Защита на климатика от аномалии в захранването и др.
Какви идеи имате за предпазване на климатика си от аномалиите в електрическото захранване?
Защита на климатика от аномалии в захранването и др.
Какви идеи имате за предпазване на климатика си от аномалиите в електрическото захранване?
Аз стискам палци
Протектор имам на тв., защото климатика разчитам да стои пуснат, а подобна джаджа има как да го спре и няма как да тръгне после сам.
Не знам защо, но е-он все бъзикат нещо големите токови удари са лятото късно вечер или по-скоро много рано сутрин, чувам как сработва защитата,а зимата е имало само 1,2 спирания.
Този пост е редактиран от avenger; 09-09-14 в 23:41.
Соно доколкото разбрах имат и някакво устройство,което спира захранването за минута ако премигне тока. Аз обаче си мисля за нещо по-сериозно като UPS, защото едната ми клима, ако спре тока за малко после не тръгва докато не я пуснеш. И при мен често се случва да се задейства UPS-a.
Този пост е редактиран от avenger; 09-09-14 в 23:42.
Не е въпроса само да се застрахова, това така или иначе е добре да се направи, по-скоро обаче коментирам как да се вземат мерки нещата да работят безотказно, без да спират или най-малко да се повредят и да стоим на студено, докато се отреагира.
Този пост е редактиран от avenger; 09-09-14 в 23:43.
Защо не ползвате търсачката на форума? Това е коментирано сигурно 100 пъти. Ето един резултат от първи поглед:
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...0%D1%80-3.html
https://forum.setcombg.com/%D0%B5%D0...%B0%D1%80.html
ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" Комбинирана застрахователна поли
- Клауза Й: НОВО!
Късо съединение и токов удар на електрически инсталации и/или уреди
За момента не ми се е налагало да го доказвам, но предполагам след като го предлагат има начин да се докаже.
За себе си намерих решението, сдобих се с 5KW online UPS изработващ идеална синусоида. Ще включа към него всички по ценни уреди като климатици, хладилник, ТВ, уредба и др. Купих кабел за изграждане на допълнителна инсталация до тези уреди които няма как да отделя.
Следващата стъпка ще е генератор който ще подбера така че сам да се включи след зададено от мен време при отпадане на захранването. Очаквам идеи от тези от Вас които имат такива.
ако има и други там от където е изскочил и твоя упс звънкай
Видях че има още 3 - 4 такива, марката е BESTPОWER. 6000VA е с грешка съм. Има и други, например Сименс но е по скъп. Работят с 20 батерии 7ah поставени нови в батери пакета. Тук отбелязвам че машините са втора употреба тъй като новите са маса пари, но и така моя си изглежда като нов. Един познат ми издейства 10% отстъпка и така ми стъпа на 1800. За сравнение нов такъв е от порядъка на 5000. Води се професионален клас, за монтаж на рак. Проверих и колко струва една такава батерия CSB - 30 лв. или в машината само батериите са 600 лв..