уау 1800 само за защита , пожелавам да нямаш абсолютно никакви проблеми с него.
още толкова за толкова парички и соларки и да ти зареждат дурите и режеш кабела към ЕРП-то или помпиш само на нощна
уау 1800 само за защита , пожелавам да нямаш абсолютно никакви проблеми с него.
още толкова за толкова парички и соларки и да ти зареждат дурите и режеш кабела към ЕРП-то или помпиш само на нощна
Това само в Български форум ще се прочете,
всъщност как не се сетих за идеята. Почвам да търся соларки и да режа ЕРП-то. Ама сега се сещам и друго, ма тя нощната също е с пари, абе няма ли "лунарки" за целта
Този пост е редактиран от blekota; 14-10-12 в 23:31.
Това е най доброто възможно решение. Колега монтира ли UPS-a? Пиши как са нещата, аз също съм мислил за такава идея за къщата. Тока премигва редовно зимата а от тази съм с климатици. Има UPS-и които могат да се настроят директно да изкарват 100V при което можеш направо да подадеш на климатиците и да елиминираш загубите в трафовете но там ще срещнеш проблем с захранването на 220v-те уреди.
P.S. Дай подробности за UPS-а и от къде може да се намери, за тия пари си е далавера, в смисъл че съм се интересувал как вървят, излязъл ти е на около 1/3 цена.
Да ползвам темата - става ли този филтър за защита на инверторен климатик, който максимално консумира около 2900W ел. енергия?
Предварително мерси!
По-добре това: Комбиниран протекторWP230W
Аз съм сложил и на хладилника и на пералнята (инвертори)... и на фурната, че е бая пари, а вече ходи на сервиз от токов удар 3 платки аут.
Благодаря на всички!
Поръчах си 2 броя APC P1-GR - оказа се, че мога да го купя на дилърска цена и без ДДС - стъпва ми по-евтино от Sono-то
Ще пиша отзиви
Ако има сертификат IEC 61643-1 значи става, на мен ми се видя много леко в ръката.
Здравейте пак,
От къде да си купя преход или адаптор, или удължител, или както там се нарича шуко (наш стандарт) мъжко към женско?
Такова (Разклонител, адаптер, преход P-00242 3-ка Шуко 250VAC 16A сумарен ток), само че 1 към 1 ( с едно женско гнездо)?
Искам да е право - без никакви издатъци и разклонения.
Имам тройка гнездо и като поставя протектора в него, не мога да ползвам другите две гнезда.
Прилагам снимки за яснота:
Този пост е редактиран от BDK; 09-09-14 в 21:54.
От всеки специализиран магазин за ел.материали.Също Кауфланд и Метро.
Благодаря! А имаш ли идея как се казва тази чичемачка?
Такъв преходник, който да реши твоя проблем не съм виждал да се продава. Но няма проблем да си го направиш и сам от един щепсел "Шуко", един контакт "Шуко" за открит монтаж и 20-30см трижилен кабел 2.5мм2.