Страница 101 от 356 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 5335
Like Tree2910Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Здравейте на всички.
    Въпросът ми е за избор на нов климатик с цена до 2000 лв. или к2у до 1500 лв
    От Пловдив съм. Става въпрос за хол с бокс и отворен коридор към него , всичко е към 40 кв.м. Кооперацията е нова с външна изолация, последен етаж с източно изложение, две външни стени.С два капандурни прозореца на Велукс и пвц врата на терасата.Мисля, че 18-ка ще ми свърши работа, но каква да е тя.Склонен съм и за климатик втора употреба тъй като за тез пари мисля, че ще се намери читав.
    Този пост е редактиран от Майк; 04-10-14 в 23:35.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Майк

Взимай един Fujitsu NOCRIA 14-ка .

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

bobovo, съгласен съм с теб, но излиза извън бюджета. Майк, съветвам Ви да се доверите на фирма която да направи оглед и да Ви консултира за правилния избор.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Варна

Здравейте,
    От няколко години отварям форума, оснонво при казуси с климатиците и почти винаги ми е помагало. Преди 5 години, когато си купувах първия климатик Daikin
    ftxs35g(29м2) се доверих на преценката си, а преди 2 години, когато си купувах втория Midea msv1-18hrn1(28м2) се доверих на "икономичността" на жена си, та ... втория ми е за смяна Тъй като не ми се дават пак 2+ пари за климатик в квартира, съм се насочил към климатик втора употреба. Първата ми молба е, да ме насочите към фирма или лице във Варна, откъдето според вас ще остана най-доволен, втората ми молба е, ме насочите с вашето компетенто мнение към подходящия за мен климатик, спрямо информацията по-надолу. Както се досещате, основен повод за смяната е фактор икономичност(с другия основен фактор "ТРРРРРР, БРРРРРРРРР, ПЛЯЯЯЯЯС, ЩЩЩРРРААААКККК" вече свикнахме и ние и комшиите и тия от отсрещната кооперация и тия в Аксаково сигурно и те). Та основен критерий ми е икономичност, втори критерий е евентуално плазмен филтър за децата. Доколкото чета, си правя извод, че това нещо не е само рекламен трик, а в общи линии работи.
    1. Помещението е жилищно.

2. Климатикът ще се използва предимно(99%) за отопление.
    3.
    а) Квадратурата е 4м/7м - 28кв, Кубатура 70м3.
    б) Дограмата е дървена, от по-новите такива с двоен стъклопакет.
    в) Квадратура на вратопрозорец - 3.8м2.
    г) Изложението е Изток.
    д) Стаята е на пети последен етаж в тухлена сграда-15годишна.
    е) Колкото и де е странно, помещението е голяма спалня(отчасти детска стая, но основно спалня).
    4. Варна.
    5. Лятото климатици почти не използваме, но когато се пускат е на не по-малко от 26градуса, за зима 21.
    6. Изолация съм сложил единствено на външната стена 4/2.50, на която е и вратопрозорец към терасата. Изолоцията е 7мм депрон..
    7. В помещението няма ел. уреди.
    8. Бюджетен лимит няма, но космически суми за изхвърлени от дръпнатите климатици, също няма .
    9. Рядко се достигат -20градуса във Варна, но ми се иска, да разчитам на климатика(донякъде, ясно е, че може, да се мъчи) при тази температура.
    10. Нямам възможност, да публикувам схема, но ще разясня. Помещението е с правоъгълна форма 4/7/2.5(височина). На едната, по-малка стена има вратопрозорец, леглата са на отсрещната страна. Поради леки скосове на двете страни на стената с вратопрозореца, климатик може да се постави само на едната съседна стена(дългата от 7м) и то на метър от външната стена.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

значи и ти като мен си признаваш,че си се набутал с ЙОВТИНА МАШИНА-БРАВОС,НО.....ако си мислиш,че К2У и евтино са синоними-грешиш.К2У е синоним с надежност,тишина,топло и икономия.от моя опит предлагам.......
    1.тишина-митсубиши
    2.бълващ жега,но малко шумен-шарп
    3.между тях двата-тошиба
    а вече точно кой модел,да кажат МАСТОРИТЕ

7. Novice
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Варна

Благодаря за Мнението DUNDURMA. Определено не смятам, че климатици с такива показатели трябва, да са без пари, но също така си мисля, че нещо вече изхвърлено от едни, не трябва да струва кой знае колко много за други. Но това не е толкова важно засега. Важно е ако ми помогнете за правилния избор на климатик, после ще преценя за цената, защото гледам има мнооого добри машини и откровено скъпи, някоя от които може, да ме грабне ако е подходяща. А ти конкретно имаш ли помещение, сходно като квадратура на моето и ако да, с каква машина го топлиш?
    Иначе никой не е писал и на лични за избор на фирма във Варна, нито за подходяща машина тук. Разчитам на компетентното ви мнение

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

само ще ти кажа,че моите ДЯДОВЦИ струваха горе-долу колкото нови европейци...........има едни братя във форума,ма те вземат ЧОК ПАРАСЪ-КОЖОДЕРИ БРЕ(нека се включат)

10. Novice
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Варна

Е, то нови европейци има от-до като цена и качество. Едва ли си дал 3500 примерно, защото има и европейци на тази цена. Да оставим темата с цената настрана Доколкото обикалях набързо забелязвам, че по-високата цена е обвързана с повече екстри, което си е нормално. Но ми трябва отправна точка, защото в една от големите фирми ми предлагаха климатици с номинал на отопление 3.2, 3.6КВ, с обяснението че били 14ки и че били напълно достатъчни за мен, което пък на мен ми се стори малко. Правилно ли разсъждавам?

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

ДАЛ СЪМ БАЯ КИНТИ-ВЕРВАЙ МИ
    tequ1la одобрява това.

12. Тук е от
    Oct 2014

Здравейте пред изобор сме а климатик искаме да сменим този който имаме в момента / пак е втора ръка японски national/ но е малък за това което искаме .
    Помещение 50куб само една външна стена ,нова дограма като искаме да отваряме вратата и към спалнята само да обръща въздуха не да стопля разбира се .Спряхме се на тези два модела :
    FUJITSU ASV282K Nocria и Hitachi RAS-HJ28S , като Jujitsu-to е малко по мощно
    моля за мнения

13. Тук е от
    Sep 2014

Здравейте момчета искам да ви попитам какво мислите за тези машинки Мицубиши MZS-ZW40TS-w i Toshiba RAS-405NADR ,че онази тошиба RAS-405EADR я изпуснах купили са я : ) Какво мислите за Мицубишито ?

14.  

15. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Ako няма 406 се огледай за 28ца

16. Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Пловдив
    Здравейте на всички , да ви се похваля и аз влязох в клуба на к2у.Взех си Daikin S40DTSP, за сега всичко е ок. Времето още е меко и нямам впечатленя за работата му при ниски температури.18-ка е отговарящ за 35-40 кв помещение. Някой може ли да ми даде информация за него като характеристики. Чак сега виждам, че на дистанционното му, което е с йероглифи и е оригиналното за модела според мен, пище Мade in China ! Това означава ли, че е китайски Дайкин правен за Япония ?!
    Този пост е редактиран от Майк; 12-10-14 в 23:10.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

http://ec.daikinaircon.com/ecatalog/...2437D03028.pdf

На отопление е над 20 000BTU, старичак е малко, но ако е нормално експлоатиран няма проблам да работи още 10 години.

18. Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    http://ec.daikinaircon.com/ecatalog/...2437D03028.pdf

На отопление е над 20 000BTU, старичак е малко, но ако е нормално експлоатиран няма проблам да работи още 10 години.
    Мерси, дано да е здрав макар и 2004 г. И да не са го"тормозили" много, че тази зима трябва ме толи ! Имам и още едно въпросче ! Има функция за консумация на енергията в kwh.Занулих я, но сега неще и да помръдне-заковала се на 0 kwh. и нищо повече. Дали е моментен разход или за 1 ч. ? И как мога да старирам отново функцията ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе