Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Климатици в гаранция+изчезнала фирма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Климатици в гаранция+изчезнала фирма

Mr Тechno я си коригирай поста с моето име аз нямам нищо общо в тази полемика.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Искренни извинения- обърках имената.

4. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Явно намирането на вносителя е мисия невъзможна. Мисля, че по-добрия вариант е да обясниш накратко доколкото можеш,
    какъв горе-долу е проблема на разваления климатик. Тука има доста хора работещи в тази сфера и ако могат ще помогнат.
    Относно профилактиката, щом толкова държиш на нея, избери си една фирма или някои от колегите тук и ги викни да я направят.
    Профилактиката така или иначе се заплаща, без значение дали ти е гаранционен климатика. А и вносителя няма да ти я направи във сигурност, дори да го намериш...

П.С. Възможно е проблема да е някаква дреболия...
    Оказа се, че гаранцията е разписана на бланки на Атаро Клима. Те са вносител на Дайкин. Опитах се да разбера дали те са внесли и моите климатици, но служителката им беше много уклончива и всячески избягна да ми даде конкретен отговор. И освен всичко ме увери че дори и да са ги внесли те, по никакъв начин не са ангажирани с гаранцията и по принцип, един клиент никога не е защитен и със сигурна гаранция и ако фирмата, която монтира фалира - с нея си заминава и гаранцията.

Тук има доста хора, които се занимават с това, моля ви кажете ми вярно ли е това? Има ли смисъл да търся възможност за гаранционно обслужване или е невъзможно вече?

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Няма никаква логика вносителя на едро да ти поема гаранцията (освен от добра воля), гаранцията е към фирмата доставила и монтирала климатика. Като изчезне тя с нея си заминава и гаранцията.

6. Тук е от
    May 2012

Ясно, мерси.
    Някои неща се учат по трудния начин

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Във форума има описани много случай и хората попаднали в такава ситуация пишат на производителя за проблема с молба за съдействие. Изпращат се и серийните номера на телата, по които се разбира кой вносител на едро ги е внесъл. Производителя от своя страна се обръща към фирмите, с които работи в страната за съдействие, диагностика, ремонт и поемане гаранцията на климатика. При всички описани случай без изключение гаранцията на климатика се поема от вносител на марката, към който се е обърнал производителя.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

В централата на Дайкин за Източна Европа в Австрия вече има и българин/дай боже повече такива/, така, че ако се пише до там, ще установят вносителя по серийните номера и най-вероятно ще придвижат въпроса

10. Тук е от
    May 2012

Благодаря ви за съветите, писах им. Чакаме развитието.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @cooler това което го казваш е леко наивно.
    Няма причина да не предпочета Т..... .... и др пред "качествена" фирма на пазара , с офис колкото спалнята ми.
    До колкото знам вече сам мога да избирам монтажниците ако купя климатик от там. Е определено бих избрал поне тези които познавам.
    Съжалявам ако засягам някоя "голяма" фирма ама станахте като компютърните- "Тия т..... ще те излъжат, аз ще ти го направя по-добре. М...... Р....... и Ж......... са некадърни - аз съм по-добрия".
    Гаранция няма никъде. Доста големи окапаха , камо ли по-малки. Има и по-малки които си стоят от годинии .
    Разбира се че никаде няма гаранция и сигурност, но ... при мен е малко профи изкревяване защото когато аз вървя по улиците вместо да си гледам в краката аз зяпам терасите на хората за да видя кой как е инсталирал и това е един съвсем не лош начин за подбор на качествена фирма.
    А колкото до ТМ и прочее хипермаркети то там концентрацията на едносезонни фирми е най голяма поради гореизтъкнатите нива на заплащане на монтажната дейност при така наречените промоции с безплатен монтаж. Естествено ако познаваш конкретен човек и смяташ че можеш да му се довериш нещата изглеждат по друг начин ... но масовия "зрител" няма такива познати и съответно рискува повече.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

cooler погледни им цените в техомаркета за монтаж и ще установиш, че са еднакви с цените за монтаж на много други фирми.Единственото при "безплатния монтаж"(за купувача) не знам какво е заплащането.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Watermark
    Оказа се, че гаранцията е разписана на бланки на Атаро Клима. Те са вносител на Дайкин. Опитах се да разбера дали те са внесли и моите климатици, но служителката им беше много уклончива и всячески избягна да ми даде конкретен отговор. И освен всичко ме увери че дори и да са ги внесли те, по никакъв начин не са ангажирани с гаранцията и по принцип, един клиент никога не е защитен и със сигурна гаранция и ако фирмата, която монтира фалира - с нея си заминава и гаранцията.

Тук има доста хора, които се занимават с това, моля ви кажете ми вярно ли е това? Има ли смисъл да търся възможност за гаранционно обслужване или е невъзможно вече?
    при панасоник и самсунг нещата са вече така поставени, че поне при нас се опитваме да обслужваме всички гаранционни климатици от двете марки без значение от къде са купени и кой ги е монтирал, правени ли са профилактики и т.н., считаме, че това трябва да бъде поведението на фирма, която е вносител на дадена марка

охладителя да каже за неговата марка, но и там нещата отиват да са така според мен...

по повод на дайкин според мен скоро и там ще се случат нещата след драстичното намаляване на продажбите частично и заради пренебрежителното отношение към клиентите на тази марка, които задават подобни въпроси...нужно е малко търпение...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помощ в избора на фирма за климатици Варна
    От gotiiin във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 137
    Последно: 20-05-23, 09:10
  2. Най-качествена фирма за климатици в Пловдив
    От ilia1984 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 91
    Последно: 22-01-22, 16:56
  3. Фирма за климатици София
    От checho_85 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 11
    Последно: 20-08-15, 18:02
  4. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  5. Продавам DDR3 1600+ 2x2 GB с гаранция към голяма БГ фирма
    От wishmaster6 във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 10-04-12, 13:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе