа да съм прав , но когато нямам пари а имам нужда купувам на изплащане на толкова вноски, колкото да е без олихвяване, вече много фирми предлагат такъв начин за разплащане било то за продукт или услуга.
    spas.slavchev и mirandi харесват това.

18. Junior Member Аватара на Darakchiev
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Варна

При пари в брой, хич не е минимална печалбата. Аз дограмата си я минах
    така през Сибанк, около 2000лв. -2200лв. беше някъде не помня точно,
    разходите по кредита бяха 50лв.-60лв. Чисто пари от Рийкъл ми останаха
    360лв. което си е повече от добре. Така си позволих малко по-хубав стъклопакет
    и профил. За климатик пак така ще се пробвам, но чак към края на лятото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 20 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кредит енергийна ефективност от техномаркет
    От dinko69 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 53
    Последно: 24-10-12, 19:34
  2. Климатици по програма Енергийна ефективност
    От ivo75 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 44
    Последно: 31-10-11, 19:05
  3. Samsung AQV12MSA с кредит енергийна ефективност?
    От rumo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 12
    Последно: 18-12-07, 17:04
  4. Отговори: 24
    Последно: 28-11-06, 15:58
  5. Отговори: 6
    Последно: 16-06-06, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе