Mr Тechno я си коригирай поста с моето име аз нямам нищо общо в тази полемика.
Mr Тechno я си коригирай поста с моето име аз нямам нищо общо в тази полемика.
Оказа се, че гаранцията е разписана на бланки на Атаро Клима. Те са вносител на Дайкин. Опитах се да разбера дали те са внесли и моите климатици, но служителката им беше много уклончива и всячески избягна да ми даде конкретен отговор. И освен всичко ме увери че дори и да са ги внесли те, по никакъв начин не са ангажирани с гаранцията и по принцип, един клиент никога не е защитен и със сигурна гаранция и ако фирмата, която монтира фалира - с нея си заминава и гаранцията.Първоначално публикувано от glowndark
Тук има доста хора, които се занимават с това, моля ви кажете ми вярно ли е това? Има ли смисъл да търся възможност за гаранционно обслужване или е невъзможно вече?
Няма никаква логика вносителя на едро да ти поема гаранцията (освен от добра воля), гаранцията е към фирмата доставила и монтирала климатика. Като изчезне тя с нея си заминава и гаранцията.
Ясно, мерси.
Някои неща се учат по трудния начин![]()
Във форума има описани много случай и хората попаднали в такава ситуация пишат на производителя за проблема с молба за съдействие. Изпращат се и серийните номера на телата, по които се разбира кой вносител на едро ги е внесъл. Производителя от своя страна се обръща към фирмите, с които работи в страната за съдействие, диагностика, ремонт и поемане гаранцията на климатика. При всички описани случай без изключение гаранцията на климатика се поема от вносител на марката, към който се е обърнал производителя.
В централата на Дайкин за Източна Европа в Австрия вече има и българин/дай боже повече такива/, така, че ако се пише до там, ще установят вносителя по серийните номера и най-вероятно ще придвижат въпроса
Благодаря ви за съветите, писах им. Чакаме развитието.
Разбира се че никаде няма гаранция и сигурност, но ... при мен е малко профи изкревяване защото когато аз вървя по улиците вместо да си гледам в краката аз зяпам терасите на хората за да видя кой как е инсталирал и това е един съвсем не лош начин за подбор на качествена фирма.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
А колкото до ТМ и прочее хипермаркети то там концентрацията на едносезонни фирми е най голяма поради гореизтъкнатите нива на заплащане на монтажната дейност при така наречените промоции с безплатен монтаж. Естествено ако познаваш конкретен човек и смяташ че можеш да му се довериш нещата изглеждат по друг начин ... но масовия "зрител" няма такива познати и съответно рискува повече.
cooler погледни им цените в техомаркета за монтаж и ще установиш, че са еднакви с цените за монтаж на много други фирми.Единственото при "безплатния монтаж"(за купувача) не знам какво е заплащането.
при панасоник и самсунг нещата са вече така поставени, че поне при нас се опитваме да обслужваме всички гаранционни климатици от двете марки без значение от къде са купени и кой ги е монтирал, правени ли са профилактики и т.н., считаме, че това трябва да бъде поведението на фирма, която е вносител на дадена маркаПървоначално публикувано от Watermark
охладителя да каже за неговата марка, но и там нещата отиват да са така според мен...
по повод на дайкин според мен скоро и там ще се случат нещата след драстичното намаляване на продажбите частично и заради пренебрежителното отношение към клиентите на тази марка, които задават подобни въпроси...нужно е малко търпение...